• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Server nou

Alex

Administrator
Scor reacție
95
In seara asta a intrat in teste noul server.

Daca totul merge bine in week-end o sa mut cutremur.net

Atentie! celelalte site-uri, riskzone, gfxworld, etc temporar nu vor putea fi accesibile. Deoarece dau prioritate la cutremur.net (fiindca nu am chef de downtime-uri) o sa las orice altceva low priority. In cel mai rau caz, la mijlocul saptamanii viitoare toate vor fi functionale.

Important!

Cu toate ca voi face tot posibilul sa nu apara downtime, va trebui sa trecem de perioada de refresh a serverelor DNS de la internet provideri. Ce inseamna asta?

Fiecarui domeniu ii corespunde un IP anume. De exemplu acum cutremur.net are IP-ul serverului de la micfo, sa zicem xxx.xxx.xxx.xxx. In momentul in care introduci adresa cutremur.net in browser, serverul DNS de la ISP intreaba mai departe: ce IP ii corespunde domeniului cutremur.net? Si primeste raspunsul: xxx.xxx.xxx.xxx

Ca serverul DNS al ISP-ului sa nu intrebe de fiecare data mai departe \"ce IP are cutare adresa?\" el stocheaza informatia intr-un cache, iar aceasta informatie sta in acel cache timp de 24 - 36 de ore.

Imediat dupa ce eu schimb IP-ul la cutremur.net fiindca il trec pe noul server care are IP yyy.yyy.yyy.yyy multi vizitatori vor ajunge pe vechiul server fiindca ISP-urile la care sunt ei legati are in cache vechea informatie, cum ca pentru cutremur.net IP-ul este xxx.xxx.xxx.xxx. Din cauza aceasta voi face READ ONLY forumul de pe vechiul server, ca sa nu cumva cineva sa scrie pe vechiul server; mesajele scrise dupa ce fac mutarea nu se vor mai regasi pe noul server.

Unul din site-urile care au fost mutate de test pe noul server este http://www.ovidiux.com

Vizitati-l cat mai des si spuneti-mi daca apar probleme: serverul nu merge, nu se incarca site-ul, se incarca greu, apar erori, etc.

Ok, o sa raspund aici la mai multe intrebari pe care le-ati pus astazi pe shoutbox, ca mi-e mai usor sa scriu aici toate raspunsurile:

<razor74>
- da credeti voi ca ar fi vreun impediment totusi sa il tina pe un server din ro?

<razor74>
- Cred totusi ca e cel mai bine... Latime de banda buna, nu trece prin atetea noduri si are lag mai mic

Sunt mai multe motive pentru care nu fac afaceri cu firme din Ro:

1) servicii MULT mai scumpe
2) in caz de cutremur puternic in RO nu stiu cate servere mai raman functionale, chiar daca datacenterul ramane in picioare nu stiu cat ar mai functiona internetul.
3) ca viteza ar fi mai bine server din RO, dar din cauza motivelor de mai sus prefer unul din strainatate. Cel pe care se afla acum site-ul este in Anglia.

<razor74>
- Oricum conexiunile intre noi si server nu sunt criptate asa ca cine vrea le poate intercepta oricum. Poate fi si pe luna serverul

Pe noul server vom putea face o sectiune doar pentru anumiti useri (cum ar fi noi, cei vechi) si la care sa ne conectam criptat, cu https:// fiindca vom avea propriul IP.

<razor74>
- Si mai grav e ca pe noi ne poate gasi dupa IP oricum, chiar daca serverul e in america

Logurile cu ip-urile care acceseaza se vor afla pe serverul din State. Pentru a le obtine, cineva din RO ar trebui sa aiba hotarare judecatoreasca a unei curti din Kansas.

Acum... inca ceva legat de gazduirea serverelor in Romania. In anii 1998 - 2004 parca, a existat in RO un provider de internet. Umbla vorba in targ ca adminul de la acel provider copia toate email-urile utilizatorilor care aveau cont la acel provider. Acum, poate sunt paranoic, dar prefer un american care nu intelege romana :unsure: :hypocrite:

Referitor la preturi: in Romania, serverul asemanator celui din Kansas costa 70 de euro + TVA, unmanaged (adica trebuie eu sa ma ocup de administrarea lui) pe cand cel din Kansas costa 50$, nu are TVA si este basic managed (adica ei se ocupa de update software de baza si securitate).

