• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Cit de utila vi se pare avertizarea de cutremur?

La cutremurul de aseara eu eram treaz si imediat dupa am verificat aplicatia Android de pe telefon avand netul deschis; nu arata nimic.
Sa inteleg ca in acest moment clientii Vodafone nu mai pot primi sms chiar si in cazul in care au aplicatia Twitter instalata? Intreb ca sa stiu daca mai are rost sa instalez pe telefon.
 
Aplicatia functioneaza pe Android (doar) cand este pornit Internetul, indiferent de operatorul de telefonie.

Edit: dar SMSuri nu se mai primesc pe Vodafone, probabil din cauza unei decizii Vodafone.
 
Alleycat a spus:
Sa inteleg ca in acest moment clientii Vodafone nu mai pot primi sms chiar si in cazul in care au aplicatia Twitter instalata?
din pacate, asa e.
in schimb se primeste alerta direct pe twiter
 
Se pare ca totusi n-a functionat aplicatia nici pe twitter, cu internet pornit, android si operator orange. Prin amabilitatea utilizatorului nelu, am reverificat setarile si am reinstalat aplicatia. Mi-e greu sa cred ca a fost doar o coincidenta, pentru ca la fel s-a intamplat si in cazul meu. Am gasit informarea in aplicatia twitter, fara sa fi primit nici un fel de alerta sonora sau in background.
 
Eu am primit alerta de la aplicatia Twitter (pe PC si pe Android) + de la extensia browserului Chrome.
Deci la mine au functionat ok (cu exceptia faptului ca au venit cu secunde bune dupa terminarea cutremurului) :)
 
sa inteleg ca pina acum avem 3 probleme mari:
- nu se mai dau sms-uri pe vodafone
- de data asta avertizarea pe twitter a venit dupa cutremur
- alerta pe twitter android nu a intrat daca tel a avut ecranul inchis

se pare ca totusi twitter are o problema.
 
Eu am avut ecranul inchis si am primit alerta prin Twitter. Nu are treaba ecranul, doar daca aveti setat sa nu se primeasca cand e ecranul inchis. Constat si ca multa lume nu are setarile corect realizate. Sunt cativa pasi, care ii reiau aici. Din aplicatia Twitter.
1. Urmezi utilizatorul @cutremurinfo (follow sau urmareste).
2. Activezi notificarile pentru acel utilizator - se activeaza selectand steluta din imagine: http://s23.postimg.org/xdsc2g4e3/Screenshot_2014_11_25_18_35_16.png
3. Se acceseaza meniul "setari", mai departe @nume_utilizator. Trebuie sa apara umatoarea fereastra http://cutremurnetforum.sd4.eu/attachment.php?aid=2286 , unde se va accesa meniul "Notificari mobil". Apare urmatorul meniu http://cutremurnetforum.sd4.eu/attachment.php?aid=2287, unde ne asiguram ca sus este activata functia de notificari. Tot aici, jos in pagina este si optiunea de modificare a soneriei si vibratia http://s1.postimg.org/4tauzpfa7/Screenshot_2015_03_29_12_37_13.png
4. Mai departe se verifica daca in meniul Tweeturi, apare utilizatorul si este bifat http://cutremurnetforum.sd4.eu/attachment.php?aid=2288.
5. Se poate iesi din Twitter, pentru ca aceasta aplicatie functioneaza automat in "fundal", dar se va mentine Wi-fi sau "Conexiunea de date - internet" activata.
Atat tine de Twitter. Daca nici acum nu va functioneaza este ori de la retea, ori de la telefon.
Majoritatea tabletelor si unele telefoane nu permit mesajele de tip "Push notifications" cand ecranul este oprit, ori e posibil sa fie o functie care sa blocheze aceste mesaje.


Recomand sa se si testeze dupa de ati facut aceste setari. Daca aveti doua conturi, dupa ce urmati contul de pe care doriti sa primiti tweeturi si va abonati sa primiti notificari, ca in pasii de mai sus, trimiteti de pe un cont mesaje de test. Sau daca nu, cu ajutorul unui prieten, urmati de asemenea pasii de mai sus.
 
