• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Schimbarea Directorului General al INCDFP

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

anda1

Administrator
Înscris
14 Mar 2013
Mesaje
7.784
Scor reacție
0
Au aparut niste birfe prin presa romaneasca, referitoare la schimbarea domnului Marmureanu din functia de Director General al INCDFP. Adresindu-ma conducerii INCDFP in legatura cu acest zvon, am primit urmatorul raspuns:
Domnul Prof. Dr. Ing. GHEORGHE MARMUREANU a fost schimbat din functie in baza ultimei legi a pensiilor Legea 263 /2010 care nu da posibilitatea ramanerii in functie dupa varsta de pensionare. Dl. Prof. Dr. Ing. GHEORGHE MARMUREANU ramane in institut in baza legii Cercetatorului pentru conducerea proiectelor in derulare de care raspunde.

Noul DIRECTOR GENERAL al INCD Fizica Pamantului este Dr. Ing. Constantin IONESCU, seful Retelei Seismice Nationale, Cercetator Stiintific gradul II.

Asadar toate titlurile-bomba din tabloide si toate stirile facute pe genunchi de ziaristi de doi bani nu sint decit pentru a vinde o fituica. Nu inteleg ce cistiga ocolind adsevarul. Sau poate nu il stiu, or fi aflat si ei vreo birfa.


Sincere felicitari noului DIRECTOR GENERAL al INCDFP, domnul Dr. Ing. Constantin IONESCU, succes in munca grea care-l asteapta si multumiri Prof. Dr. Ing. GHEORGHE MARMUREANU pentru ceea ce a facut pina acum! Multumesc si pentru reactia prompta si pentru raspuns.
 
Multumim unor oameni care incearca si uneori reusesc sa faca analize obietive fara sa dea curs unor birfe si informatii false aparute in presa si in general in mass-media.
Se observa ca din momentul in care anumite persoane au avut acces si au vazut macar o mica parte din ceea ce se face in acest Institut atitudinea tuturor mi se pare schimbata! Nu stiu daca a-ti fost vreodata cu adevarat "dusmanii" infp-ului dar critici am vazut destule.Unele documentate altele nu.
Sa stiti ca daca intrati pe site-ul www.infp.ro exista o informatie despre protocolul necesar pentru vizita in Institutul de la Bucuresti si in Observatoarele din tara.
La o alta intilnire a membrilor puteti pune in plan o vizita in grup pentru informare.Cred ca nu s-ar opune nimeni daca se respecta protocolul.
 
Da, stiu. atitudinea nu e neaparat schimbata. nimeni nu critica ceea ce e bine facut. multumita celor doi oameni care au manifestat o mare deschidere, Iren Moldovan ( :32: ) si Constantin Ionescu, am putut arata o parte din munca oamenilor din Reteaua Seismica. tot datorita dl Ionescu avem microseismele, care nu mai apar in alta parte. acum, ca a devenit director general, vad ca are o si mai mare deschidere. i-am spus si dumnealui, parerea mea ca ca singura greseala a dlui Marmureanu a fost ca nu a comunicat destul.
oricum, de mult timp dl Ionescu m-a invitat la sediul de la Magurele, dar nu am avut eu timp. sper ca in vara asta sa ajung si acolo, chiar impreuna cu colegii mei. si mai sper sa ajungem si la Eforie :32: si mai ales la MLR
si crede-ma, cutremur.net nu a fost niciodata dusmanul virtual al nimanui. dar e drept ca acum exista o colaborare f buna cu infp, spre binele ambelor parti si mai ales spre binele amaritilor care se tem de cutremure.
 
anda link a spus:
(...) parerea mea ca ca singura greseala a dlui Marmureanu a fost ca nu a comunicat destul.
(...) e drept ca acum exista o colaborare f buna cu infp, spre binele ambelor parti si mai ales spre binele amaritilor care se tem de cutremure.
Sincer şi fără nicio ironie ascunsă: Vreau şi eu să-i mulţumesc dlui Mărmureanu. Atâta doar că nu ştiu pentru ce... Mărmureanu a avut o funcţie importantă, are un grad ridicat de calificare, titluri şi studii. Dar când vine vorba de realizări, mărturisesc sincer că nu prea le cunosc. Dacă eşti bună şi ai timp, poate nu ar strica să enumeri câteva din lucrurile cu care dl Mărmureanu a făcut viaţa noastră mai bună, mai sigură, mai uşor de înţeles, în fine - lucruri pentru care ar trebui să îi mulţumim. Repet, spun asta fără nicio umbră de ironie şi cu dorinţa de a afla mai multe despre actualul director onorific.

