• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

achizitie garsoniera in Bucuresti

altaira

New member
Înscris
13 Aug 2010
Mesaje
2
Scor reacție
0
Salut, tuturor!


Am citit destul de multe pe forum si, desi o parte din intrebari au fost deja acoperite de aceasta lectura, as vrea sa cer cateva pareri si am deschis un nou topic.

Am ajuns in momentul in care caut sa imi cumpar o garsoniera in Bucuresti (luand in considerare si riscul seismic, evident - desi pana la urma nu se stie ce se poate intampla, e si asta un factor).

Zonele care ma intereseaza sunt: Berceni (Brancoveanu), Drumul Taberei, Titan (1 Decembrie mai ales).

Am pus mare accent pe anul constructiei (sa fie dupa '77), insa am constatat ca aceste blocuri sunt mai greu de gasit in zonele respective, gasesc doar parter sau ultimul etaj, etc.

Acum ma gandeam sa accept si ceva construit inainte de '77, insa numai daca in e bloc cu 4 etaje (in zonele respective). Credeti ca riscul e mare?

Blocurile mixte sunt mai bune fata de blocurile de garsoniere dpdv al riscului seismic? (ma gandesc ca structura este diferita). Am fost intr-un bloc de garsoniere in Drumul Taberei - de tip S - construit prin anii '70 cica (astept inca sa aflu exact anul) - despre care am auzit 2 pareri pe un alt forum (cineva spunea ca pica primele, altele sunt relativ rezistente). In Drumul Taberei mai sunt si blocuri de garsoniere de 9 etaje, cu caramida in exterior, parca tot din anii '70.

Motivul principal pentru care scriu insa este ca am dat intamplator peste un anunt privind o vila din 1936, pe langa Nerva Traian, unde s-ar gasi o garsoniera (la et.3 si ultimul, acoperisul fiind reparat complet anul acesta). E tentanta ideea de a evita blocurile si de a alege o astfel de solutie (zona pare ok, cu curte, dar ma voi duce oricum sa o vad). Se pare ca pana acum a locuit un inginer constructor, cu copii, care pleaca doar pentru ca se muta la tara. Cladirea nu apare pe lista de imobile cu risc seismic ridicat (nici o alta cladire de pe aceasta strada).

In cazul in care imi place, credeti ca merita asumat acest risc, de a opta pentru o vila interbelica? Evident ca as solicita o expertiza a unei persoane in masura sa o ofere, privind structura de rezistenta (daca aveti recomandari cu privire la cineva la care sa pot apela, va rog sa mi le transmiteti). Stiu ca, teoretic, nu mai are foarte mult pana la 100 de ani - exista insa si cladiri mai vechi de atat care nu au probleme. O casa e cu totul altceva decat un bloc. Exista de asemenea si riscul clar de a avea dificultati la revanzare - insa presupunand ca as locui linistita aici mult timp de acum incolo, poate merita asumat.

Ce parere aveti?

Multumesc,
Altaira
 
bine ai venit la noi, Altaira. :D
eu as incerca varianta cu garsoniera din vila, iar daca expertul spune ca nu-s probleme, as lua-o, in varianta ca nu ma mai mut de acolo. m-as mai uita la pret, la vecinii din casa si de pe strada, la orientarea ferestrelor, la starea instalatiilor sanitare, a retelei de gaz si la felul cum e structurata. succes!
 
Sarut mainile!
Cam cu intarziere: ati cumparat locuinta din vila interbelica? Daca da, cer mult daca rog sa postati niste poze?
Eu sunt fascinat de arhitectura interbelica (dupa mine, cea mai frumoasa).

Cele bune!
 
Back
Sus