• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Cutremur 6 martie 2006 !!!

fristei

New member
Scor reacție
0
Sunt din Galati, si acum 7 min (la 12.47 ... a fost un cutremur) ... eu stau la casa, dar l-am simtit foarte tare ... A fost scurt (max 2 secunde) .. dar puternic dupa parerea mea ...
Pe site scrie ca a fost de 2.9 grade ... ceea ce este absolut imposibil. A fost chiar puternic. Voi l-ati simtit?

Mesaj modificat de administrator: am modificat titlul, corectand data (era februarie in loc de martie).

Magnitude mb 4.5
Region ROMANIA
Date time 2006-03-06 at 10:40:45.3 UTC
Location 45.69 N ; 26.62 E
Depth 145 km
Distances 44 km W Focsani (pop 105112, local time 12:40)
39 km SE Covasna (pop 10979, local time 12:40)
8 km SW Nereju (pop 4202, local time 12:40

Nu l-am simtit deoarece eram afara.
Este un cutremur minor si nu cred ca avem motive sa ne temem.

de emotie ai postat gresit luna :))
suntem in martie:)

Ei se mai intampla....:))
@fristei, ti-ai revenit din soc ?:))

Nici eu nu l-am simtit...

ma bucur ca existati
sau de faptul ca mai sunt si altii ca mine
nu l-am simtit
dar sunt foarte interesat de subiect
pt. ca stau intr-un bloc cu bulina
din 27 oct 2004 m-am interesat de subiect si pot spune ca am ceva experienta
de EMSC s-a vorbit?
dar de fotonsas?
de ce se manipuleaza populatia cu probabilitatea unui cutremur mare in 2006?

Nu este vorba de manipulare.
S-a observat o oarecare ciclicitate a seismelor majore ce se produc in zona Vrancea.
In ultimele luni au inceput sa fie cutremure mai adanci. Acest lucru l-am observat privind USGS si EMSC.
Dl Marmureanu ne tot linistete de cativa ani( a avut dreptate pana acum) ca Vrancea nu este suficient de incarcata seismic, ca sunt active alte placi tectonice, etc .

La informatiile pe care le avea a spus ca nu exista sanse sa se produca un cutremur major in Vrancea deoarece dupa observatii de peste 300 de ani s-a observat ca miscarea anumitor placi tectonice nu dau seisme majore aici.
In ultimul timp nu a mai spus ce placi sunt active dar dupa cum a spus si SYL la un moment dat, seismul produs in dec. 2004 in zona Sumatra a eliberat foarte multa energie.
Acest lucru l-a facut pe Dl Marmureanu sa \"rasufle\" oarecum usurat.

Alex a pus o lista cu cele mai puternice seisme cunoscute aici
http://www.cutremur.net/start/page.php?21

este adevarat tot ce spui
institutul de fizica pamantului
a scos o lucrare despre probabilitati
pe ani, luni ...
dar se recunoaste ca sunt mult prea multe variabile
si inca nu se pot calcula
dupa ce fac rost de titlul despre care va vorbesc,
o sa va dau mai multe detalii
cred ca acest forum nu-si propune sa trateze problema academic
asa ca scuzati unele inadvertente
mai important e aspectul subiectiv, psihologic
faptul ca ne putem exprima pe o tema ce ne preocupa

Ca si tine si noi ne-am intrebat deseori ce este cu aceste seisme, daca pot fi prevazute, care sunt cauzele, etc si am incercat sa schimbam opinii, parei, sa discutam despre ceea ce stim si sa aflam alte pareri.
Esti binevenit cu orice informatie noua si nu numai.

:)) am postat aiurea ... oricum mie chiar nu mi-e frica de cutremure ... doar imi place fenomenul si sunt interesat de el ... oricum stau la casa iar riscul nu e prea mare .... in schimb mama e ingrozita de cutremure (de cand stam la casa ... parca totusi s-a mai linistit un pic) ... asa ca ... :)) i\'m cool

Daca ai simti un seism intr-un bloc nu te-ai amuza. Cine spune ca nu ii este frica are o problema.Teama este un lucru perfect normal dar unii oameni devin isterici in situatii critice.
Parerea mea este ca trebuie sa stii, trebuie sa iti pastrezi calmul si trebuie sa actionezi atat cat poti.Destinul oricum isi urmeaza cursul.

o intrebare am.... ce parere aveti de cutremurele care se inregistreaza zilnic?

Din ce stiu eu pot fi de incarcare sau descarcare dar nu stiu cum se poate face diferenta.

o intrebare am.... ce parere aveti de cutremurele care se inregistreaza zilnic?

Despre ce cutremure e vorba ? Poti fi mai explicita, te rog. :))

Back
Sus