• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Vodafone sparge piata

Alex

Administrator
Scor reacție
95
Vodafone Romania va lansa, sambata, sase abonamente de Internet mobil in banda larga, pentru utilizatorii persoane fizice, dar si pentru clientii de business, la preturi cuprinse intre 9 euro/luna si 27 euro/luna, a anuntat, joi, operatorul. Abonamentul de 9 euro/luna, ofera viteze de pana la 1 Mbps pentru un trafic lunar de 1 GB. Traficul de date care va depasi 1 GB nu va fi taxat suplimentar, dar viteza de transfer va scadea la 128 kbps.

„Dupa succesul pe care serviciile de date mobile in banda larga l-au avut in randul clientilor business, ne-am propus sa facem aceste servicii cat mai accesibile si clientilor persoane fizice din Romania. Cu abonamente care incep de la 9 Euro/luna, pentru contractele incheiate pe 2 ani, utilizatorii au la dispozitie pachete cu trafic de date nelimitat, cardul sau modemul Vodafone fiind oferite gratuit, cu marele avantaj al mobilitatii. Credem ca aceasta oferta va incuraja adoptarea serviciilor de Internet de catre toate categoriile de utilizatori din Romania”, a spus Liliana Solomon, Chief Executive Officer Vodafone Romania.

Este vorba de sase abonamente de date mobile, respectiv doua noi pachete Unlimited Mobile Internet, cu trafic nelimitat, si patru pachete Mobile Internet & Office, cu trafic inclus. Abonamentul lunar Unlimited Mobile Internet de 9 Euro are viteze de pana la 1 Mbps pentru un trafic lunar de 1 GB. Traficul de date care depaseste 1 GB nu va fi taxat suplimentar, dar viteza corespunzatoare acestuia va fi de 128 kbps.

Abonamentul Unlimited Mobile Internet de 15 Euro ofera viteza viteza de pana la 3,6 Mbps, pentru un trafic lunar de 2 GB. In cazul depasirii celor 2 GB, traficul suplimentar nu va fi taxat, dar viteza scade la 128 kbps.

E clar, primul care pierde clienti o sa fie Zapp. Sa vedem cum raspunde Orange-ul...:hypocrite:

URAAAAA
Uite asa reusesc si eu sa renunt la RDS....

Bogdan

Eu nu m-as arunca chiar asa... sa renunt la broadband pentru conexiune mobila :hypocrite:

Pai 1GB sau 2GB se fac intr-o zi. Doar daca citesti ziarele online ori daca asculti un radio pe net.... Oricum e mai bine asa, ca acum de exemplu eu platesc 3 euro pentru 10MB trafic. 9 euro pentru 1GB si apoi nelimitat la 128kbps e bine.

Nici eu nu ma bag, deocamdata. Imi merge bine netu\' acasa, nu ma pot plange...:hypocrite: :unsure: :unsure: :D :ack:

Eu abia astept. Am probleme cu RDS-ul de vreo 3 luni, si nu s-au rezolvat (cred ca am vreo 50 de reclamatii :unsure: ).
Oricum, acasa doar navigare, cand am download, de la serviciu, ca am teava mare si sefii sunt rezon :unsure:
Nu mai pun la socoata mobilitatea...
Pentru mine, este o oferta GROZAVA :hypocrite:

Bogdan

Eu sunt multumit de cum imi merge acasa. Noua oferta UPC cu 35 de lei pe luna (inclusiv TVA) si 10 Mbps download. Nu spun ca e mereu Speedy Gonzales, totusi imi convine cum e acum...:unsure: :hypocrite: :unsure:

Pai 1GB sau 2GB se fac intr-o zi. Doar daca citesti ziarele online ori daca asculti un radio pe net.... Oricum e mai bine asa, ca acum de exemplu eu platesc 3 euro pentru 10MB trafic. 9 euro pentru 1GB si apoi nelimitat la 128kbps e bine.

Da, singura problema este ca abonamentele astea nu sunt destinate telefonului mobil. Adica ti se da un alt sim, pe care nu ai servicii de voce, si trebuie sa ai de la ei un modem care se ataseaza la USB si in care bagi cardul respectiv. Modemul e gratis daca faci abonament pe 2 ani (perioada minima de abonament este de 1 an).

