Nu vad rostul unor ,,protectii,,.
Asta pentru ca satelitul de spionaj nu stocheaza datele secrete ci pur si simplu le transmite, ciclul repetandu-se la nesfarsit.
Deci, avand in vedere ca satelitul nu stocheaza date, nu vad ce ar putea proteja niste sisteme complicate, decat un secret de fabricatie eventual, dar care secret de fabricatie imi vine greu ca va putea fi descifrat in urma unei intrari in atmosfera.
Singurul pericol real l-ar putea reprezenta eventualul material nuclear de la bord, insa iarasi imi vine greu sa cred ca pe un satelit, indiferent ca e militar sau nu, s-ar putea instala, cu tehnologia din prezent, un reactor nuclear (fara un reactor nuclear nu vad rostul existentei de material radioactiv la bord). Pe langa asta, reactorul nuclear impune o gramada de precautii si o durata de viata limitata, pe cand o sursa de energie pe baza de panouri solare este mai fezabila, eventualele defectiuni putand fi reparate cu usurinta in spatiu, daca este cazul.
Una peste alta, satelitul nu trebuie interceptat cu o racheta antisatelit ci cu o racheta sol-aer, care sa il distruga la o altitudine de 10.000 m. Se poate apela si la o racheta aer-aer, lansata de pe un avion de vanatoare.
Solutii exista, nu cred ca trebuie sa ne facem griji pentru aceasta problema.