Alex, cateodata cred ca vorbiti chinezeste, la unele nu ma pricep deloc, dar ma stradui ( ca din cei vechi, care am apucat de la inceput toate mutarile) sa nu raman de caruta si sa postez zilnic cum ma pricep, sunt alaturi de voi si ceea ce este mai presus de orice, am incredere in tine, ca nu ne vei lasa niciodata la greu!
Prietenii stiu de ce!:hypocrite:

Alex,
Buna treaba.
Cate despre interceptari&stuff, care sa fie faza? Serverul si forumul sunt publice si pot fi accesate de oricine. Plus ca nu planuim rasturnarea guvernului aici, asa ca...

Bogdan

Cel mai important aspect ramane stabilitatea. Sa nu se mai intample ceea ce am observat in ultimele zile.

Alex,
Buna treaba.
Cate despre interceptari&stuff, care sa fie faza? Serverul si forumul sunt publice si pot fi accesate de oricine. Plus ca nu planuim rasturnarea guvernului aici, asa ca...

Bogdan

Asa este, nu se doreste rasturnarea guvernului, dar de exemplu discutiile legate de supravietuiere sunt deja suspecte pentru unele servicii. Pentru ele supravietuire inseamna grupari de gherila (de exemplu haiduci :hypocrite: ), inseamna cunostinte de care unii infractori ar putea sa le foloseasca pentru a se ascunde. De aceea guvernele nu doresc ca oamenii sa stie sa supravietuiasca.

A doua problema este.... ca o metoda de a afla care site-uri merg si care nu merg, si daca merg, de ce merg, este sa oferi hosting foarte avantajos. Omul e bucuros ca are asa de bun hosting, dar nu stie ca prin spate este sapat, iar firma care gazduieste site-urile, prin spate, lanseaza site-uri concurente care merg la fix.

De asemenea mie nu-mi plac site-uri de statistici externe gen trafic.ro sau statistici.ro pentru ca fac exact ce am spus mai sus. Avand acces la statisticile siteurilor inscrise la ei... au lansat si ei niste site-uri cu pensiuni, imobiliare, vanzari auto, matrimoniale, locuri de munca, etc. Nu cred in impartialitatea lor.

Corespondenta si statistica site-urilor sunt extrem de importante, iar daca cineva are acces la aceste informatii, ti se duce munca de rapa.

Bine zis, CuTremuratule :hypocrite: Imi place si faza cu haiducii :unsure: :D :ack: :unsure:
In orice caz, si eu inclin sa sustin ca e mai bine sa fim gazduiti pe un server extern. Chiar daca partea de administrare e mai dificila, si depindem de firma respectiva.

LOL, parca vad \"periculosul supravietuitor Bogdan a fost prins astazi in parcul Herastrau in timp ce filtra apa din lac pentru a o bea. Seviciile care l-au urmarit pe Bogdan in ultimii 5 ani au declarat ca avea o atitudine antisociala, pentru ca nu cumpara apa de la Cora si isi gatea singur acasa. La domiciliul acestuia au fost gasiti circa 100 de litri de apa, mancare pentru cateva zile si chiar o trusa de prim ajutor si un extinctor. Pana cand o sa traim sub spectrul unor asemenea animale antisociale?\"
Parerea mea este ca in Romania conceptul de supravietuire nu este acelasi cu cel din SUA. Aici nu poti avea arme (dupa noua OUG e greu si sa-ti iei un plici cu aer comprimat), aici conceptul de militie are alte intelesuri, iar romanii sunt turnatori notorii...

Bogdan

La noi ca la noi... da\' sa vezi cum e in R. Moldova...

Offtopic: Bogdane, o sa-ti povestesc eu despre celebra madam Soare....:harhar: :harhar: :harhar: Stie Alex despre ce (mai bine zis cine) vorbesc...:wink: Si Alty stie...:biggrin:
Ontopic: Cred totusi ca e bine ca serverul nu e in Romania. E mai sigur asa...:hypocrite:

Mi se pare extrem de riscant sa am serverul in RO. Teoretic cel mai bine ar fi in Buc, dar e riscant dpdv al cutremurelor. In restul tarii ar fi ok, dar acolo infrastructura de internet nu ofera atatea optiuni ca in Buc.

In Kansas nu prea sunt riscuri. Poate uragane, dar cladirea in care sta serverul este foarte tzapana. In rest are 2 retzele independente de electricitate si legaturi cu o groaza de provideri de internet.

Back
Sus