• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Iarna 2006

Dodo

New member
Scor reacție
0
Am vazut ca Foarte multe zone din tara sunt sub nameti, se circula infernal pe sosele din cauza celor care nu au masinile echipate cu lanturi, numeroare sate au ramas fara lumina iar in unele locuri zapada depaseste un metru.
Am inteles ca exista pericol de avalanse in Bucegi si nu numai acolo.
S-a anuntat viscol si zapada abundenta in zona Dobrogei in aceasta seara si maine.
In ultimele zile au fost furtuni pe Marea Neagra cu valuri de peste 5 metri.

In Bucegi zapada atinge si 5 m.
Ieri circulatia a fost ingreunata din cauza zapezii pe DN Campulung-Brasov.

Am auzit ca au fost multe accidente din cauza poleiului, tiruri care nu erau pregatite de vreme rea au derapat si au incurcat circulatia, o masina de teren a fost rasturnata in sant din cauza vantului foarte puternic si retele de electricitate au \" clacat\" din cauza frigului.
Ce m-a ingrozit a fost temperatura de la Moscova si imaginile cu baie la copca.
Au spus ca in Siberia va veni un val de frig care va duce acul termomentrelor la -60C!!!!!!!!!
Acest val de frig va afecta si Capitala Rusiei in scurt timp si va fi in jur de -30C.

Ieri spuneau ca la Moscova au fost -30 de grade si pt la noapte (adica noaptea care tocmai a trecut) se asteptau -37 grade.
Iar in RO vremea va fi f rece mai ales in Moldova si Dobrogea, iar de sapt viitoare va fi si mai rece in toata tara.

Sa inteleg ca si in sudul tarii vine viscol?
Nu am citit prognozele meteo pe luna in curs.

hm.nu am citit prognoze si cei pe care i-am intrebat nu stiau daca si in sudul tarii va ninge.
este iarna ce e drept dar suntem in 20 ianuarie si nu prea am vazut zapada.

La tv au spus ca zilele viitoare va fi viscol si ger.
Se pare ca si la noi se asteapta temperaturi de -30C.
Valul de aer foarte rece ce vine dinpre Rusia va \"stationa\" cateva zile si la noi in tara.

Am eu impresia sau in ultimii ani iarna este blanda in general in toata tara dar cateva zile sunt extrem de reci si ninge pana suntem ingropati in zapada?

Deja in Bucuresti este f frig sunt -11 grade si se simt ca -22 (in special datorita vfantului care bate cu pana la 60km/ora).

Da, asa este.Frig, vant si nici un fulg de zapada.
Lasa ca ne pastram tineri :)

De duminica starea vremii iar se va inrautatii din nou. Temparaturile minime vor scadea in Bucuresti sub -10 grade, iar in jumatatea de sud a tarii va ninge.
Se pare ca in a doua parte a saptamanii viitoare starea vremii se va ameliora.

Am auzit ca in nord se astepta si temperaturi de -20C.
Ce iarna ciudata ....

Da, e al doilea val de frig din iarna asta. Eu am auzit de temp chiar si de -25....sa speram ca nu o sa mai bata vantul asa tare, sa amplifice senzatai de frig.

Iarna s-a mutat in februarie in ultimii ani.
Decembrie o sa ajuna curand luna de plaja la Marea Neagra.
Incalzirea globala este de vina.
Parerea mea.

Pe siteul inmh a aprut avertizarea meteo. \"vremea se va raci accentuat, devenind geroasa in toata tara; cele mai scazute valori de temperatura se vor inregistra in nord si centru (pana la -20 de grade) si in zonele depresionare (pana la -25 de grade). La inceputul intervalului in partea sudica si sud-estica a teritoriului, precum si la munte vantul se va intensifica, viscolind sau spulberand izolat ninsoarea\"

http://www.inmh.ro/index.php?id=65

Au spus la stiri ca vine iar frigul.
Din cate am inteles va ninge si in sud si est.

In Bucuresti ninge, s-a depus ceva zapada. Sa speram ca nu va ninge f mult, si traficul sa fie iar perturbat (evident ca autoritatile au fost luate prin surprindere).

Se pare ca valul acesta de frig nu a fost asa de puternic ca cel de acum 2 saptamani. Iar ninsoarea, cativa fulgi....sa treaca oare iarna asta fara sa avem si noi paret de o zapada ca lumea in Bucuresti ? Oricum mai e o luna-o luna si jumatate in care e posibil sa ninga mai serios.

De azi va incepe sa ninga in toata tara....maine va ajunge nissoarea si in Bucuresti.

Aoleu, am facut 666 de posturi, il mai scriu pe asta off-topic ca sa ajung la 667. :)

Back
Sus