Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Daca nu ma insel seismul din \'77 a durat 79 secunde
Ce vreau eu insa sa spun este urmatorul lucru: DIFERENTA DE TIMP INTRE MOMENTUL SOSIRII UNEI P LA BUCURESTI SI MOMENTUL SOSIRII UNDEI S LA BUCURESTI, IN CAZUL CUTREMURELOR VRANCENE SUBCRUSTALE, ESTE DE CIRCA 18-19 SECUNDE !!!!!!!! 18-19 SECUNDE TREC DIN MOMENTUL IN CARE UNDA P ATINGE BUCURESTIUL SI MOMENTUL SOSIRII UNDEI S !!!! Este destul de interesant acest lucru !
Balansul acela cred ca a fost chiar cutremurul, deoarece l-am simtit si eu la sfarsit pe cand ma aflam la Mizil langa Buzau. Am mai scris la topicul despre cutremurul din\'86. Si atunci stateam la nivelul solului si l-am simtit foarte tare. Inchipuitit-va daca a scos copacii din radacina... Mie si celor cu cae am fost acolo ni s-a parut chiar ciudat balansuld e la finalul cutremurului. Parca stateam pe o masa enorma de gelatina.sorin eu am simtit seismul din \'77 la etj superior!
cand am spus 86 de secunde am luat durata din carte.
Din cate imi mai amintesc acel seism nu a facut binecunoscutul balans ci s-a oprit oarecum brusc, cu un soc vertical nu foarte puternic.
seismul din \'86 a fost insa interminabil.
toti cei care locuiau la etajele superioare au avut acelasi sentiment si anume ca picam.
de ce? acel seism a durat 137 secunde dar in realitate cred ca a durat cam 3-4 minute.
nu pot sa imi explic cum de stii cand se termina seismul dar stii(cred ca de fapt nu mai simti acea forta nevazuta care impinge cladirea intr-o directie sau alta) dar la fel de bine realizezi ca blocul a intrat intr-un balans propriu dupa aceea.
Nu stiu cum sa explic mai clar sentimentul dar in timp toti mi-au confirmat: am simtit cand s-a oprit seismul si am simtit ca blocul se misca singur.
Este oarecum ciudat sentimentul deoarece nu e chiar atat de simplu sa misti o cladire inalta plina de mobila, tevi, cazi,etc.
Daca in timpul seismului iti spui...trece,acum se opreste, imediat se linisteste si totul va fi bine...in clipa in care simti acel balans al cladirii te intrebi daca rezista structura.