• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

rezistenta la cutremur a noilor constructii

Sorana

New member
Înscris
19 Oct 2010
Mesaje
3
Scor reacție
0
Vreau sa cumpar un apartament nou intr-o constructie recent realizata. Este un bloc parter+3 etaje. Ce risc prezita constructia la cutremur? Mentionez ca este vorba de Iasi!!
Descrierea constructiei este mai jos:


Fundatia este realizata din beton de clasa superioara B300 impermeabil, avand certificate de calitate si agrement atat pentru ciment , otelul fasonat cat si a tuturor materialelor ce intra in componenta betonului, avand o garantie de peste 100 ani.
Structura imbina cele mai moderne tehnologii si practici de construire, oferindu-va conditii excelente si un nivel sporit de confort ;
- zidarie portanta realizata din pereti de caramida Brikston (Ceramica), de 24cm atat peretii exterior cat si cei interiori , aduc un nivel ridicat de protectie termica si fonica.

Calitatea produselor
Ceramica este garantata de certificarea ISO90001:2001 a sistemului de management al calitatii.
Blocurile din caramida Ceramica indeplinesc un inalt standard calitativ
- etajele sunt despartite de plansee din beton armat, acelasi beton folosit si la fundatie;
- pentru izolarea termica exterioara a imobilelor se foloseste sistemul complet de izolare termica oferit de Baumit cu polistiren de exterior de 10 cm si certificate de calitate si agrement conform cerintelor standardelor ISO9001:2008, ISO14001:2004 si OHSAS18001:2004
Acoperisul este realizat pe structura de lemn tratat impotriva incendiilor cu invelitoare din tabla zincata tip tigla de 0.6mm grosime cu o concentratie de zinc de 275g/mp pentru o dubla protectie impotriva coroziunii , gama exclusiva de la Bel Profile, Riviera , care ofera beneficiarului un acoperis sigur cu o durata de viata lunga de peste 50 ani.
Rezistenta si culoarea Bel Profile sunt avizate de Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii prin agrementul thnic nr. 001-02/891-2007, elaborat de INCERC Bucuresti.
 
concentratie de zinc de 275g/mp
:D :98: :98: stiu ca nu e formularea ta, dar e o prostie

mie mi se pare ok, daca ceea ce se scrie acolo e adevarat. garantie 100 de ani la beton? mi se pare o chestie de marketing, dar nu are importanta. eu l-as lua
 
anda a spus:
:D :98: :98: stiu ca nu e formularea ta, dar e o prostie

mie mi se pare ok, daca ceea ce se scrie acolo e adevarat. garantie 100 de ani la beton? mi se pare o chestie de marketing, dar nu are importanta. eu l-as lua


Hi..hi...o sa le cer sa-mi faca o reducere...le spun ca vreau o concentratie de zinc de peste 300 g/mp!

Am mai aflat ceva:Structura de rezistenta este din stalpi si grinzi de beton cu zidarie din caramida. E bine?...e rau?...ca nu ma pricep =))
 
e de bine ca rezistenţă, e olecuta de rau, ca te va legana mai tarisor decit un bloc din placi. dar fiindca nu e inalt, eu zic ca nu e asa de sesizabila diferenta.
 
anda a spus:
e de bine ca rezistenţă, e olecuta de rau, ca te va legana mai tarisor decit un bloc din placi. dar fiindca nu e inalt, eu zic ca nu e asa de sesizabila diferenta.

Stau la etajul 1...sper sa ma scutur mai putin :D....problema e ca blocul e in cartierul Tatarasi (Iasi) si am citit ca acest cartier are un risc crescut...brrrr! Slujba ma face sa cal;atoresc mult in strainatate....sper sa se produca un cutremur mare cind sint departe de tara :98:
 
ce spui tu acum e ca si cum ai lua un pliant de pe strada despre un bloc si intrebi pe primul care-tzi iese'n cale daca ce scrie in pliat e adevarat.

Daca e vorba de o investitie serioasa gasesti o persoana care stie sa citeasca o carte tehnica si le ceri vanzatorilor acest document. Acolo ar trebui sa se regaseasca toate rapoartele betoanelor si alte informatii esentiale.
E importanta si fundatia si solul... etc

Spre ex... fara sa dau nume cazuri cunoscute din bucuresti:
- un complex cu blocuri de 10-11 etaje are subsolul inundat pentru ca panza freatica e la suprafata
- un alt complex de blocuri inalte deja prezinta fisuri la fundatie
- in 80% din cartierele noi exista procese impotriva constructorilor... apropo de calitatea executiei. Bineinteles ca numai cativa fac cunoscut acest lucru... restul spera sa gaseasca alti fraieri sa le vanda si prefera sa tina ascunse problemele... chestie tipic romaneasca
- multe blocuri varate intre case au procese cu vecinii privind diverse servituti incalcate-
- exista blocuri fara carte tehnica
- suntprobleme legate de teren, deci tre sa fie clar stipulata cota indiviza care sa cuprinda nu numai spatiile comune din imobil dar si cota indiviza din teren
- tre sa se poata face direct contract catre furnizori si nu prin intermediari alias investitorul
- cel mai bine e ca in tranzactie sa fie implicata si o banca.. adica sa fie luata prin credit macar partial. Banca va solicita o documentatioe mult mai stufoasa asupra imobilului si minimizeaza riscul diverselor manarii la care o persoana fizica nu s-ar gandi. Notarul nu valoreaza 2 bani... de fapt costa o carutza de bani dar e frectie... stiu caz in care notarul a semnat contracte de vanzare a aceluisai apartament catre doua persoane sau a semnat pe un contract de vanzare a unui apartament aflat in litigiu...
- investitorul poate a garantat un credit cu apartamentul pe care ti-l vinde tie... deci tre sa fie degrevat de orice ipoteca. Te trezesti ca investitorul incaseaza banii si pleaca din tara... vin camatarii alias banca si te trezesti fara apartament.
 
anda a spus:
:D :98: :98: stiu ca nu e formularea ta, dar e o prostie

mie mi se pare ok, daca ceea ce se scrie acolo e adevarat. garantie 100 de ani la beton? mi se pare o chestie de marketing, dar nu are importanta. eu l-as lua

Rezistentele betonului cresc continuu pana la maturare (28 de zile de la turnare) si dupa accea cresc continuu,asimptotic, intr-un ritm mult mai lent, astfel o structura proiectata si realizata corect, intretinuta corect, nesupusa la degradari structurale majore in caz de seism poate sa dureze si peste 1000de ani.Betonul este un material care realizat si intretinut corect nu imbatraneste.
Cauzele degradarii betonului sunt continutul mare de pori si fisuri datorita executiei defectuase cumulata cu prezenta apei si al altor substante corozive.
 
Back
Sus