• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

bloc calea mosilor

stefan1

New member
Scor reacție
0
salutare!

am si eu o nelamurire in legatura cu un bloc din bucuresti: cel de pe colt de la intersectia mosilor cu fainari. 

din cate stiu, acela este un bloc vechi (construit prin anii '30). o alta chestie pe care o stiu este cel putin bizara (dar adevarata): cand s-a amenajat actuala cale a mosilor si s-au ridicat blocurile de la bulevard, acesta a fost sectionat pentru ca iesea prea mult in fata spre deosebire de celelalte. banuiesc ca atunci a fost si reconsolidat, dar nu as sti sa spun dupa ce criterii sau in ce masura. - v-am atasat si o poza din timpul operatiunii (parca s-a intamplat prin anii 70-80, nu mai tin minte exact)

oare cum credeti ca s-ar comporta in cazul unui cutremur? 

stefan, bun venit la noi :clapping:
nu vad poza. :clapping:
ar trebui sa te interesezi serios daca chiar a fost sectionat (eu ma indoiesc) si ce i s-a mai facut apoi.

anda a spus:
stefan, bun venit la noi :clapping:
nu vad poza. :clapping:
ar trebui sa te interesezi serios daca chiar a fost sectionat (eu ma indoiesc) si ce i s-a mai facut apoi.

cred ca doar am scris ca atasez. my bad.

poza sustine ceea ce mi s-a spus in legatura cu blocul.

unde vezi usi pline, sunt acum balcoane. 

[attachment=12577:255019391_ddda687dea_o.jpg]

Depinde daca i s-o mai fi intarit ceva in compensatie...Altfel, se va comporta ca si altele de acea varsta, minus ce ii lipseste daca s-au taiat niste cadre mai solide, atat cat erau pe atunci !
Este posibil ca sa fie poza de prin 1974 ?! asa incat ar trebui stiut si ce s-a intamplat in 1977. Este oare pe lista cu buline ?

citez:

Reconstructia Caii Mosilor, tronsonul intre Obor si Eminescu, 1979 

link-ul spre poza este acesta:
apare ca fiind expertizat in '93 si trecut cu u1, la capitolul "lista cladirilor expertizate tehnic, incadratein categorii de urgente, conform normativului p100-92
neincadrate in clasa de risc seismic corespunzatoare, conform cap. 11 si 12"

Am verificat exista alta poza din 1976 de la Dan Vartanian si nu era nimic inceput, se pare ca in 1979 s-a taiat si este o poveste ca era locuit de "verzi" dar cei din diaspora s-au opus la taierea totala. Ciudat ca pe teren nu rezulta de ce l-au taiat, ca mare lucru nu au castigat la aliniere si s-au straduit sa il faca chiar la fel ca forma. La parter s.au marit cei doi stalpi iar in sus s-au completat cu niste grinzi care sunt in apartamente si un fel de stalp lamelar in zona taierii si balconului, deci ceva s-a pus.

sever a spus:
Am verificat exista alta poza din 1976 de la Dan Vartanian si nu era nimic inceput, se pare ca in 1979 s-a taiat si este o poveste ca era locuit de \"verzi\" dar cei din diaspora s-au opus la taierea totala. Ciudat ca pe teren nu rezulta de ce l-au taiat, ca mare lucru nu au castigat la aliniere si s-au straduit sa il faca chiar la fel ca forma. La parter s.au marit cei doi stalpi iar in sus s-au completat cu niste grinzi care sunt in apartamente si un fel de stalp lamelar in zona taierii si balconului, deci ceva s-a pus.
cred ca era foarte simplu sa il darame si sa construiasca altceva, mai ales ca tot erau ei pusi pe fapte mari. 

nu inteleg de ce l-ar fi facut si la fel ca forma. 

si nu cred ca daca ar fi avut probleme in '77, s-ar fi pus sa il taie abia in '79. 

Back
Sus