• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

cladiri inalte

Alty

New member
Înscris
27 Oct 2006
Mesaje
434
Scor reacție
0
Buna tuturor,:harhar:
Nu cunosc daca a fost abordat subiectul (nu am urmarit discutiile pana acum) dar sunt curios daca exista ceva legat de modul de comportament intr-o cladire inalta (abordari de la noi din RO),
 
Bun venit printre noi dar cred ca ar trebui sa citesti ce s-a scris inainte de toate. Daca ai nelamuriri atunci ne intrebi si vom incerca sa te ajutam sa intelegi.
 
Bun venit printre noi dar cred ca ar trebui sa citesti ce s-a scris inainte de toate. Daca ai nelamuriri atunci ne intrebi si vom incerca sa te ajutam sa intelegi.

Multumesc Dodo,
Dar sincer tocmai asta doream, unde sa citesc despre .....Sa dau un search cu tematica aceasta? (ma refer la forum)......:harhar:
 
Va rog frumos sa ma indrumati spre acest gen de link-uri, informatii daca exista evident......Personal am creat ceva in acest domeniu, dar doresc sa confrunt cu parerile altora (poate au abordat altfel problematica comportamentului in cladirile inalte)....
:harhar:
 
Ce este interesant din punct de vedere al proictarii si constructiei cladirilor inalte din Bucuresti, sunt construite in zone \"sigure\" ....Universitate (prima Intercontinental), Piata Charles de Gaulle, Piata Victoriei (2 cladiri, am inteles ca urmeaza inca 3) langa Biserica Armeneasca, cladirea de langa Catedrala Sf. Iosif (daca se termina)...sunt foarte multe spatii mari de birouri, cu pereti cortina, sticla... Pana acum sunt 2 proiecte pe structuri metalice......Avem cel putin cateva riscuri de accidente care nu se datoreaza direct miscarii telurice...ci mai mult datorita \"mediului\"....
 
Altceva a spus:
Ce este interesant din punct de vedere al proictarii si constructiei cladirilor inalte din Bucuresti, sunt construite in zone \"sigure\" ....Universitate (prima Intercontinental), Piata Charles de Gaulle, Piata Victoriei (2 cladiri, am inteles ca urmeaza inca 3) langa Biserica Armeneasca, cladirea de langa Catedrala Sf. Iosif (daca se termina)...sunt foarte multe spatii mari de birouri, cu pereti cortina, sticla...
 
Dupa parerea ta cum crezi ca se vor comporta aceste cladiri la seism?
 
Ce e aia zona \"sigura\"? Asa ceva nu exista. Insa iluzia \"sigurantei\" poate fi un pericol foarte mare. Eu zic ca mai in siguranta esti intr-o cladire construita cu frica intr-o zona nesigura decat intr-o cladire construita intr-o atmosfera de falsa siguranta intr-o zona \"sigura\". Am patit ceva asemanator cu telefonul. Am dat o multime de telefoane cu tarif scazut traind cu impresia ca e gratis. Si am platit de m-am uscat.
Bineinteles ca un constructor chibzuit construieste mai economic intr-o zona \"sigura\" fara sa-si bata joc. Dar de unde stii?
Apropo de tavan fals, desi metroul nu e constructie inalta, atentie la tavanul de la metrou!!!
 
:harhar:
Dupa parerea ta cum crezi ca se vor comporta aceste cladiri la seism?

