• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Microsoft vrea sa cumpere Yahoo

Alex

Administrator
Scor reacție
95
Microsoft a facut vineri o declaratie publica prin care a anuntat ca a facut o oferta in valoare de 44,6 miliarde de dolari pentru a cumpara Yahoo. Pretul oferit de Microsoft este cu 70% mai mult decat valoarea reala a Yahoo.

Cei de la Yahoo nu au dat inca un raspuns, au comentat doar ca or sa mai studieze oferta si se vor pronunta in curand.

Si Microsoft si Yahoo au pierdut foarte mult teren de la aparitia Google. Desi Yahoo este in continuare cel mai mare provider de email gratuit, pierderile din ultima perioada au dus la disponibilizarea a peste 1.000 de angajati. Microsoft a ramas deja cu mult in urma Google si nu mai are cum sa recupereze terenul pierdut. Singura solutie este cumpararea Yahoo. Avand in vedere in ce necazuri financiare se scalda Yahoo la ora actuala ma astept sa fuzioneze in scurt timp.

Problema este: ne va pune nenea Billy taxe pe mail sau nu ??? :unsure: :D :ack: Probabil ca Billy G. vrea sa isi piarda toti clientii in favoarea Google (gmail). :hypocrite: :unsure: Anul trecut dumnealui sustinea ca cine vrea cont la un serviciu de webmail, trebuie sa plateasca un numar de verzisori anual ! :ack: :ack:

Nu cred ca ar pune taxa, asta ar insemna sinucidere manageriala iar toti clientii ar pleca tropaind spre Gmail. L-am auzit si eu cu faza cu taxa pe email, dar cred ca e numai un ecran albastru pe care l-a dat mintea lui (asemanator felului cum face sistemul lui de operare PE CARE AM DAT BANI!!!!!) intr-un moment nefast. :hypocrite:

Unii dintre gigantii astia ai computerelor, plus asa-zisele lor asociatii anti-piraterie (gen BSA) au emanat niste idei aberante. De pilda, acum vreo 2 ani, BSA a scos un raport prin care atragea atentia ca cei care folosesc software open-source si care lucreaza pe Linux prejudiciaza grav firmele producatoare de software proprietar, pentru ca nu cumpara software de la ei, si ca ar trebui luate masuri contra celor care lucreaza pe Linux !!!!! :unsure: :D :ack: :ack: :ack: I-auzi !!! Adica, daca eu vreau sa lucrez pe o distributie Linux, ma da pe mine in judecata BSA-ul sau ORDA sau mai stiu eu ce, numai pentru ca nu cumpar \"minunea albastra\" de la Microsoft ??? :ack: Sunt penibili, ce mai !
(offtopic, oarecum)...:hypocrite: :unsure:

Abereaza si ei, ce sa le ceri... In Germania toate institutiile de stat (primarii, tribunale, etc) au trecut in urma cu 4 ani pe Linux lasand Microsoftul cu o mica gaura in buget... Incet-incet, Linuxul se dezvolta si in afara de asta au inceput sa apara si emulatoare de Windows care iti permit sa rulezi aplicatii Windows pe Linux. Iar pe de alta parte SUN a mai dat o lovitura Microsoftului dezvoltand foarte bine OpenOffice (soft gratuit care e subventionat in mare parte de SUN) care a ajuns sa inlocuiasca complet si cu mare succes Microsoft Office - practic nu vezi nici o diferenta intre Microsoft Office si OpenOffice.

Asa e. Se pare ca se tem serios de concurenta...desi, daca tot vin cu practici din astea, nu vor face decat ca lumea sa dea bir cu fugitii...:unsure: :D
Cat priveste mailul, speram sa nu vedem punerea in practica a maretei idei a lui BG. :ack: Pe masura ce inainteaza in varsta, in loc sa devina mai intelept, capata tot mai multi gargauni...:hypocrite: :unsure:

Vor mai multi bani :hypocrite:

Microsoft insista. Vrea Yahoo cu orice pret. :ack: :hypocrite: :unsure: Oare de ce ???
Sa oblige userii cu cont de mail sa dea bani in plus in buzunaru\' lu\' Billy ?? Care B.G. capata niste idei din ce in ce mai aiurite pe masura ce inainteaza in varsta...:unsure: :ack: :ack: Sau sa oblige musai userii sa foloseasca Windows si Internet Explorer pentru a folosi diversele facilitati oferite de Yahoo (nu doar mail, ci si Yahoo Groups, s.a.) ? :D

