Buna tuturor.
Vreau sa achizitionez un apart. intr-o vila. mi-a placut, arata foarte bine, am vazut si subsolul. E construita in 1934. Azi am cautat sa vad daca exista in Lista imobilelor expertizate de PMB.
Cu surprindere si indignare (vanzatorul nu mi-a zis ca ar fi in vreo lista) am gasit-o in categoria:
"Lista cladirilor experizate tehnic incadrate in categorii de urgente, conform Normativului P100-92 (neincadrate in clasa de risc seismic corespunzatoare, conf. cap. 11 si 12)", in categoria U3.
Am cautat pe internet si am gasit o explicatie a municipalitatii publicata in diverse ziare legat de ce inseamna acesta categorii U1, U2, U3 care au fost determinate inainte de 1996.
U3 = consolidarea cladirii sa inceapa in 10 ani.
Intrebarea mea este...la ce se refera aceasta consolidare? Expertiza de la acel moment sau o noua expertiza va determina ce determina consolidarea?
Am sunat vanzatorul care mi-a zis ca e vorba doar de tencuiela casei. Eu sunt cam sceptica.
Exista sanse sa iau vreun credit ipotecar in aceasta situatie?
Va multumesc.
Este sigur sa locuiesti intr-o astfel de locuinta?
DAca va avea loc o noua expertiza care ar contrazice vechea expertiza, este posibila scoaterea din lista a respectivei locuinte?
In ce masura municipalitatea te va obliga la consolidarea locuintei?
Daca eu achizitionez doar un singur apartament din acea vila, iar nimeni nu vrea sa consolideze cladirea, voi fi pasibil de amenda?