Cât despre greşelile sale, eu unul cred că cea mai mare greşeală a fost aceea că a comunicat prea mult. Aşa cum ai observat şi tu, d-lui nu este un comunicator strălucit, în plus are talentul rar de a se contrazice singur în permanenţă şi de a dinamita astăzi tot ceea ce ieri ne dăduse ca fiind sigur...
 
hai sa incerc sa te lamuresc. in primul rind, a atras foarte multe fonduri. a facut pentru infp ce nu a mai facut nimeni. poate e greu de imaginat ce volum de munca se ascunde in spatele unor denumiri gen ”reteaua seismica nationala” ” AS-81 MLR” ”bucovina array” ”PLOR1 - PLOR7” ”observatorul eforie” ”zonare seismica bucuresti”. si mai sint destule, pe care nu le stiu eu. dupa mine, cea mai mare realizare a dumnealui este colectivul pe care l-a format la infp. ai sa fii uimit cit de frumos se vorbeste despre dumnealui si cit de respectat este de cei din infp. efectiv i se recunoaste valoarea.

cu ultima ta afirmatie, nu prea sint de acord. a spus-o singur, de ce pare ca se contrazice. lucrurile evolueaza si in functie de ce se intimpla cu unele placi tectonice, ceea ce spui azi, poate sa nu mai fie valabil miine.
 
OK. Motivele date de tine sunt suficiente, dar nu sunt exact ceea ce îmi doream.

De exemplu, fonduri ar fi atras şi Enescu (parcă Enescu a fost predecesorul lui Mărmureanu), dar acum 12 ani nu exista nici măcar perspectiva aderării la UE, darămite fondurile post-aderare. Şi sunt convins că şi actualul director va aduce cel puţin la fel de multe fonduri. În definitiv, astea nu se dau pe criteriul "Mamă, a venit azi Mărmureanu să ceară bani - trebuie să îl servim!", ci la modul "INFP a făcut un proiect. E fezabil, e performant - îl finanţăm"
La fel, sunt convins că zonarea seismică şi dezvoltarea reţelei sunt necesităţi, direcţii în care se mergea oricum, cu sau fără Mărmureanu. Îmi vine greu să cred că astea au fost 100% iniţiativele d-lui Mărmureanu, mai ales că hărţile de hazard (inclusiv seismic) au tot fost promise de cel puţin ultimele trei guverne...
Cu observatorul de la Eforie încă nu m-am lămurit. Dacă se voia un backup, el ar fi trebuit amplasat în Ardeal, unde intensităţile cutremurelor din zona României sunt mai mici, nu la doi paşi de Şabla şi în sud-estul României, unde intensitatea la un cutremur vrâncean e semnificativ mai mare decât la Cluj, de exemplu. În general, observatorul mi se pare un fel de "birou la mare" :32:. Oricum, observatorul s-a făcut 100% cu bani de la buget, deci pentru el trebuie să îmi mulţumesc şi mie, că mi-am plătit taxele şi impozitele la timp. :32:
Colectivul e o chestie ok. Şi nu mă mir că se vorbeşte frumos - cine naiba e atât de prost să îşi critice şeful? Apropo, am nimerit la un moment dat pe un fel de blog al dlui Radulian. Era acolo un fel de "Odă conducătorului iubit", mai avea puţin şi spunea că Dl Mărmureanu s-a născut cu un seismograf în braţe...

Când am spus că se contrazice singur, m-am referit în special la momentele alea în care, uneori la distanţă de ore sau chiar minute spune:
a) Că nimeni nu poate spune când va fi sau nu va fi un cutremur
:96: Apoi, că nu vom avea un cutremur peste 7 grade în următorii XX ani
... după care, eventual, spune că nu e niciun pericol până în 2040, după care spune că vom avea sigur un cutremur devastator până în 2040, după care spune că unul mare vine la 30 de ani, după care spune că vine la 60 de ani, după care spune că... şi aşa mai departe...

