• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Eclipse 2008

GeoX1

Administrator
Scor reacție
6
O eclipsa inelara de Soare a avut loc in ziua de 7 februarie 2008. Eclipsa s-a desfasurat incepand cu ora 3:20GMT, reprezentand prima eclipsa a anului 2008. Eclipsa a fost vizibila din Antarctica si din sudul Oceanului Pacific. Marginea penumbrei a traversat estul Australiei si Noua Zeelanda. Maximul eclipsei a avut loc deasupra Oceanului Pacific, prezentand un grad de acoperire a Soarelui de 0,9650. Intregul fenomen a avut o durata de o ora si 10 minute, eclipsa incheindu-se la ora 4:31GMT. Banda de penumbra a avut o latime de 600 km.

O eclipsa totala de Luna va avea loc in noaptea de 20 spre 21 februarie 2008. Evenimentul va fi vizibil din America de Sud, cea mai mare parte a Americii de Nord, Africa, Europa si vestul Asiei . Din Romania, eclipsa va putea fi observata incepand cu ora locala 3.43 a.m. (ora locala, in dimineata de 21 februarie) cand va incepe faza de partialitate. La 5.01 vom intra in faza de totalitate care va dura pana la 5.51, maximumul avand loc in momentul corespunzator Lunii pline, la ora 5.31. La 7.09, cu aproape un sfert de ora inaintea rasaritului soarelui si apusului Lunii, eclipsa va lua sfarsit. In timpul eclipsei, e de asteptat ca Luna sa ia diferite culori, de la portocaliu deschis, rosu, maro inchis si chiar mai rarul gri inchis.

Daca o sa se vada o sa filmez si eu macar momentul maxim.

Speram sa fie senin...:hypocrite: :unsure: :unsure:

La noapte avem eclipsa totala de Luna. Ultima din acest deceniu. Urmatoarea eclipsa totala de Luna va avea loc in iunie 2011 !

Din pacate la noi se va vedea prea putin. Pozitia lunii nu este una excelenta, asa ca de data asta las telescopul si aparatul foto sa doarma. :hypocrite: Ultima eclipsa de luna (totala ) am prins-o mult prea bine sa ma mai multumesc asa de usor :unsure:

Super pozele, Alex...:hypocrite: :unsure: :ack: :ack: :ack:
Apropos, in spatele acelor blocuri cu 4 etaje e si blocul meu, am placerea sa locuiesc tot intr-un bloc P+4...:unsure:
La ora aceea dormeam tun, azi am dormit chiar mai mult decat de obicei...:D...asa ca n-am vazut eclipsa. Ma resemnez sa o astept pe cea din 2011 ! :ack:

Eclipsa de soare in China, inainte de deschiderea Olimpiadei

O eclipsa totala de soare, a cincea din acest secol, va putea fi vizibila in China, in data de 1 august, cu o saptamana inainte de deschiderea Jocurilor Olimpice, anunta AFP.

Hotnews

Detalii despre eclipsa de Soare de maine, 1 august 2008, si mai ales in legatura cu vizibilitatea ei in Romania, gasiti pe site-ul observatorului astronomic \"Amiral Vasile Urseanu\":

Eclipsa de Soare din 1 august 2008

Dupa cum vedeti din tabel, la Bucuresti acoperirea discului solar va fi de 18%. In Bucuresti, eclipsa va incepe la ora locala 12h09min, va atinge maximul la ora 13h07mim si se va termina la ora 13h53min.
In Romania, aceasta eclipsa va fi vizibila doar ca eclipsa partiala de Soare. Banda de totalitate nu trece prin Romania, ci pe undeva prin Asia, Siberia, China, Mongolia, incolo...
In orice caz, nu va uitati la Soare cu ochiul liber. Folositi filtre speciale, eventual ochelarii speciali de eclipsa pe care poate ii mai aveti de la eclipsele precedente.

Eclipsa partiala de soare a inceput la ora 12:05 si este vizibila din toate orasele Romaniei

Toti locuitorii Romaniei pot observa, incepand cu ora 12:05, o eclipsa partiala de Soare. Maximul de acoperire se produce in nord-estul tarii si va fi de 29%. In Bucuresti, faza maxima a eclipsei a fost la ora 13:07. Eclipsa de soare este vizibila din Canada pana in China si este totala in regiunile Asiei, Siberiei si Rusiei.

Hotnews

fix pe luna plina...poate dansam cu \"varcolacii\"....

Eclipsele de Luna apar totdeauna in faza \"plina\", evident...Nu poate sa fie eclipsa cu Luna in primul patrar, de ex.

evident ca ma gandeam la Vrancea nu la astronomie:ack: carcotas ce esti....

Interesant e ca eclipsele de Soare pot fi rumate de eclipse de Luna cam la 2 saptamani interval.

Eclipsa partiala de Luna, in noaptea de 16 spre 17 august

In noaptea de 16 spre 17 august va avea loc o eclipsa partiala de Luna intre orele 22 si 3.

Realitatea

Alex, dar tu n-ai facut nici o poza?

Back
Sus