• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Incalzirea globala

GeoX1

Administrator
Înscris
8 Dec 2012
Mesaje
27.321
Scor reacție
6
Dupa cum vedeti, inca un bloc mare se desprinde din calota glaciara. Stirea o puteti citi aici
Intr-adevar, incalzirea globala a devenit deja evidenta, dar problema care se pune este spre ce va duce ea ! Multi specialisti avertizeaza ca procesul incalzirii globale va duce, pana la urma, la un efect invers, chiar la aparitia unei noi ere glaciare, din cauza dezechilibrelor care ar putea sa se accentueze in urmatoarele decenii. Ce parere aveti despre asta ?
 
Schimbarile climatice apar mereu. Chiar daca omul a dat o mana la aceste schimbari, natura isi regleaza intr-un fel sau altul clima.

Bogdan
 
Intre si eu cu timiditate, oare s-a gandit careva ca intr-adevar creste nivelul oceanelor, dar poate este compensata de teritoriile dezapezite de la Polul Sud, nu mai spun de foarte probabilele resurse de titei (vezi si polul nord).

Nu ma intelegeti gresit, sunt contra poluare de orice fel, dar incerc sa privesc cu optimism.

Inundarea teritoriilor este doar un aspect, dar poate totusi se va gasi un echilibru (de ex. poate va exista un singur tip de clima cu temperaturi de 40 de grade, uragane si alte fenomene considerate acum dezastre, clima diferentiata pe zone secetoase si zone inundabile care vor putea fi stapanite prin investitii masive pentru a fi reglate artificial). Ceea ce privim noi cu groaza va fi privit ca normalitate de copii/nepotii nostri. Luati ca exemplu genocidul din cel de-al 2-lea razboi mondial, tinerii cu greu cred ca a existat.
 
Adevarul e ca in decursul erelor geologice au existat multe schimbari climatice, incalziri urmate de raciri. Racirile accentuate conduceau la glaciatiuni extinse (ere glaciare), iar perioadele dintre ele glaciare (numite interglaciare) se caracterizau prin cresteri ale temperaturii medii globale. Problema care se pune este in ce masura activitatile umane joaca rolul decisiv in acest proces de incalzire globala. Pe de alta parte, multi specialisti apreciaza ca, la scara geologica vorbind (evident) ne aflam spre sfarsitul unei perioade de tip \"interglaciar\" ! Si, din aceasta perspectiva, se ridica si problema in ce masura dezechilibrele climatice globale ar putea conduce la grabirea instalarii unei noi glaciatiuni.
Nu, nu cred ca se va materializa, pe termen foarte scurt, scenariul din \"The Day After Tomorrow\", schimbarile climatice nu se realizeaza in cateva saptamani, ci sunt procese mai indelungate. Totusi, e evident faptul ca Pamantul a cunoscut schimbari climatice radicale de-a lungul erelor geologice, schimbari in care nu a intervenit factorul uman.
Pana la urma, activitatile umane accelereaza un proces inevitabil ?
 
Am mai postat link-ul dar cred ca aici e mai potrivit, asa ca-l mai postez o data:

http://video.google.com/videoplay?docid=-982962463393414139

E vorba de filmul \"Un adevar incomod \" subtitrat in limba romana.

Iar chestia cu incalzirea permite exploatarea resurselor de petrol de la poli, o sa accelereze si mai mult incalzirea. In loc sa ne potolim cu folosirea atat de mult a combustibililor fosili, noi continuam si mai mult sa poluam planeta.

Pe de alta parte probabil ca Siberia o sa aiba o clima mai blanda. Cumparati-va teren acolo...
 
Unii savanti sustin ca este discutabila continuarea fenomenului de incalzire globala. Cititi aici si apoi sa comentam. Ce ziceti de asta ??
E adevarat, de mai multi ani au existat voci ce sustineau ca fenomenul de incalzire globala ar putea fi urmat de un proces invers, de racire. Totusi, eu nu cred ca e iminent sa devenim toti eschimosi...:hypocrite: :biggrin:
 
Polul Nord riscă să rămână fără gheaţă în 2008

\"Majoritatea gheţii de la Polul Nord este nouă, depusă anul trecut, cu mari şanse să se topească în întregime chiar anul acesta.
Oamenii de ştiinţă au avertizat în mai multe rânduri că gheaţa arctică va dispărea în viitorul apropiat. Cele mai recente date arată că Polul Nord s-ar putea transforma într-o întindere de apă chiar în 2008.\"

Mai multe la:

http://www.cotidianul.ro/polul_nord_risca_sa_ramana_fara_gheata_in_2008-44578.html

Intrebarea e: Pai cum ramane cu cresterea nivelului marilor si oceanelor? Mai creste sau nu? Sau au gresit virgula... atunci cand calculau cu cat o sa creasca nivelul oceanelor cand o sa se topeasca toata gheta de la poli? ...:hypocrite:
 
Back
Sus