\"Du-te langa un obiect mare si voluminos\", spune domnul Copp...:whistling::whistling: E o recomandare un pic cam generalizatoare. Prabusirea unei biblioteci mari te poate ucide, si cred ca acest lucru nu ar trebui sa fie negat ! Un prieten de-al meu era sa fie ucis la cutremurul din 1986 de rasturnarea unei biblioteci ! :sad:

Asa ca aceasta afirmatie e destul de neglijenta, chiar pripita ! Sa na gandim ca unele biblioteci sunt modulare si au si geamuri. Si daca un astfel de modul cade, si iti cade si geamul in cap, ala esti !!!
In ceea ce priveste lemnul, obiectia ar fi aceea ca poate lua foc foarte usor ! Si au fost cazuri de case de lemn care s-au prabusit, de exemplu asa cum s-a intamplat la Panciu in 1940.
De unde a tras domnul in cauza concluzia ca toti cei care se aseaza sub o usa de la intrare sunt omorati ??? A studiat dansul toate cazurile ? Iarasi e un exemplu de afirmatie cam pripita, cam generalizatoare, si cred ca trebuie sa fim destul de prudenti fata de acest fel de concluzii extravagante. \"In oricare din cazuri vei fi omorat\" !!! Terifianta afirmatie ! :wink:
In ceea ce priveste scarile, afirmatia trebuie nuantata. tjkl ne-a explicat, judicios, ca daca scarile nu sunt executate in mod adecvat, pot ceda. Este foarte adevarat ca pe scari mai sunt si alte pericole, chiar daca nu se darama scara, ca atare. Deci aici partial e corect, in sensul ca daca esti in apartament, nu trebuie sa iesi pe scara in timpul seimului !
Cat priveste \"aplecatul\" si \"acoperirea\", te intreb eu ceva. E adevarat sau nu ca trebuie sa iti protejezi in primul rand capul, fiindca diverse obiecte mai mult sau mai putin grele pot cadea ???!