• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

2007, cel mai calduros an ?

GeoX1

Administrator
Înscris
8 Dec 2012
Mesaje
27.321
Scor reacție
6
Se pare ca vom avea o vara \"de foc\"...:unsure::green::unsure: Si culmea e ca inca de la sfarsitul anului trecut s-au emis avertismente in acest sens...:whistling::worthy: Dar cine sa le ia in seama ? :sad:
Se vorbeste de o seceta mai grava decat cea din 1946. E adevarat ca, asa cum spune si directorul Sandu de la ANM, clima prezinta anumite variatii, dar totusi Romania se incadreaza si ea in acest fenomen tot mai evident de incalzire globala. Pai in iarna asta nu am mai avut zapada, practic, ca ne tot intrebam unde-s zapezile de altadata...:wink::ack:
Intre timp, domnii politicieni cum ar fi Motocicleanu vor ca Romania sa organizeze in 2022 Jocuri Olimpice de Iarna ! Jenant, Motociclene !!! :wink::ack:
E oarecum socant sa vezi pamantul crapat. Se vorbeste despre o tendinta de desertificare in tot sudul tarii...
 
Decizia guvernului pakistanez de a întrerupe alimentarea cu curent electric pe durata nopţii a atras violente proteste din partea populaţiei. Sute de tineri au ridicat baricade pe care apoi le-au incendiat. Forţele de poliţie au controlat cu greu situaţia.

Criza curentului electric a lovit o bună parte din Pakistan, într-un moment în care temperaturile depăşesc 40 de grade Celsius ziua.
realitatea

Peste tot e parjol..in Grecia autoritatile roaga populatia sa economiseasca curent pentru ca pica retelele de electricitate....la noi arde asfaltul si pamantul e crapat....in Bulgaria se anunta canicula mare....
Cativa isi vad interesele la nivel mondial si producem in prostie...dar de suferit...suferim cu totii.
au secat fantani...se asteapta secarea unor rauri..apa se da cu portia in multe locuri....oare ce vrem ca sa ne trezim???????????

degeaba iti iei aer conditionat daca nu ai curent..sau degeaba iti iei centrala pe gaz daca te costa cat nu face....
 
Guvernul a declarat stare de calamitate în 34 de judeţe ale ţării. Cele mai afectate sunt judeţele din Moldova, unde mare parte din culturile agricole au fost distruse.

Electrica Sud efectuează, joi, lucrări de revizie la reţeaua de distribuţie a anergiei electrice din Bucureşti şi Ilfov.


Între 5 şi 6.30, se va întrerupe furnizarea energiei electrice pe Bulevardul Aerogării, şoseaua Bucureşti - Ploieşti, Bulevardul Ion Ionescu Delabrad, Strada Oaspeţilor, Strada Dobrogeanu Gherea, Someşul Rece, şoseaua Străuleşti.

Între orele 8 şi 15, vor rămâne fără curent electric locuitorii de pe străzile Sadului, Peleaga, Gherghinei, sergent Turturică, Moruzeştilor, Zăbrăuţiului. Între 9 - 15, se întrerupe alimentarea cu energie electrică pe strada Iuliu Maniu, iar între orele 12 şi 13, pe străzile Pictor Luchian, Negustori, Plantelor, Popa Soare, Pictor Romano, Mântuleasa.

De asemenea, Electrica Muntenia Sud va lăsă fără curent electric între orele 9 - 16 mai multe localităţi din judeţul Ilfov.

AMOS NEWS


SUPER! Acum fac revizii cand arde totul.....si toti vrem apa rece si racoare.
 
Incendii din cauza caniculei, în judeţul Călăraşi

Un număr de 16 case aparţinând unei societăţi agricole din Călăraşi au luat foc, astăzi, iar alte 4 hectare de grâu au ars în apropierea localităţii Drajna, din primele cercetări presupunându-se că incendiile au fost cauzate de caniculă, a declarat şeful ISU Călăraşi, Daniel Popa.