:unsure:
Elimin din start cutremur sub 6,5 .....Daca lucrurile stau cum trebuie, in afara unor placi de tavan fals (sunt destul de grele) respectiv a unor obiecte sprijinite/asezate la inaltime care ar putea sa raneasca ocupantii...sticla care este folosita in exces (PERETII CORTINA:ack:) ar putea sa creeze mult mai multe probleme :unsure:..solutii: sticla cu folie, sticla securizata

Mai sunt finisajele exterioare...placarile (de toate felurile)
Reclamele amplasate pe diferite \"grilaje\" pe blocuri...Cladirile nu vor crea probleme:wink:...ci aceste artificii :harhar:
 
Ce e aia zona \\"sigura\\"? Asa ceva nu exista. Insa iluzia \\"sigurantei\\" poate fi un pericol foarte mare. Eu zic ca mai in siguranta esti intr-o cladire construita cu frica intr-o zona nesigura decat intr-o cladire construita intr-o atmosfera de falsa siguranta intr-o zona \\"sigura\\". Am patit ceva asemanator cu telefonul. Am dat o multime de telefoane cu tarif scazut traind cu impresia ca e gratis. Si am platit de m-am uscat.
Bineinteles ca un constructor chibzuit construieste mai economic intr-o zona \\"sigura\\" fara sa-si bata joc. Dar de unde stii?
Apropo de tavan fals, desi metroul nu e constructie inalta, atentie la tavanul de la metrou!!!

:wink:Masuratori, comportament la miscari telurice,,,cred ca Primaria nu dadea voie sa se construiasca cladiri in valoare de minim 70-80 Milioane de euro, in care se afla intre 1000/1500 persoane fara sa se indeplineasca conditiile de rezistenta la fortele unui cutremur...Sunt din ce in ce mai convins ca INFP da si niste puncte de vedere....Afacerile nu permit o joaca a la \"ne informeaza/nu ne informeaza\"...se plateste si basta:ack:..se obtine informatia...:harhar:, Parca ii vad pe asiguratori ....\"Nu asiguram Charles de Gaulle pentru ca poate sa cada la 7 grade Richter\":43:
 
In general in cladirile inalte exista o structura de rezistenta (schelet) si peretii despartitori sunt de tip usor, sticla, rigips...Poate cu exceptia unor zone tehnice (care au alta motivatie pentru asigurarea rezistentei) unde peretii despartitori sunt mai grosi si din materiale mai grele (uneori din caramida/bca alteori chiar din beton-inca odata depinde de destinatia spatiului in cauza) nu prea exista zone care sa protejeze de caderea unor obiecte de la inaltime...Nu recomand adoptarea practicii \"casnice\" de a va adaposti sub tocuri/grinzi :harhar: Nu am habar daca grinzile sunt vizibile (de cele mai multe ori sunt mascate de tavanul fals) iar tocurile ..sunt deobicei practicate in pereti despartitori (spre culuar/alt birou) usori...
In principiu un birou (tablierul acestuia) poate proteja de caderea obiectelor de la partea superioara a incaperii, de cioburi etc....De aceea este de preferat sa va bagati sub birou, nu va repeziti spre usi, scari, lifturi, senzatia de nesiguranta este amplificata de inaltimea corpului uman si micimea suprafetei de asezare pe sol a acestuia (aria talpilor)..Pe langa faptul ca organul echilibrului este la nivelul capului...De aceea este mai bune sa stati lungiti/ghemuiti cu antebratele deasupra capului..dar despre asta voi spune mai multe la protectia civila
 
Cladirile noi care au impanzit Bucurestiul in ultimii ani cat de sigure sunt? Unele sunt foarte inalte si ma intreb cum se vor comporta in cazul unui seism major:unsure:
 
Dacă e să mă iau după modul de amplasare al acestora, adică majoritatea sunt trântite în locuri unde n-au ce căuta, atunci mai că-mi vine să mă întreb de la ce alte reguli s-au făcut derogări.
 
Ca pasionat de cladiri inalte, am studiat site-ul celor de la Romfelt Plaza (Doamna Ghica Plaza). Stau si ma intreb cam cat de "bune"-s acele blocuri (am vazut ca au structura tip celular, cu diafragme pe ambele directii, stalpi intermediari). Ansamblul e format din 9 blocuri, cu regim de inaltime de 2S+P+4,16,24E+Et. Ma interesa cel de 24 de etaje, daca cineva stie sau l-a vazut live.
Va multumesc.
 
Back
Sus