Nu ar fi fost mai simplu să rămână la afirmaţia a) ??
 
nu esti corect. m-ai intrebat ce a facut marmureanu, ti-am raspuns, iar acum o sucesti, ca ar fi facut si altul in locul lui si o sa mai faca. la cum il stiu eu pe dl ionescu, asa va fi, dar pina una alta, realizarile astea sunt in dreptul lui marmureanu. si chiar e greu de inteles a oamenii lui tin la el pur si simplu, fiindca s-a purtat mereu frumos cu ei, i-a invatat, i-a ajutat, i-a condus bine? ce-i cu rautatea asta gratuita ca oricine isi lauda sefii. tu asa faci? in cazul ca da, uite ca mai sint si unii care chiar isi apreciaza seful. pare ciudat, dar e adevarat.
de cind nu mai e sef, am mai vazut pe ici pe colo, tot felul de comentarii rautacioase la adresa domnului marm. si am constata din nou, ca sintem o tara de ***. ne pricepem de minune sa aruncam cu dejectii in oamenii care au plecat din niste posturi si lasat ceva in urma. sa fie din cauza ca noi nu am fost in stare sa facem ceva performanta? si ne bucuram de raul altuia?
 
anda link a spus:
nu esti corect. (...) ce-i cu rautatea asta gratuita ca oricine isi lauda sefii. tu asa faci? in cazul ca da, uite ca mai sint si unii care chiar isi apreciaza seful. pare ciudat, dar e adevarat.
de cind nu mai e sef, am mai vazut pe ici pe colo, tot felul de comentarii rautacioase la adresa domnului marm. si am constata din nou, ca sintem o tara de ***. ne pricepem de minune sa aruncam cu dejectii in oamenii care au plecat din niste posturi si lasat ceva in urma. sa fie din cauza ca noi nu am fost in stare sa facem ceva performanta? si ne bucuram de raul altuia?

Nu am cum să mă bucur de răul altuia, asta pentru că dlui Mărmureanu nu i s-a întâmplat nimic rău... A ieşit la o bine meritată pensie, după mai bine 70 de ani de viaţă şi 50 de ani de activitate.
Faptul că mă acuzi (voalat) că arunc cu dejecţii în direcţia lui Mărmureanu, şi la modul laş - după ce nu mai e în funcţie - mă dezamăgeşte. M-aş declara jignit, dar am văzut chestii mai rele pe internet. Am spus doar că nu consider meritul exclusiv al dlui Mărmureanu atragerea de fonduri şi toate proiectele realizate, de vreme ce nu se poate presupune în INFP toţi angajaţii sunt incompetenţi şi dl Mărmureanu face toată treaba. Aş fi putut să zic despre declaraţiile dumisale nepotrivite, referitoare la cutremurul din Japonia şi priceperea seismologilor japonezi, sau de ultima emisiune de la B1, în care dl. Mărmureanu confunda estul cu vestul - şi nici măcar aşa nu cred că aş fi putut să intru la categoria "aruncat cu lături", atâta timp cât aş fi vorbit în termeni politicoşi şi argumentat...
Cât despre aia cu lipsa criticii la adresa dumisale, cred că am găsit singur un motiv mai bun - salariile bune din INFP. Să reuşeşti să asiguri salariaţilor din subordine 6.000 RON pe lună - un salariu care mi se pare corect pentru importanţa muncii de cercetare - este, mai ales în climatul social din România, o realizare pe care i-o recunosc şi o consider demnă de apreciat.

P.S.: Mersi pentru cv, am intrat de multe ori pe site la INFP, dar - mea culpa - nu m-a dus capul să caut la Management team...
 
nu te-am acuzat de nimic, vorbeam la modul general. de cind au aflat ca nu mai e DG, au inceput sa curga articolele jignitoare. parca am si precizat ca am mai vazut pe ici pe colo, tot felul de comentarii rautacioase la adresa domnului marm.
 