Cele 16 case care au fost cuprinse de flăcări erau dezafectate şi se aflau în proprietatea unei societăţi agricole din cadrul grupului Argirom Călăraşi.

Realitatea Tv
 
Istoria secetei în România

De-a lungul timpului, ţara noastră s-a confruntat cu puternice valuri de căldură, în care termometrele indicau peste 40 de grade Celsius.

În urma măsurătorilor şi analizând statisticile din 1860 şi până în prezent, s-a stabilit că cei mai călduroşi ani au fost 1998, 2001, 2002, 2003, şi 2004. Lipsa precipitaţiilor a făcut ca România să se confrunte şi cu fenomenul de secetă prelungită în intervale precum 1894-1907, 1945-1951, 1983-1994, 2000-2003.

Realitatea tv
 
Scade si Dunarea
Seceta a determinat scaderea nivelului Dunarii in unele zone, in special la Cernavoda, ingreunand traficul fluvial si obligand navele, din cauza malului si a pragurilor de nisip, sa faca un ocol de 100 km pentru a ajunge la gura Canalului Dunare - Marea Neagra, informeaza Mediafax. Purtatorul de cuvant al Companiei Nationale \"Administratia Canalelor Navigabile\", Adrian Pandici, a declarat ca in zona Cernavoda nivelul apei Dunarii a scazut cu 30 de centimetri in ultimele doua zile, ajungand in unele locuri la cinci metri. Convoaiele cu mai mult de sase barje circula cu dificultate, iar incarcatura barjelor a fost limitata.
Ziua
 
Cea mai mare parte din solul Romaniei este pe cale sa devina neproductiv din cauza schimbarilor climatice, a poluarii si a practicarii agriculturii haotice. Potrivit datelor din strategia de protectie a solului elaborata de Ministerul Mediului, cele mai importante procese de degradare a solului sint seceta, care afecteaza 48% din suprafata tarii, si eroziunea, care afecteaza 47%. Pe de alta parte, pe un sfert dintre suprafete se constata un exces temporar de apa, iar jumatate au un continut redus de humus.

Eroziunea cauzata de apa este cea mai importanta forma a degradarii terenului, potrivit expertilor. Aceasta afecteaza aproape 50% dintre terenurile agricole ale Romaniei. Anual se pierd, prin eroziune, aproximativ 126 de milioane de tone de sol fertil. Totodata, aplicarea unor tehnici agricole gresite se intilneste la 40% dintre terenurile arabile.
Cotidianul
 
Mai e apă doar pentru o lună!
În acest moment, marile oraşe, care se alimentează din lacurile de acumulare, au rezerve de 80%, dar în fiecare lună se stabileşte cantitatea de apă ce poate fi folosită. Situaţia este gravă în mediul rural, unde alimentarea cu apă se face de la fântâni. În cazul în care situaţia devine critică, vom trece la planul naţional de restricţii. Asta înseamnă că vom reduce alimentarea cu apă în agricultură, apoi la unităţile industriale şi, în cele din urmă, la populaţie. Nu-i exclus să ajungem la alimentarea după program. Se estimează că, cel puţin pentru o lună, nu vor începe restricţii în marile oraşe\", ne-a declarat Lucia Ana Varga, secretar de stat pentru ape la Ministerul Mediului. Ea a transmis încă din 17 mai o recomandare către prefecţi să înceapă să facă rezerve de apă şi să asigure surse suplimentare
Averea
 
Seceta arunca in aer preturile la påine, legume si fructe, urmånd ca in toamna se se scumpeasca si gazele naturale si electricitatea. „O påine de 350 grame care costa in prezent aproximativ 7.000 lei vechi lei, de la 1 septembrie va costa minimum 11.000 lei vechi”, ne-a declarat presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara, Dragos Frumosu. Pårjolul a dublat pretul verdeturilor in piete. Rosiile, castravetii, cartofii si fasolea s-au scumpit in ultima saptamåna cu 10.000 lei vechi pe kilogram

