• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Status transfer pe noul server

Alex

Administrator
Scor reacție
95
In aceasta noapte cutremur.net a fost transferat pe noul server. Procesul incepand inca de seara trecuta, sunt foarte multe sanse ca majoritatea vizitatorilor sa fie redirectati incepand inca din aceasta dimineata pe noul server.

Cei care acceseaza site-ul aflat pe vechiul server vad un mesaj care le explica faptul ca din motive tehnice serverul nu este accesibil temporar. De asemenea au la dispozitie adresa grupului de pe GoogleGroups si adresa de email de contact.

In cazul in care intampinati erori sau probleme in functionarea site-ului va rog sa scrieti aici.

Ok, acum cateva informatii despre noul server: este vorba de un Dell Quad Core Dual Xeon Processors, gazduit in aceasta cladire: http://www.carrierhotels.com/properties/bryant

Deoarece serverul se afla in Statele Unite (cel vechi era in Anglia) este posibil sa se simta o mica scadere de viteza la incarcarea paginilor.

Pe acest server cutremur.net (impreuna cu celelalte site-uri) foloseste un cont VPS cu 327 Mb RAM garantat (se poate folosi pana la 1 Gb in caz de nevoie), 20 Gb spatiu pe disc si 500 Gb trafic lunar disponibil.

De ce am facut aceasta mutare?

Pana acum site-ul era gazduit pe un server, la un loc cu alte 700 de site-uri (shared hosting). Pe acel server, resursele (RAM, procesor, conexiuni la serverul mysql) erau alocate in functie de necesitatile fiecarui site, dupa principiul primul venit primul servit. Nici un site nu avea acces garantat la RAM, la procesor sau la serverul mysql, ceea ce a dus la situatia in care cutremur.net sa nu mai functioneze deoarece nu mai existau conexiuni disponibile pe care sa se lege la serverul mysql, sau mergea prost fiindca alte site-uri consumau prea mult RAM sau putere de procesare.

In prezent, site-ul se afla pe serverul cel nou, intr-o configuratie VPS. Fata de serverul anterior, pe acesta sunt create mai multe servere virtuale (de obicei se fac cam 20) iar fiecare client beneficiaza de o astfel de masina virtuala. Acestea sunt independente, daca un client are un site care abuzeaza de resurse i se poate bloca serverul virtual propriu dar celelalte vor functiona mai departe fara sa fie scaderi de calitate.

La VPS avem RAM si procesor garantat si propriul server mysql si web. Riscurile sa apara probleme cu un VPS sunt extrem de mici comparativ cu Shared hosting.

Ok, e bine asa. Am intrat si eu acum...:hypocrite: :biggrin:

Sorine, nu stiu daca ai observat ca de obicei la schimbarile de server cand mutam baza de date se stricau caracterele romanesti. De data asta s-au pastrat foarte bine! :hypocrite: deci se pare ca a avut efect update-ul ala de forum pe care l-am facut acum cateva luni :biggrin:

E bine asa...:hypocrite: :harhar: Sincer, nu am observat, fiindca in ultima vreme nu am mai folosit diacritice. I sa vedem.

Test diacritice :biggrin: :harhar: : ăăăăâââââşşşţţţţţ

Scrisese ieri sau alaltaieri parca Noctilucent un mesaj cu diacritice... si s-au pastrat dupa mutarea bazei de date :hypocrite:

Pentru cei care nu pot accesa noul site:

1a. Dublu click pe conexiunea de internet, din bara de langa ceas (Semnul cu 2 monitoare)

sau

1b. Start -> settings -> control panel -> Network Connections -> Local Area Connection (sau conexiunea de internet activa)

2. in fereastra care se deschide click pe Properties, se va deschide o noua fereastra

3. se cauta in lista Internet Protocol (TCP/IP) si se face dublu click pe el, se deschide o noua fereastra

4. se bifeaza: Use the following DNS server addresses (sau daca e deja bifat se noteaza pe o foaie de hartie cele 2 IP-uri ale serverelor DNS)

5. se introduc urmatoarele IP-uri la Prefferate / Alternate DNS servers:
208.67.222.222 si 208.67.220.220

6. Se apasa OK, fereastra se inchide. Celelalte ferestre se inchid cu OK si respectiv Close.

Dupa aceste setari site-ul cutremur.net va putea fi accesat pe noul server.

:hypocrite:

Au mai ramas de transferat riskzone.info si video.riskzone.info, dar asta o sa le fac maine sau poimaine. sunt rupt de oboseala :hypocrite::biggrin::harhar:

Back
Sus