• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Informatii despre blocul in care locuim

localintruder

New member
Scor reacție
0
Eu sunt interesat sa fac asta dar nu stiu de unde sa incep. Ma intereseaza informatii suplimentare fata de ceea ce e evident si ceea ce stiu despre blocul in care stau si asta pentru a fi mai bine informat si a dormi noaptea mai linistit sau nu in functie de ceea ce aflu.

Ma intereseaza sa fac rost de proiectul proiectul blocului in primul rand. Ma ve-ti intreba de ce imi trebuie daca nu sunt inginer si va voi spune, fiindca mi-am pus in minte si fiindca ma intereseaza sa invat si singur cateva din lucrurile pe care le-as putea intelege despre proiect. Stiu ca primariile colaboreaza cu experti tehnici dar nu stiu daca primaria imi poate oferi proiectul sau trebuie sa il obtin din alta parte precum IPCT sau INCERC. Cand am renovat apartamentul, sub tocul unei usi de debara am gasit scris cu vopsea neagra ceva de genul IPCT si un numar parca si data finisarii lucrarii, septembrie 1964 si STAS si un numar parca. Imi pare rau ca am sters ce scria dupa ce am notat, poate m-ar fi ajutat mai mult acum in demersul meu.

1. Vreau proiectul cladirii. Care sunt pasii de urmat pentru a-l obtine?

2. Vreau sa dialoghez cateva minute cu un inginer structurist, cu tot cu proiectul in fata, de preferat de la IPCT Iasi care probabil este proiectantul blocului. Ma intereseaza pentru ce tip de sarcini a fost calculat proiectul \"1958 - STAS 2923-58 Prescriptii generale de proiectare in regiuni seismice. Sarcini seismice. Comisia de Standardizare R.P.R., 31 aug. 1958, Vol.1 - 132 pagini, Vol.2 - (97 pagini).\" sau \" Normativ conditionat pentru proiectarea constructiilor civile si industriale din regiuni seismice P.13 - 63, aprobat de Comitetul de Stat pentru Constructii, Arhitectura si Sistematizare cu Ordinul nr. 306 din 18 iulie 1963 (39 pagini).\" in functie de normele utilizate la blocul meu, nu stiu care din normative a fost folosit. Ma intereseaza si daca este veridica sectiunea \"Mult si prost \" din articolul http://old.ieseanul.ro/articol/ziar/iasi/bloc-dulce-bloc/3121/ pentru ca blocul meu este intr-unul din aceste cartiere si am mari indoieli ca asa ar fi. Daca ar fi fost asa de prost s-ar fi avariat grav in 1977,1986 sau 1990 macar un imobil din toate cartierele enumerate in sectiune unde insumat exista foarte multe din blocurile iasiului in zonele Tudor Vladimirescu, Cantemir, Podu Ros, Tatarasi, Pacurari, Zona Industriala. Nu spun ca nu ar fi proaste destule fiindca se vede si cu ochiul liber dar nu cred ca toate. Al meu arata bine dupa toate zgaltaielile prin care a trecut. Am sa postez poze o data si sper sa postam mai multi poze cu blocurile in care locui ca sa le discutam pe diferite teme.
Acum mai trebuie sa gasesc si omul dispus sa imi ofere informatiile pe care le caut si poate altele in plus fiindca curiozitati mai am destule, daca aveti sugestii despre cum pot face asta, va rog sa le postati:):((

Back
Sus