Mie mi se pare o solutie extraordinara pentru:
- cei care calatoresc foarte mult (zilnic)
- cei care nu au solutii fixe la care sa apeleze
- cei care vor o legatura de back-up

Pentru mine, clasificarea e cam asa:
1. cablu / fibra
2. ADSL de la Clicknet
3. 3G
4. GPRS
5. dialup
6. semnale cu fum, ca la indieni :unsure:

Ce ma incanta e ca ADSL este disponibil si la tara, in sate sau comune care nu au alta solutie de a se conecta la internet. RTLC a facut treaba foarte buna cu serviciul asta. Stateau saracii oameni pe dialup (cei de la sate), plateau de se uscau si le mai si mergea prost:unsure:. Acum au la dispozitie un serviciu decent...:hypocrite:

Eu ma intreb acum de ce am fost in stare sa stau 3 ani la rand pe varianta 5. :)D :ack: :ack: ...aia cu modem hodorogit, dial-upl...:ack:), cand incepand cu ianuarie 2007 ma bucur si eu de avantajele broadbandului...:hypocrite: :unsure: :unsure:

Eu abia astept. Am probleme cu RDS-ul de vreo 3 luni, si nu s-au rezolvat (cred ca am vreo 50 de reclamatii :unsure: ).
Oricum, acasa doar navigare, cand am download, de la serviciu, ca am teava mare si sefii sunt rezon :unsure:
Nu mai pun la socoata mobilitatea...
Pentru mine, este o oferta GROZAVA :hypocrite:

Bogdan

Pai daca iti convine... go for it! Mai ales ca esti in acoperire 3G deci o sa ai o viteza decenta... singura chestie care mi se pare un dezavantaj e ca e sim separat, ok, il folosesti cu un modem de-al lor, dar pe mine m-ar fi interesat sa fie tot pe cardul de voce. Eu la telefon am browser web, email, si nu vreau sa ma car cu laptopul dupa mine. In situatia de fata ar trebui sa schimb simurile in telefon... ceea ce ar fi destul de aiurea, sau sa merg cu 2 telefoane dupa mine. Daca ar fi fost pe telefon ar fi fost super, filmam cu telefonul, trimiteam filmuletele in mailuri de 20 Mb (prin Gmail) si ar fi fost perfect...

Atentie, ei spun ca e promotie pana pe 30 aprilie!

Eu ma intreb acum de ce am fost in stare sa stau 3 ani la rand pe varianta 5. :)D :ack: :ack: ...aia cu modem hodorogit, dial-upl...:ack:), cand incepand cu ianuarie 2007 ma bucur si eu de avantajele broadbandului...:hypocrite: :unsure: :unsure:

si eu am stat la inceputuri pe dialup... prima firma care a bagat internet prin cablu a fost Kappa, apoi FX (daca mai tii minte). Eu eram la FX si cum au lansat serviciul mi-am si pus internet... era cu trafic limitat, aveam voie 3 Gb/luna, ce era in plus plateam. Iar abonamentul era de 24 USD. Era scump, dar cat timp a existat FX nu am avut niciodata probleme cu internetul.

Eu din ianuarie 2007 am facut pasul \"cel mare\", stii povestea, conflicte, urlete si ciondaneli cu madam Soare &Co....:unsure: :unsure: :ack: Dar in final am iesit victorios si le-am tras clapa...:ack: :hypocrite: :D

Pai e nasol daca trebuie sa mai ai inca un modem, inca un sim... eu conectam notebook-ul prin bluetooth la telefon si astfel aveam net pe calculator si mergea multumitor.

In plus pe notebook-ul vechi aveam un programel (Macara) care facea compresie la tot traficul inclusiv la imagini in sensul ca le strica putin dar micsora mult marimea lor in KB. Pe noul notebook care are Vista n-am mai instalat acest program (Macara care era dat de connex cum era atunci) dar vad ca oricum face compresie la date.

O sa intru sa vad si eu detalii la oferta.

La RDS din cate am aflat eu, daca ai probleme functioneaza foarte bine daca folosesti ca proxy OPC-ul. Adica, atunci cand nu merge, faci sesizare la OPC si incepe sa mearga :hypocrite:

Pe mine baietii de la UPC au inceput sa ma stie. Am avut mai demult probleme cu set topo boxul la digitala, si i-am batut la cap cu telefoane de au prins frica de mine...:hypocrite: :unsure: :unsure:

Hmmm, sa stii ca inca nu am incercat cu proxy de OPC. Cum ajung acasa, cum il pun :hypocrite:
Eu de RDS am fost foarte multumit pana in noiembrie. Cateva deranjuri care s-au rezolvat cat ai bate din palme, cu un telefon (service 24/24). Dar din noiembrie, parca a intrat :unsure: in ei. Vorbesc cu ei la telefon degeaba. Dupa cateva sesizari, nici echipa tehnica nu ma mai suna sa-mi spuna daca au rezolvat ceva sau nu :unsure:
Cat despre modem-ul si sim-ul paralel, mie imi convine. Stau destul de mult online, si parca vreau si telefon in perioada asta...

Bogdan

Back
Sus