La un moment dat toti vom ajunge aici.Indiferent daca ai facut bine sau rau esti criticat daca mai traiesti.Daca mori...de morti numai bine!
Dar cei care inteleg ca nu toti pot fi eroi. nu trebuie sa intre in polemica cu un "neica nimeni" care stie doar sa te aduca pe terenul lui de "prost gramada" si acolo sa te invinga pentru ca "tu" binecrescut nu poti sa-i dai replici la nivelul lui de perceptie!!! :clapping:
In lumea asta inainte de a intreba cu gura mare ce a facut "unul" trebuie sa te gindesti daca tu ca persoana ai facut ceva pentru tine si societate...daca nu...
http://www.evz.ro/detalii/stiri/primul-interviu-cu-urmasul-lui-marmureanu-cutremurul-vine-sigur-970508.html
D.Ionescu nici nu a inceput bine si este "tocat marunt"!!!
Oare influienta balcanica ne face asa de circotasi?!
 
Domnul Marmureanu este fara nici un dubiu un specialist de marca in domeniu, deceniile de activitate si studiu sunt doar doua din argumentele solide in acest sens. Criticii ar trebui sa ajunga mai intai la nivelul si valoarea domniei sale, abia apoi sa se gandeasca daca mai e cazul sa faca afirmatii rautacioase. :clapping:
 
Pana la urma, aceasta stiinta a seismologiei nu poate oferi certitudini, degeaba asteapta unii sa vina cineva sa le dea mura in gura, sa li se spuna cand vine si ce vine. Nu se poate acest lucru. Si cand le spui acelor fiinte ca nu se poate, creaturile respective devin agresive, obraznice si mojice. Entitatile respective chitaie toata ziua buna ziua pe net ca, vai, vine, asa si pe dincolo, vine in sus, vine in jos. Cand le explici cu rabdare ca in loc sa consume atata energie in mod inutil, mai bine ar invata ce sa faca in caz de ...Doamne-fereste, devin isterice. Astfel de specimene mi-au si dat peste nas, ca cica regulille nu le folosesc la nimic, asa si pe dincolo. Fiinte limitate, dupa parerea mea. Indivizii sunt atat de limitati ca nu inteleg ca un cutremur nu e sfarsitul lumii.
 
in urma articolului de aici http://www.evz.ro/de...gur-970508.html au aparut tot felul de cometarii cretine, la adresa directorului INCDFP. ca sa nu mai existe discutii, aveti mai jos CV-ul dumnealui. si in plus, ceea ce nu scrie in CV, este faptul ca nu este membru al nici unui partid.






Informaţii personale

Nume / Prenume
IONESCU CONSTANTIN
Adresa
8 Fizicienilor, 077125, Magurele, Ilfov, Romania
Telefon
+4 021 4050670

Fax
+4 021 4050673
E-mail(uri)
[email protected]


Nationalitate
Romana


Data naşterii
23 Iulie 1961


Sex
Masculin

Experienţa profesională
Calculatoare, Automatizari, Electronica, Seismologie, Baza de Date, Programare , Achizitie si Analiza date seismice, Retea Seismica, Retea de Accelerometre, Infrasunete, Sisteme de alarmare seismica.

Funcţia sau postul ocupat
Director General INCDFP
Principalele activităţi şi responsabilităţi
Coordonator stiintific, Responsabil proiect, Verificare lucrari stiintifice, Coordonatot teze de doctorat

Tipul activităţii sau sectorul de activitate
Cercetare in domeniul Fizicii Pamantului-CS2


Educaţie şi formare
2008 Teza de doctorat, Cercetator Stiintific grad 2
2006-2011 Director Tehnic la INCDFP
1994-2011 Sef Laborator Retea Seismica Nationala
1990 -1994 Sef Colectiv Retea Seismica Nationala
1988 Facultatea Automatica, Institutul Politehnic Bucuresti
Calificarea / diploma obţinută: Inginer
Discipline principale studiate / competenţe dobândite
Doctor in Fizica, Inginer
Numele şi tipul instituţiei de învăţământ / furnizorului de formare
Institutul Politehnic Bucureşti – Facultatea de Automatizari şi Calculatoare
Nivelul in clasificarea naţionala sau internaţionala
Foarte bun


Competenţe şi aptitudini organizatorice
Experienţă bună a managementului de proiect şi al echipei. Sef de Colectiv si Sef de Laborator in perioada 1990-prezent. În prezent sunt responsabilul unui laborator compus din 55 oameni care se ocupă de operararea, intretinerea si administrareaRetelei Seismice Nationale.. Membru in Consiliul Stiintific al INCDFP. Membru in CA al INCDFP.


