• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

ECLIPSA DE SOARE DIN 29 MARTIE 2006

GeoX1

Administrator
Scor reacție
6
In ziua de 29 martie 2006 va avea loc o eclipsa totala de Soare, care in Romania va putea fi vazuta ca eclipsa partiala. La Bucuresti, acoperirea Soarelui va fi de 76%, deci mai mare decat cea de la eclipsa precedenta din 3 octombrie 2005. Pentru detalii (harti cu traseul benzilor de diferite acoperiri, parametri, etc.), dati va rog clickuri aici :
http://www.astro-urseanu.ro/eclipsa_soare_2006.html
:)):))
Aaaa, nu uitati, daca vreti sa va uitati la eclipsa, aveti grija sa purtati ochelarii speciali...Eu am deja, de la precedentele (am chiar 2 perechi,adica sunt pregatit sa observ si aceasta eclipsa)! :)):10::))

A fost un seism care a fost dupa o eclipsa dar am uitat care din ele.
De curand a fost.

Opa, nici nu stiam, deci miercuri avem eclipsa.

Va fi neinteresant.in \'99 asteptam sa se faca bezna si a fost un fas:ack:.
Am avut pana si ochelari de eclipsa.

Va fi neinteresant.in \'99 asteptam sa se faca bezna si a fost un fas:ack:.
Am avut pana si ochelari de eclipsa.
Ba a fost foarte spectaculos, Dodo, s-a intunecat substantial, se vedeau si stelele...:)):))

S-a intunecat, dar nu cum se intuneca in mijlocul noptii. Era mai mult ca la rasarit sau apaus...

Am facut poze in \'99. Nu am vazut nici o stea si nici noapte nu a fost.
Toti cascau gura la cer dar nu a fost mare scofala.

Sorin asteptam sa ne dai o bere si un tort pe gfxworld:harhar:
Invidiosul de SYL nu a uitat sa imi aminteasca ca el este moderatorul(iesit la pensie dic cauza securitatii)
:))

Am facut poze in \'99. Nu am vazut nici o stea si nici noapte nu a fost.
Toti cascau gura la cer dar nu a fost mare scofala.
Sa stii ca eu am putut totusi vedea cateva stele...de fapt, cred ca era Luceafarul (Venus) si alte cateva...:)) Am mers intr-un loc deschis de unde aveam o viziune \"panoramica\" as cerului...:)) Da, era ca in inserat avansat, la apus de soare, sigur, nu noapte, dar oricum se intunecase, cerul devenise albastru inchis, iar luminozitatea era considerabil scazuta. Frapant e ca intunecarea s-a produs injhtr-un interval de cateva minute, adica de la peste 95% acoperire pana la momentul totalitatii.

Poate erai pe munte si asa ai vazut stele, dar sa stii ca Dodo a fost in parc si avea spatiu suficient sa caste ochii la cer.
Spectaculos a fost ca s-au oprit masinile pe strada cand era aproape de faza maxima cu 5 minute si au aprins luminile.
Oricum este un fenomen interesant si nu-i de colo sa vezi o eclipsa:)

Poate erai pe munte si asa ai vazut stele, dar sa stii ca Dodo a fost in parc si avea spatiu suficient sa caste ochii la cer.
Spectaculos a fost ca s-au oprit masinile pe strada cand era aproape de faza maxima cu 5 minute si au aprins luminile.
Oricum este un fenomen interesant si nu-i de colo sa vezi o eclipsa:)
Se vedea Luceafarul (Venus) si vreo 3-4 stele...

:12:Era Steaua Lui Becali:17:
Astazi e eclipsa:18:

Back
Sus