Seceta „dinamiteaza” si deficitul comercial al tarii. Importurile masive de alimente vor duce deficitul comercial in pragul sumei de 20 miliarde de euro, ne-a declarat Mihai Ionescu, secretar general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor. Aceasta probabilitate este foarte mare, avånd in vedere ca numai in primele patru luni ale anului, deficitul comercial a fost de 5,67 miliarde de euro. Principalele piete de import pentru legume si fructe vor fi Turcia, Siria, Egipt, Spania si Grecia

Lipsa apei ii innebuneste pe tarani. Lumea a ajuns sa se incaiere sau chiar sa comita crime pentru un fir de apa. Un barbat din Vrancea a fost injughiat in gåt, pentru ca s-a certat cu un consatean care utiliza acelasi canal de irigatii. Specialistii avertizeaza ca, in weekend, temperatura aerului va ajunge la 37-38 grade Celsius. Vremea va fi caniculara în sudul Crisanei, în Banat, Oltenia, Muntenia, în jumatatea sudica a Moldovei si, local, în Dobrogea. Reprezentantii ANM avertizeaza ca seceta extrema ar putea cuprinde toata tara în iulie si august.
Gardianul
 
Este week-end, şi foarte mulţi români îşi petrec cele două zile libere la mare. Miile de oameni care se aflau pe plajă în această după-amiază au fost surprinşi de o furtună de nisip iscată din senin. Plaja s-a golit în câteva minute.
Realitatea


Maşini avariate, ambulanţe blocate şi drumuri închise din cauza furtunilor

DN 2B, BLOCAT PE UN SENS DE COPACII RUPŢI DE FURTUNĂ
O furtuna iscată ca din senin la Brăila a smuls acoperişul unui bloc şi a avariat 2 autoturisme. Mai mulţi copaci rupţi de vânt au blocat un sens al drumului naţional 2B care leagă Brăila de Buzău. Traficul se desfăşoară cu dificultate la această oră, dar numai pe un singur sens. Echipele de intervenţie încearcă la această oră să elibereze carosabilul.
Realitatea
 
Furtunile si ploile fac ravagii in multe zone din tara

Previziunile meteorologilor pentru acest sfarsit de saptamana se adeveresc. Rafale puternice de vant s-au inregistrat in judetul Sibiu si in Muntii Fagaras. Furtuna a smuls cativa copaci din radacina si a distrus mai multe cabluri electrice. Cabana fostei tabere de la Salistea a fost lovita de fulger si a ars aproape in intregime. Nu s-au inregistrat victime, tabara fiind inchisa de mai multi ani.

Drumul judetean care face legatura intre Sibiu si Rasinari a fost blocat de arborii cazuti. In Sibiu, acoperisul unei cladiri a fost smuls de vant si a avariat o masina, iar in localitatea Bradu, un copac a cazut peste o casa.

Din cauza temperaturilor ridicate, stratul de zapada de pe versantul nordic al muntilor Fagaras incepe sa se topeasca. Potrivit Serviciului de Salvamont din zona, se produc furtuni de scurta durata, insotite de descarcari electrice. Turistii sunt sfatuiti sa evite zona de creasta.
hotnews
 
Marti, 26 iunie vremea va fi caniculara in Banat, Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei si a Moldovei si in sudul Transilvaniei, zone unde valorile temperaturii aerului se vor situa frecvent peste 35 de grade. In aceste regiuni, pe arii extinse indicele temperatura - umezeala va depasi pragul critic de 80.

In dupa-amiaza zilei de marti, 26 iunie vremea va fi excesiv da calda in judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Calarasi si Braila, precum si in zona Municipiului Bucuresti, unde temperatura aerului va urca pana la valori cuprinse intre 38 si 40 de grade.