Competenţe şi aptitudini tehnice
Instalare, depanare si proiectare aparatura seismica. Depanare sisteme de calcul.


Competenţe şi cunoştinţe de utilizare a calculatorului
O bună stăpânire a limbajelor de programare: Fortran, C, C++, FoxPro, Access, şi a aplicaţiilor grafice: Corel Draw, Photoshop, Paint, GMT

Informaţii suplimentare
Referintele pot fi furnizate la cerere de la urmatoarele persoane: Marmureanu Gheorghe, Klaus Bonjer-Germania, Torild van Eck-Olanda, Dr. Victoria Oancea ([email protected])

Preocuparea de baza a fost optimizarea retelei seismice nationale si dezoltarea unor sisteme de alarmare si informare a autoritatiilor locale in cazul unor dezastre provocate de cutremur.
De aceea, în scopul prevenirii şi reducerii la minim a acestor pierderi, sunt necesare măsuri speciale de protejare a obiectivelor industriale şi civile care prezintă un risc seismic crescut, prin sisteme de alarmare seismică în timp real. Acestea trebuie să aibă capacitatea ca, prin diverse mijloace (semnale luminoase sau auditive) să avertizeze în timp util atât utilizatorii de obiective industriale cât şi populaţia civilă de apariţia unui cutremur cu magnitudine semnificativă.
În România, un astfel de sistem de alarmare seismică în timp real trebuie să fie orientat spre folosirea cât mai eficientă a datelor provenite de la sistemele de supraveghere seismică (reţeaua seismică naţională) şi a experienţei acumulate în timp referitoare la activităţile de transmitere şi prelucrare a informaţiei seismice.


Altele
N Granturi/Contracte de cercetare: in ultimi 5 ani

-Director de proiect la 6 contracte externe, FP6 , FP7 si unul cu AFTAC
-Director de proiect la 5 contracte obtinute prin competitie in perioada 2004- prezent
-Responsabil de proiect din partea INCDFP la doua proiecte prioritare
-Responsabil de proiect din partea INCDFP la 4 proiecte CEEX
-Responsabil de proiect din partea INCDFP la 1 proiect PN1

Lista lucrari publicate.
-Activitatea de cercetare ştiinţifică desfăşurată s-a concretizat prin publicarea a 22 de articole ştiinţifice. Dintre articolele publicate, 11 sunt publicate în străinătate, în cadrul unor reviste, carti su ISBN şi conferinţe de prestigiu (7 articole fiind cotate ISI proceedings Web of knowledge). Sunt coautor la o carte publicata în edituri recunoscute CNSIS iar la alta sunt unic autor (volum publicat pe baza tezei de doctorat) . Menţionez publicarea în ultimii 5 ani a 10 lucrări ştiinţifice (8 în străinătate), dintre care: 8 articole în publicaţii cotate INSPEC, ISI (6 cotate ISI Proceedings publicate in ultimi 5 ani) . De asemenea, 2 dintre cărţile de specialitate (unic autor) au fost publicate în ultimii 5 ani. Am participat şi publicat articole la o serie de manifestări/conferinţe internaţionale recunoscute desfăşurate sub egida unor prestigioase organizaţii profesionale în: Austria ( European Geophysical Union), USA (American Geophysical Union), Germania (European Seismological Commission), Romania ( Conferinta Nationala de Fizica) , Republica Moldova

Brevet de inventie nr. 121355 din 30.08.2007 ”Sistem de informare si avertizare seismica” (A. Ailenei, C. Ionescu, V. Toader, A. Stanilescu, A. Dacalu, V. Croitoru

Diplome
  • Diploma de excelenta pentru participarea la cel de-al saselea Program-Cadru al Comunitatii Europene pentru cercetare, dezvoltare tehnologica si activitati demonstrative si PC6
  • Premiul I pentru proiectul de dezvoltare tehnologica “Sistem de alarmare in timp real la cutremure puternice” acordat de ANCS
  • Premiul Gherghe Cartianu pentru lucrarea “ Early Warning System for Strong Earthquakes” acordat de Academia Romana /19.12.2007
Membru in organizatii internationale.
Sunt membru al urmatoarelor organizatii:​

