• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Tehnologii ecologice

Sunt milioane de dispozitive si tehnologii aparent extrem de profitabile dar care nu le vad in uz. Si sa nu-mi spui de "printii petrolului" ce tin astfel de inventii incuiate. Foarte probabil au fost doar bombe lansate pentru a se investi in cercetarile lor, produsele finale dovedindu-se neviabile.
 
Eu sunt absolut fascinat de energia solara, eoliana si hidro, daca as avea banii cred ca mi-as face un mare camp cu panouri solare unde sa ofer energie ecologica! Daca fiecare casa si bloc din lume ar avea un panou solar pe acoperis, ar reduce poluarea cu o cifra semnificativa!!!

TRECEREA LA ENERGIE ESTE POSIBILA!!! DAR DE CE NU SE INTAMPLA? PAI... ESTE COSTISITOR SA O CUMPERI! Deja acest lucru pune pretul pe o viata sanatoasa... ceea ce nu e normal!

http://www.greenpeace.org/romania/campaigns/schimbariclimatice_energie/energie-regenerabila

[media]

[media]

[media]
 
Banul reflecta oarecum valoarea unui lucru. Iar intreb, daca astfel de tehnologii sunt atat de fantastice, de ce nu le vedem peste tot? Nu cumva nu sunt atat de fantastice?
Sa nu omitem un mic amanunt. Romania este tara din UE care nu trebuie sa se alinieze normelor UE in privinta producerii energiei. De ce? Deoarece Romania este tara din UE ce produce cam 40% din energie din surse neconventionale. Si cele mai drastice norme UE "sugereaza" tinta de 10% prin 2020.
 
bogdan, in afara de hidro si termo centrale plus centrala nucleara de la cernavoda, care sint sursele neconventionale (sint citeva centrale eoliene, solare si ceva pe biogaz dar astea nu au cum sa asigure 40%) folosite in producerea de energie in mod curent in romania.

faptul ca nu vedem pe piata asemenea inventii se poate datora costurilor inca ridicate de fabricare sau randamentului scazut (acum, ca sint la inceput). poate in citiva ani vor apare. aminteste-ti de masinile electrice...cind au fost create si cind au intrat in productia de serie. este totusi o tehnologie ecologica, care produce curent pentru un telefon. nu vorbim de centrale electrice care sa mearga cu coca-cola.
 
deocamdata hidrocentrala ramane baza din multe puncte de vedere. centralele nucleare nu stiu daca pot fi considerate ecologice dat fiind faptul ca deseurile nucleare rezultate numai ecologice nu sunt ba chiar dimpotriva.
cat despre chestiile eoliene , in afara de zona baraganului nu prea vad multe zone in care ar putea sa fie amplasate. nu poti sa urci o imensitate de elice in varf de munte si sa ai si pretentia sa functioneze non stop (plus ca , la cat curent produce, nu poti investi in stalpi de inalta tensiune din varful muntelui pana la baza macar), centrale care sa functioneze pe baza de rumegus sau balegar (metanul rezultat din descompunerea acestora mai exact) sunt destul de ... nefunctionale la noi pentru ca ar trebui aprovizionate din surse care ar trebui sa asigure cantitati constante de "materie prima". ori in tara asta, din cate stiu, prin zone de munte au fost cateva proiecte pentru centrale electrice pe baza de rumegus dar doar in zone specifice (munte in special) si oricum sunt de putere mica (unele au rezistat, altele au fost practic inchise). cat despre balegar (cum am vazut ca se practica in afara, prin Germania citisem un articol)... nu prea avem noi ferme care sa reziste sa sustina aceste centrale. una este cand aduni balegarul de la 10 gospodarii, alta este cand ai o ferma in adevaratul sens al cuvantului si cand totul se face ca la carte; ca daca lasi balegarul ala afara si-l ploua sau ninge cateva zile pana sa vina sa-l ia ... cam ala e.

eu cred ca deocamdata ar trebui sa avem grija cu centralele pe care le avem, sunt destule pentru noi, de asta ne permitem sa si exportam curent (cu exceptia perioadelor foarte secetoase cand stiu ca s-a importat temporar). si, de asemenea, cred ca marea problema a curentului la noi nu este data de sursa cat, mai ales, de intermediari. practic daca am plati curentul la pretul care este la "iesire" din hidrocentrala, facturile tuturor ar fi muuuult mai mici. insa atata vreme cat avem o gramada de firme capusa care pun adaos o gramada pentru fiecare kilowatt... ce ar mai fi de spus?
de fapt asta este o dilema a mea: de ce nu putem plati direct catre producator contravaloarea energiei electrice si de ce trebuie sa achitam catre diversi intermediari care efectiv nu fac nimic decat sa ne incaseze bani pentru niste facturi oricum supraincarcate de adaosurile lor?

de asemenea cred ca ar trebui sa se faca reparatii serioase in ceea ce priveste punctele de transformare, in zona transformatoarelor mai ales care, nu odata, au lasat orase intregi in bezna sau care, la pornire, au generat "suprasocuri" care au ars electrocasnice din casele multor romani.

asadar: pana sa ne gandim la metode alternative si pana sa ne dorim sa ne impanzim tara de tot felul de noutati tehnologice, daca am avea putin grija de ce s-a construit de cativa zeci de ani incoace si, mai ales, de partea de infrastructura si daca am scapa de firmele de intermediere care oricum sunt puse doar ca sa fie niste baieti "interesati" in masura de a se imbogati peste noapte cred ca multe probleme ar fi rezolvate si viata ar fi altfel.
 
Hidro este considerata energie neconventionala. Si la noi in tara in acest moment se cam apropie de 40% din productie.
 
eco sau nu?
parerea unui specialist al IGR, dr Mircea Ticleanu (director stiintific), despre fracturarea hidraulica de mare volum, pt explotarea gazelor de sist
 
Back
Sus