Microsoft scade incet incet. Daca nu implementeaza conceptul de open source nu au nicio sansa. Yahoo a fost cel mai mare motoras de cautare. Insa a pierdut piata. Acum mai are piata de free email. De acolo sunt banutii, ala e targetul. Preluarea de catre microsoft inseamna implementarea unor programe beta de vizualizare compatibile in primul rand cu internet explorer. Practic preluarea lui YHOO de MSFT nu inseamna altceva decat sfarsitul unei legende.
Si ca sa fiu offtopic: am cumparat un laptop extra, cu vista pe el. Configatie super. Insa Internet Explorer ajunge sa ocupe si 1 GB de RAM, pana la urma te tampeste viteza cu care merge. Evident ca am si licente in firma pe XP, alea merg mai bine, insa acelasi final au: restart
Am fos obligat de niste softuri sa cumpar licentele de windows.
Pe servere am linux. Anul trecut a fost o pana de curent ce nu am mai putut sa o sustin cu energie electrica si atunci s-au restartat serverele. Pacat, unul dintre ele mergea de 330 si ceva de zile. Aproape 1 an

O dau in offtopic da\' merita scris aici. Opensource cred ca este trenul care ia viteza in ceea ce priveste piata de software pentru utilizatorii obisnuiti.

De exemplu, de cativa ani, eu nu mai folosesc Microsoft Office. OpenOffice este za best, merge de zbarnaie si nu mai vad nici o diferenta intre el si Microsoft Office (cel putin la nivelul la care lucrez eu cu programul asta).

Din cate review-uri am vazut despre Vista, o sa stau deoparte de el. Oricum, pentru calculator am cumparat un XP si voi ramane pe el cat voi putea.

Despre Linux, maine as trece pe el, insa, ca si la Mac, e foame mare de aplicatii. De ex TV Tunerul meu Leadtek nu are versiune de Linux, iar daca folosesc alt program cu care sa fac inregistrarile video nu pot comanda codare mpeg2 hardware, va trebui facuta de procesor.

Microsoft vrea sa schimbe conducerea Yahoo!

Microsoft va aproba, in aceasta saptamana, lansarea unei campanii de atragere a sprijinului actionarilor Yahoo! pentru schimbarea conducerii companiei cu o echipa care sa sprijine oferta de preluare de 42 de miliarde dolari, potrivit unei pagini web a publicatiei New York Times.

Mediafax

Ce ziceti, ne luam adio de la cont de e-mal Yahoo gratuit ???? :hypocrite: :unsure: :unsure: Plecam in masa toti la gmail, si ii dam cu tifla lui Bill Gates care, intr-adevar, pe masura ce imbatraneste, se umple de gargauni. Cum ar fi si ideea ca toti cei care vor sa aiba e-mail sa plateasca 10 sau 20 de dolari la Microsoft ! :D :ack: :ack:

Alex, ba vezi, dar numai daca esti un om, care, ca mine, are nevoie de corectoarele ortografice si gramaticale ale procesorului de text. Ultima oara cand am testat OpenOffice (versiunea 2 parca) tot nu ma multumeau. A, si la PowerPoint am avut probleme. I-am dat sa deschida ceva creat cu PowerPoint, apoi i-am dat sa-l salveze in acelasi format si mi-a pus umbre la litere, care nu existau in fisierul originar. Deci a no-no for me, inca.

Microsoft a acordat Yahoo! un ultimatum de trei saptamani

Microsoft a lansat un ultimatum pentru grupul de internet Yahoo!, prin care ii acorda trei saptamani pentru a ajunge la un acord de fuziune, altfel va adresa direct actionarilor o oferta mai mica, informeaza NewsIn.

\"Daca nu vom ajunge la un acord in urmatoarele trei saptamani, ne vedem obligati sa purtam negocierile direct cu actionarii companiei dumneavoastra\", a transmis Microsoft grupului Yahoo, amenintand cu inaintarea unei oferte ostile.

Hotnews

De asta ce mai ziceti ??? Fugim toti la Gmail ??? :unsure: :unsure:
In orice caz, bgates si acolitii de la microsoft si-au dat, deja, arama pe fata. Asa ca, fratilor, fiti pregatiti pentru orice...:harhar: :harhar: :harhar:

Back
Sus