- Uniuni Europene de Geofizica (EGU);
- Uniuni Americane de Geofizica (AGU).
- Membru in comitetul executiv al Comisiei Europene de Seismologie din 2011
- Reprezint ROMANIA la sedintele grupului de lucru ale CTBTO


a) ARTICOLE
Articole cotate ISI (în ultimii 5 ani):

AN EARLY WARNING SYSTEM FOR DEEP VRANCEA (ROMANIA) EARTHQUAKES,
Author(s): Constantin Ionescu, Maren Böse, Friedemann Wenzel,Alexandru Marmureanu, Adrian Grigore, Gheorghe Marmureanu, ‚ pp 343-349 Earthquake Early Warning Systems, Editors P. Gasparini, G, Manfedi, J. Zschau, 2006, Springer Berlin Heidelberg New York, ISBN-13 978-3-540-72240-3

Earthquake early warning for Bucharest, Romania: Novel and revised scaling relations Author(s): Bose, M; Ionescu, C; Wenzel, F Source: GEOPHYSICAL RESEARCH LETTERS Volume: 34 Issue: 7 Article Number: L07302 Publicat in APRILIE 7, 2007

Ground Motion Pattern of intermediate depth Vrancea Earthquakes: The October 27, 2004 event
Author(s): K.-P. Bonjer, C. Ionescu, V. Sokolov, M. Radulian, B. Grecu, M. Popa, E. Popescu International Workshop on Seismic Hazard and Risk Reduction in Countries Influenced by Vrancea Earthquakes ,May 2008, Chisinau, Moldova Organized in the frame of the research project NATO SfP-980468, Springer ISBN 978-1-4020-9241-1

MACROSEIS: “A TOOL FOR REAL-TIME COLLECTING AND QUERYING MACROSEISMIC DATA IN ROMANIA
Author(s):C. IONESCU, M. DRAGOICEA; Romanian Physics Reports, 2009, Acceptat pentru publicare

IOANE – Infrasound monitoring network: first data, first results
Author(s): I.A. Moldovan, A.S. Moldovan, C. Ionescu; Romanian Physics Reports, 2009, Acceptat pentru publicare

Toward a dense Real-Time Seismic Network in Romania
Author(s): C. Ionescu, C. Neagoe“Romanian Physics Reports, 2008, Acceptat pentru publicare

MEMFIS - Multiple Electromagnetic Field And Infrasound Monitoring Network
Author(s): I.A. MOLDOVAN, A.S. MOLDOVAN, C. IONESCU, C.G. PANAIOTU, , Romanian Journal Of Physics, Acceptat pentru publicare
Articole importante publicate (în ultimii 10 ani)
GROUND MOTION PATTERNS OF INTERMEDIATE-DEPTH VRANCEA EARTHQUAKES: THE OCTOBER 27,2004 EVENT
Author(s): Bonjer, KP; Ionescu, C; Sokolov, V, et al.
Conference Information: NATO Science for Peace Project Harmonization of Seismic Hazard and Risk Reduction in Countries Influenced by Vrancea Earthquakes, Date: MAY 20, 2008 Chisinau MOLDOVA
Source: HARMONIZATION OF SEISMIC HAZARD IN VRANCEA ZONE: WITH SPECIAL EMPHASIS ON SEISMIC RISK REDUCTION Pages: 47-62 Publicat in 2008

Romanian Seismic Network development
Author(s): Ionescu, C; Neagoe, C
Conference Information: 3rd International Conference on Progress on Seismic and Geotectonic Modelling across CEI Territory and Implications on Preventing and Mitigating Seismic Risk, Date: OCT 24-26, 2007 Bucharest ROMANIA
Source: ACTA GEODAETICA ET GEOPHYSICA HUNGARICA Volume: 43 Issue: 2-3 Pages: 145-152 Publicat: 2008

CALAS: Carpathian Laser Strainmeter - a project and preliminary results - art. no. 702218
Author(s): Garoi, F; Apostol, D; Damian, V, C. Ionescu, A. Tugui
Conference Information: Conference on Advanced Laser Technologies, Date: SEP 03-07, 2007 Levi FINLAND
Source: ADVANCED LASER TECHNOLOGIES 2007 Volume: 7022 Pages: 2218-2218 Publicat: 2008

