• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Coruptia globala

Alex

Administrator
Scor reacție
95
Hotnews zice intr-un articol de azi:
Comisia americana pentru Bursa si Valori Mobiliare (SEC) a anuntat, marti seara, ca lanseaza o ancheta interna pentru a afla de ce nu a fost detectata escrocheria investitorului Bernard Madoff in pofida alertelor \\"repetate\\" aparute \\"cel putin din anul 1999\\", transmit agentiile internationale de presa.

Tinta unor aprige critici incepand de joia trecuta, cand a fost arestat Madoff, SEC a recunoscut \\"multiple esecuri aparente\\".

Presedintele SEC, Christopher Cox, a declarat, intr-un comunicat de presa, ca acest organism a primit, in mod repetat, cateva date credibile despre inselatoria lui Madoff, dar ca aceste date nu au ajuns niciodata la Comisia care trebuia sa se ocupe de aceste sesizari.
Pai se pare ca am gasit un punct comun al capitalismului si comunismului: coruptia generalizata. Desi ambele sisteme se bat cu pumnii in piept care este cel mai curat si cel mai benefic pentru societate, amandoua au aceeasi problema: banul face ca legile si vigilenta organismelor care trebuie sa vegheze aplicarea legilor sa fie adormite.

Pai care ar putea fi alta explicatia faptului ca acum, la cateva luni de recesiune sa apara la suprafata atat de multe cazuri asemanatoare escrocheriei Madoff in statele unite? Sunt cel putin 20 de cazuri asemanatoare (carora nu li s-a facut atat de multa publicitate).

Si noi am avut in Romania partea noastra de Caritas care, desi foarte multe organizatii trageau semnale de alarma cu privire la pericolul prabusirii acestei scheme piramidale, a functionat fara probleme si fara ca Guvernul de atunci sa ia vreo atitudine. Si asta in conditiile in care cu mai mult de 1 an inainte de prabusirea Caritas, SRI a trimis Guvernului si parlamentului notificari prevazand colapsul escrocheriei.

Legile incep sa para niste chestii optionale pentru cine are bani. Spaga legalizata la nivel politic (se cheama lobby), ordonante date ca sa aduca beneficii unor persoane sau firme (scutire de impozite la importul marfii X, valabila doar 1 zi, adica exact atata timp cat sa poata fi descarcate niste vapoare in portul Constanta), un sistem legislativ care face diferenta intre persoane si pozitia acestora si... cand se va sparge si buba asta?

Deja pe plan financiar lucrurile n-au mai rezistat si castelul de carti de joc s-a prabusit. Oare vom asista la ceva asemanator si pe plan politic si din punct de vedere al administratiilor tarilor? Ne pregatim de guvernul mondial? Oare ce urmeaza?

Dupa cum am scris si in \"thread-ul anul 2012\", urmeaza manipulare totala a omenirii. Ceva de genul \"imperialismul evului mediu\". Suna a minte dereglata(a mea) dar din pacate antenele mele nu prind decat mesaje de indobitocire la adresa umanitatii. Daca doriti detaliere, se poate. Trebuie doar sa se ceara.

Eu vreau sa fiu corupt :55:
Cotizeaza careva la baiatu\' cu niste franci?

Eu prefer $; macar o mica atentie sa-mi iau si eu un amarat de Pagani Zonda

Media celor care au oferit spaga in UE este de 5%, media bulgarilor care au oferit spaga este de 7%. Ghiciti cat e media in Romania: 35%

Stim ca traim in \"tara spagii\", insa am o nelamrire: ce s-a inclus la capitolul spaga in statistica din Romania? Pt ca sunt si unii care zic ca dau spaga si atunci cand lasa bacsis la hotel sau restaurant.....Daca adaugi aici ca pt multi a devenit obicei sa mearga , de exemplu, cu \"ceva\" la doctor s.a.m.d, e clar cum ajungi la asa procent.
Problema cea mare nu cred ca este \"mica spaga\" pe care o da romanul sa \"stea in fata\". Cred ca este mai important sa privim catre \"marea spaga\", aceea data/primita pentru a prinde contracte grase de cele mai multe ori pe bani publici. Daca ne uitam in jur numai cate strazi sunt \"incepute\" si neterminate ( borduricile de anul trecut), cate scoli, gradinite, cladiri publice au \"intrat in remnovari\" care nu se mai termina sau se fac de mantuiala, ca sa nu mai vorbim de cele mai recente scandaluri de prin guvern.
Parca as prefera sa die un procent de 50% la mica spaga, dar sa tinda spre zero spaga-comision. Dar aceasta poata sa dispara daca vom avea guvern format din copii de gradinita!!!

Back
Sus