• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Rasarit de soare

laurenhelen

New member
Scor reacție
0
Buna seara! Sunt destul de disperata..nu stiu ce sa fac. Am contractat un apartament cu 3 camere la parterul Complexului Rezidential Rasarit de Soare - Auchan. Complexul este plin de carcotasi, vorbesc in fiecare zi de cimentul care a crapat nu stiu unde, s-au facut expertize si nu s-a dat niciun verdict. Este vreme de criza, probabil se folosesc materiale ieftine..nu stiu. Eu locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, construit in 1964. Am facut o prostie? In caz de seism ce se intampla cu minunatul Rasarit? Va deveni apus? E mai ok la parter decat la alte etaje? Sunt mituri imobiliare? Astept raspuns, multumesc!

bun venit la noi, laurenhelen :tongue:

in general, nu iese foc fara fum. daca oamenii comenteaza, or fi avind motiv. dar e la fel de posibil ca ei sa vada doar o tencuiala crapata si sa creada ca a crapat cimentul. ma ingrijoreaza faptul ca s-au facut expertize, dar nu s-au aflat rezultatele.
sincer, eu nu m-as baga in asta, as sta in blocul meu din 64. iar daca tu ai niste indoilei, mai gindeste-te. inteleg ca e urgenta treaba, dar nu poti sa o mai amini si intre timp sa gasesti un expert care sa faca o evaluare la cererea ta?

Multumesc pentru raspuns!

Am incercat sa pun totul in balanta.

- pe vremea lui Ceausescu era o oarecare datorie a fiecaruia sa fure de unde si cum poate, am mici indoieli ca atunci nu se fura pe santier. Acum, dezvoltatorul este totusi pe banii lui, mai supravegheaza ce si cum.
- Fiecare si-a facut modificari in casa. La mine la parter s-a facut un bar din peretele ce despartea bucataria de sufragerie, si mai cunosc si alte persoane. Mai mult ca sigur s-au modificat structurile de rezistenta si nu as baga mana in foc ca mai sta in picioare. In blocurile noi toate apartamentele sunt cum au fost proiectate.
- blocurile din acest complex sunt interconectate. Nu este un plus?

Eu am groaza de cutremur si cu toate astea m-as muta la parter acolo. La 5 nu e bine, la 11 nu...:tongue:

unii spun ca e mai bine sa stai la ultimil etaj, ca te gasesc salvatorii mai repede :((
de furat, s-o fi furat pe vremea impuscatului, dar era de unde. dar daca bagi materiale proaste, nici nu mai e nevoie sa fure cineva. pe de alta parte, materialele de acum sint mai bune decit cele din anii 60. cum o dai, tot nu-i bine. fa si tu cum crezi :tongue:

Sarut mainile. Eu m-as muta la etajul ultim, din varf. Fiind bloc nou, nu exista riscul prabusirii. Daca va place parterul, faceti cum doriti. Asa cum ati scris mai sus, la blocurile mai vechi mai apare si problema modificarii structurii de rezistenta (demolari de pereti (ne)structurali, "taieri" de pereti, grinzi, "spargeri"...).
Eu "as vota" cu un Bloc nou! Toate cele bune!

Back
Sus