Early warning system and shake map for deep Vrancea Earthquakes (Romania) and place of them in seismic risk management
Author(s): Marmureanu G, Ionescu C, Marmureanu A
Conference Information: International Disaster Reduction Conference (IDRC 2007), AUG 21-25, 2007 Harbin, PEOPLES R CHINA Source: STRATEGY AND IMPLEMENTATION OF INTEGRATED RISK MANAGEMENT Pages: 20-24 Publicat: 2007

25 seconds for Bucharest,
Author(s): Wenzel F., Oncescu M.C., Baur M., Fiedrich F., Ionescu C., 25 seconds for Bucharest, in: Vrancea Earthquakes: Tectonics, Hazard and Risk Mitigation, pp. 349-356, Kluwer Academic Publishers, Dordrecht, Netherlands, 2002

Early Warning System for Bucharest
Author(s): Wenzel F., Oncescu M.C., Baur M., Fiedrich F., Ionescu C., An, Seism. Res. Lett., vol. 70, 2, 161-169, 2002.

Potential of Earthquake Early Warning Systems
Author(s): Wenzel F., Oncescu M.C., Baur M., Fiedrich F., Ionescu C., Natural Hazard 23: 407-416, 2001, Kluwer Academic Publishers.


Cele mai reprezentative lucrari publicate in ultimii 5 ani, lucrari recunoscute de către CNCSIS (categorie B sau B+).​


1. C. Ionescu, C. NeagoeToward a dense Real-Time Seismic Network in Romania “Romanian Physics Reports, 2008, preprint
2. I.A. Moldovan, A.S. Moldovan, C. Ionescu; IOANE– Infrasound monitoring network: first data, first results
Romanian Physics Reports, 2009, preprint

3. C. IONESCU, M. DRAGOICEA. MACROSEIS: “A TOOL FOR REAL-TIME COLLECTING AND QUERYING MACROSEISMIC DATA IN ROMANIA , Romanian Physics Reports, 2009, acceptata, preprint

4. Moldovan I.A., Enescu, B.D. and Ionescu, C., Predicting peak ground horizontal acceleration for Vrancea large earthquakes using attenuation relations for moderate shocks, Romanian Journal of Physics, 45, 2000
5. Enescu B.D., Ionescu C. and Enescu D., Establishment of two electromagnetic observatories in Vrancea (Romania) seismic area. Romanian Journal of Physics;



b) CĂRŢI în edituri recunoscute (2 cărţi de specialitate - 1 ca unic autor, dintre care în ultimii 5 ani: 2 cărţi):
v Neculai Mândrescu, Gheorghe Mărmureanu, Mircea Radulian, Constantin IonescuStudiul integrat al datelor geologice, geofizice, şi seismice, pentru evaluarea raspunsului local in zona orasului Bucuresti” Editura Academiei Române- 2008, ISBN 978-973-27-1635-9.​
v C. IonescuSistem de alarmare seismica in timp real pentru instalatii industriale cu risc major la cutremurele vrancene” Editura Tehnopress -2008, ISBN 978-973-702-585-2. Carte publicata pe baza tezei de doctorat.​

c) Participari la manifestari/conferinte internationale recunoscute (cu ISBN sau ISSN), desfăşurate sub egida unor prestigioase organizaţii profesionale în: Austria ( European Geophysical Union), USA (American Geophysical Union), Germania (European Seismological Commission), Romania ( Conferinta Nationala de Fizica) , Republica Moldova.

Brevete InVENTIE

M 1. Brevet de inventie nr. 121355 din 30.08.2007 ”Sistem de informare si avertizare seismica” (A. Ailenei, C. Ionescu, V. Toader, A. Stanilescu, A. Dacalu, V. Croitoru



PRESTIGIUL PROFESIONAL


Contribuţii ştiinţifice relevante comunicate:
MACROSEIS: “A TOOL FOR REAL-TIME COLLECTING AND QUERYING MACROSEISMIC DATA IN ROMANIA
C. IONESCU, M. DRAGOICEA; Romanian Physics Reports, 2009, acceptat
[ISI Proceedings]

IOANE – Infrasound monitoring network: first data, first results
I.A. Moldovan, A.S. Moldovan, C. Ionescu; Romanian Physics Reports, 2009,acceptat
[ISI Proceedings]