40 de grade in sud, furtuni cu grindina in nord, vest si centru

Administratia Nationala de Meteorologie a emis luni o noua avertizare meteo, care instituie cod portocaliu in opt judete (Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita, Calarasi si Braila) si in zona muncipiului Bucuresti. In alte 21 de judete din Dobrogea, Moldova, Transilvania, Muntenia, Oltenia si Banat ramane in vigoare codul galben. Potrivit datelor meteo, marti, temperaturile vor ajunge pana la 40 de grade Celsius in sudul tarii.

Hotnews



S-a dat avertizare pentru sudul tarii...COD PORTOCALIU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Vreau furtuna si in Bucuresti. De-aia cu fulgere si traznete. Imi place :whistling:

Bai fratzilor, va rugasem sa nu mai scrieti cu diacritice... uite cum se vad mesajele voastre pe pagina :unsure:
 
Maximile de temperatura inregistarate marti, 26 iunie, pe continentul african

Republica Democrata Congo: 25 grade Celsius (Kinshasa)
Republica Centrafricana: 25 grade Celsius (Bangui)
Ciad: 35 grade Celsius (Ndjamena)
Algeria: 27grade Celsius (Alger)
Burundi: 28 grade Celsius (Bujumbura)
Camerun: 27 grade Celsius (Yaounde)
Egipt: 37 grade Celsius (Cairo)
Etiopia: 43 grade Celsius (Addis Ababa)
Kenya: 22 grade Celsius (Nairobi)
Maroc: 32 grade Celsius (Rabat)
Nigeria: 33 grade Celsius (Abuja)

Cea mai ridicata temperatura de pe Glob, de 58 grade Celsius, a fost inregistarata la Azizizah (Libia), pe data de 13 septembrie 1922.

Temperaturile au trecut de pragul de 40 de grade in Romania si in mai toate statele din sudul si sud-estul Europei. Caldura din regiune este mai ridicata, astfel, decat cea inregistrata in multe tari din Africa, precum Republica Democrata Congo, Burundi si Maroc care au inregistrat maxime de 25, respective 28 si 32 de grade.

hotnews
 
Pana de curent in Drumul Taberei
O noua pana majora de curent a avut loc in Bucuresti, in cartierul Drumul Taberei. Reprezentantii Electrica, citati de Realitatea TV, spun ca remedierea defectiunilor ar putea dura cateva ore.
hotnews
 
a fost iad astazi...
ma uitam pe site-urile de vreme si aratau 39C la Otopeni. va imaginati ce a fost in Bucuresti? Efectiv ardea asfaltul! am vazut imagini cu tramvaie pline de smoala pe roti....dinmotive de caldura si lucrari proaste.:whistling::worthy:
 
Cum a fost in urma cu 61 de ani

Ca si astazi, ziarele de atunci au relatat despre caldurile toride care au parjolit Romania, dar si despre foametea cauzata de seceta.

Canicula teribila cu care ne confruntam tine prima pagina a ziarelor de cateva saptamani, surclasand ca importanta subiectele politice.

O situatie similara a mai existat in istoria Romaniei imediat dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, in anul 1946EVZ
 
In Ungaria, in mai multe zone, mercurul termometrelor a trecut deja de 35 de grade Celsius, iar la Budapesta a fost inregistrata valoarea de 33,3 grade C, nemaiatinsa in acelasi interval calendaristic din 1962.

In Turcia, o persoana a murit, ieri, din cauza caldurii excesive. Autoritatile au decretat trei zile libere pentru persoanele care sufera de afectiuni cronice, femeile insarcinate si persoanele cu handicap.

Meteorologii au avertizat ca, astazi si maine, temperaturile vor trece de 40 de grade C in Istanbul, Antalya, Canakkale si Bursa. Bulgaria a fost coplesita de un val de caldura nemaiintalnit in ultimii 50 de ani.

evz
 
O tornadă a făcut astăzi prăpăd în estul Chinei, unde 14 oameni au murit, iar alţi 146 au fost răniţi. 35 dintre răniţi sunt în stare gravă. Şi sudul Japoniei a fost afectat de ploi torenţiale, dar şi de alunecări de teren care au provocat deraierea unui tren.
Realitatea
 
Back
Sus