Pana una alta, nemaivand posibilitatea sa fiu alertat in conditii de mobilitate, tin deschisa pagina http://alerta.infp.ro/#

Sigur ca asta ma conditioneaza de statul la calculator (desktop sau laptop, dupa caz).
 
anda a spus:
sa inteleg ca pina acum avem 3 probleme mari:
- nu se mai dau sms-uri pe vodafone
- de data asta avertizarea pe twitter a venit dupa cutremur
- alerta pe twitter android nu a intrat daca tel a avut ecranul inchis

se pare ca totusi twitter are o problema.

Nu cred ca astea sunt problemele importante, explic si de ce:
Nicaieri nu exista servicii gratuite de calitate. Iar cand utilizatorii doresc asa ceva, chestia asta cu "gratuitul" nu vad cum poate sa functioneze.
O aplicatie profesionala nu necesita o investitie deosebita, dar chiar si asa trebuie o mentenanta si updatare continua. Suportul tehnic (informatii privind magnitudinea) din partea INFP sa presupunem ca exitsa.
Problema mai importanta e insa implementarea de catre operatorii de servicii (net, telecom, radio-pagere, tv etc.) a unor canale dedicate pentru utilizarea cu viteza si eficienta maxima a aplicatiei respective mai exact a transmisiei de date (offline si online). Iar chestia asta costa, nu foarte mult, dar costa.
Un abonament minimal (fara sa induca utilizatorilor senzatia ca operatorul se imbogateste) sa zicem de 0,5 Euro/ luna cred ca ar atrage suficienti clienti si ar acoperi cheltuielile legate de mentenanta sursei/aplicatiei si serviciile operatorului.
Tinand cont ca seismele majore in Romania vin din doua zone diferite, se pot impune praguri minimale pentru alerta - sa zicem +M5,0 pentru Campulung si +6,0 pentru Vrancea, in functie de adancimea seismului.
Dincolo de un sistem de alertare eficient, mai importanata e educatia celor care-l folosesc (e o discutie larga aici).
 
Ai pus punctul pe i in ceea ce priveste educatia, sustin acest punct de vedere. Omul nu trebuie sa sara pe geam sau sa o ia la sanatoasa cand vede mesajul de avertizare.
 
Educatia e o problema care necesita o discutie separata. E clar nu trebuie sa te arunci pe geam, dar poti sa faci/sa nu faci lucruri utile/prostesti: - sa opresti gazele sau focul deschis, sa te departezi de obiecte/cladiri din care pot cadea diverse, sa nu te sui in lift, sa te pregatesti si sa nu creezi panica etc.

Partea de avertizare are doua componente:
- prelucrarea datelor si transmiterea primara a alarmei catre furnizorii de servicii.
- canale de date dedicate pentru transmisia alarmei catre utilizatori finali.

Cea mai simpla si ieftina (cvasi-gratis) alarmare poate fi transmisa de furnizorii de servicii TV si Radio. Din pacate nu acopera decat 0-20% din 24h, adica atat timp cat utilizatorii se uita la TV.
Canale de date dedicate (online si offline) - GSM/SMS, Radio/pager, Net etc. sunt printre cele mai eficiente metode de alarmare. Dar trebuiesc platite daca dorim un serviciu de calitate. Insa pot fi foarte. ieftine. (ex: 0,2-0,5 Euro/luna)
Pentru anumite categorii (ex: supermaketuri, institutii) sistemul de alarmare ar trebui sa fie obligatoriu, la fel ca sistemul automat de stingere a incendiilor. Stiu ca la unele scoli, spitale si gradinite s-a montat asa ceva, dar nu cunosc furnizorul de servicii si nici furnizorul informatiei/alarmei primare.
De asemenea, pragul de alarmare cred e setat foarte jos.
 
Back
Sus