Toward a dense Real-Time Seismic Network in Romania
C. Ionescu, C. Neagoe“Romanian Physics Reports, 2008,
[ISI Proceedings]

GROUND MOTION PATTERNS OF INTERMEDIATE-DEPTH VRANCEA EARTHQUAKES: THE OCTOBER 27,2004 EVENT
Author(s): Bonjer, KP; Ionescu, C; Sokolov, V, et al.
Conference Information: NATO Science for Peace Project Harmonization of Seismic Hazard and Risk Reduction in Countries Influenced by Vrancea Earthquakes, Date: MAY 20, 2008 Chisinau MOLDOVA
Source: HARMONIZATION OF SEISMIC HAZARD IN VRANCEA ZONE: WITH SPECIAL EMPHASIS ON SEISMIC RISK REDUCTION Pages: 47-62 Published: 2008 [ISI Proceedings, Web of Knowledge]

Romanian Seismic Network development
Author(s): Ionescu, C; Neagoe, C
Conference Information: 3rd International Conference on Progress on Seismic and Geotectonic Modelling across CEI Territory and Implications on Preventing and Mitigating Seismic Risk, Date: OCT 24-26, 2007 Bucharest ROMANIA
Source: ACTA GEODAETICA ET GEOPHYSICA HUNGARICA Volume: 43 Issue: 2-3 Pages: 145-152 Published: 2008 [ISI Proceedings, Web of Knowledge]

An early warning system for deep vrancea (Romania) earthquakes
Author(s): Ionescu C, Bose M, Wenzel F, et al.
Conference Information: Workshop on Seismic Early Warning for European Cities, SEP 23-25, 2004 Naples, ITALY
Source: Earthquake Early Warning Systems Pages: 343-349 Published: 2007
Times Cited: 15 [ISI Proceedings, Web of Knowledge]

Earthquake early warning for Bucharest, Romania: Novel and revised scaling relations
Author(s): Bose, M; Ionescu, C; Wenzel, F
Source: GEOPHYSICAL RESEARCH LETTERS Volume: 34 Issue: 7 Article Number: L07302 Published: APR 7 2007 Times Cited: 6 [ISI Proceedings, Web of Knowledge]

Potential of earthquake early warning systems
Wenzel, M Baur, F Fiedrich, C Ionescu, MC Ionescu - Natural Hazards, 2001 – Springer
Cited: 6 [ISI Proceedings, Web of Knowledge]
  • Cartea Sistem de alarmare seismica in timp real pentru instalatii industriale cu risc major la cutremurele vrancene Editura Tehnopress -2008, ISBN 978-973-702-585-2. Carte publicata pe baza tezei de doctorat.prezinta un subiect dezbatut de toata lumea stiintifica din Europa, America, Asia si Japonia.
§ Sunt membru al urmatoarelor organizatii:​
- Uniuni Europene de Geofizica (EGU);
- Uniuni Americane de Geofizica (AGU).
§ Am participat la o serie de manifestări şi conferinţe ştiinţifice desfăşurate sub egida unor prestigioase organizaţii profesionale internaţionale şi naţionale.​
§ În cadrul contractelor de cercetare, obţinute în calitate de director sau ca membru în echipele de cercetare, am colaborat cu colective de cercetători ai unor institute/companii din tara si străinătate.​
§ Contactele profesionale pe care le-am realizat cu prilejul comunicărilor ştiinţifice au condus la cooptarea mea in diverse proiecte nationale si internationale (FP6, FP7, etc).​

Premii
  1. Diploma de excelenta pentru participarea la cel de-al saselea Program-Cadru al Comunitatii Europene pentru cercetare, dezvoltare tehnologica si activitati demonstrative si PC6
  2. Early Warning System for Strong Earthquakes a fost nominalizat in primele 20 de proiecte europene in domeniul IT ( The European IST Prize Awards Ceremony took place on 22 March 2006 at the Hofburg in Vienna)
  3. Premiul I pentru proiectul de dezvoltare tehnologica “Sistem de alarmare in timp real la cutremure puternice” acordat de ANCS
  4. Premiul Gherghe Cartianu pentru lucrarea “ Early Warning System for Strong Earthquakes” acordat de Academia Romana /19.12.2007
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Back
Sus