• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

alerta de cutremur - ce parere aveti?

Marmureanu nu a zis ca vine cutremurul anul asta. El a apreciat ca un seism major ar fi posibil in cativa ani de acum inainte. \"Dinstinsul\" specialist Streinu nu trebuie luat ca profet si seismolog, deoarece nu e asa ceva. Cat priveste ziarul Libertatea, prefer sa nu comentez.
 
Dar este corect ca activitatea seismica este mai intensa de cateva luni incoace fata de in mod obisnuit? Intreb, deoarece mie mi se pare o activitate normala.

Iar focarul din Valcea poate fi mai periculos ca Vrancea? Si daca da, catre ce orase s-ar simti mai puternic?
 
Ram Valcea tine de zona seismica Fagaras. Este foarte adevarat ca in 2009 s-a intensificat activitatea seismica crustala in regiunea Fagaras-Lovistea-Campulung, dar aceste cutremure nu cauzeaza probleme la Bucuresti. Ele afecteaza zona epicentrala, deoarece sunt de mica adancime.
 
Mai multe detalii gasesti la topicul despre cutremurele fagarasene, dar pot sa spun ca seismele fagarasene puternice afecteaza Rm. Valcea, Sibiu, Curtea de Arges, Brasov, Campulung Muscel.
 
toamna se numara bobocii :))
titlu pus clar ca sa vinda, informatii culese aiurea de colo si de colo, fara prea mare legatura unele cu altele... faina faza cu activarea zonei Râmnicu Vâlcea exact in 19-20 iunie. mai trebuia sa spuna si ora, de preferat UTC.
un articol fara rost. singurul luctu bun pe care l-am gasit acolo e informatia ca vrancea are parteneri de zguduiala, nu e singura.
 
Acest personaj, asa-zis colonel Emil Streinu, e destul de cotroversat. Acum circa o luna, dumnealui afirma la emisiunea Nasul ca pana in 2012 nu e posibil un cutremur mai mare de 6,2 grade pe scara Richter. Pe ce baza o fi facut aceasta afirmatie domnul Streinu nu stiu, oricum dumnealui nu e seismolog. Acum vad ca Streino o intoarce ca la Ploiesti. Dansul de pretinde colonel parapsiholog si alte altea... Nu vreau sa fiu rau, dar i-as atrage atentia ca expunerile domniei sale au anumite contradictii, se cam bat in cap.
Cat priveste hartia colorata numita \"ziarul Libertatea\", nu este decat un gunoi, la fel ca alte produse similare, alde Cancand, Click si alte asemenea...
 
si dupa cum ma asteptam, a crescut numarul vizitatorilor...si precis va creste si numarul cererilor de avertizoare foton.
 
Despre o carte la modă: Emil Strainu: Cutremurele care vor lovi Romania - teorii si cercetari nonconventionale. Editura Triumf, 2009

Am gasit aceasta carte la Libraria M. Eminescu. Din curiozitate m-am uitat in ea. La capitolul „Parerea altor specialisti” se scrie la un subsol ca in materie de predictie sunt cunoscuti Hancu si Istrate, care au scris si niste carti. Dupa care urmeaza o compilatie din care se pot recunoaste cu usurinta pagini intregi din articole sau studii ale dr. H. Sandi si poate niste tabele din altele, poate D. Lungu.

Hazard, legi de recurenta, tabele desene, formula Blake, functia Gama, clar de la H. Sandi. Dar nicaieri nu se da sursa acelor date, macar la paritate cu Hancu si Istrate, desi capitolul se cheama „Parerea altor specialisti”, aceia vor fi fiind ??? . Undeva au scapat doua indicatii bibliografice intre paranteze drepte, probabil din articolul sau studiul original, desi cartea nu are vreo lista bibliografica !!. Probabil ca in graba „creatiei” autorul a uitat de unde a copiat sau a pus pe cineva, ori asa ii este stilul de mare specialist „militar” in atatea domenii grave !!

Pana la urma, articolul sursa poate fi identificat cu putin efort, pentru o anumita replica si aratare a modului in care a preluat celebrul autor aceste pagini.

Dar pe INTERNET editurile il prezinta astfel: „Cunoscuta colectie Stranger Secret Files se afla la cel de-al treilea volum si prezinta unele posibile raspunsuri la cateva din marile intrebari ale momentului, continutul prezentului volum fiind in mare parte sugerat de dialogul cu cititorii. ...„Materialul despre ipoteticul viitor cutremur a fost adaugat pentru continutul sau profund stiintific, pentru informarea publicuui larg asupra actualului nivel de predictie stiintifica a unui seism pe teritoriul Romaniei, folosindu-se cele mai noi tehnologii ale momentului„

De pe net mai gasim: COMUNICAT DE PRESA
(09 mai 2007) REF: Preşedintele interimar al României, Nicolae Văcăroiu, a semnat astăzi, 09 mai a.c., următoarele decrete:
• Decret privind acordarea gradului de general, în rezervă, domnului colonel, în rezervă Străinu Emil din Serviciul de Protecţie si Pază;

De asemenea mai gasim: General doctor Emil Strainu este cercetător militar, specializat în radare, arme geofizice, climatologice şi fenomenul OZN. Membru fondator ASFAN, a publicat numeroase carti, articole si a participat la realizarea unui mare numar de emisiuni televizate.
Gen. de brigadă EMIL STRĂINU, specialist în geofizică, consilier al Parlamentului Romaniei ‘pe probleme de amenintari neconventionale si asimetrice’, director al Centrului Special de Situatii si Cercetari Ufologie si .
Sau \"Director al Centrului psihotronic şi ufologic, consilier militar al Parlamentului\".

Cititi cartea si formati-va parerea dvs. proprie !
 
Ah. Ca maine mai face un doctorat in efectul razelor de luna asupra papucilor de guma, nu?
 
Am banuit ca acest personaj este unul extrem de dubios. Suntem in tara lui papura-voda, cea in care un securist cu pasiuni ufologice face predictii seismice fara sa aiba macar vreo pregatire in domeniu. Din cate inteleg, acest asa-zis colonel emil streinu se face vinovat de plagiat. Nu ma mira, geniul carpatin Emil Streinu plagiaza fara rusine. Culmea e ca nici dansul nu stie ce plagiaza, macar sa o faca cu o bruma de inteligenta, dar se pare ca Mr. Streinu nici pe aia nu o are... :)) :hypocrite:
 
\"Director al Centrului psihotronic şi ufologic\".
exista asa ceva? unde o avea sediul? cine-l finanteaza?:)):unsure::hypocrite:
 
O tema de dizertatie: Efectul cutremurelor asupra scoartei cerebrale a domnului \"colonel\" Emil Streinu. Studiu de impact.


:)) :hypocrite: :rolleyes: :rolleyes:
 
Multam!

Discutia voastra m-a lamurit :hypocrite:. Sunt muuuult mai calma :))

N-aveam de unde sa stiu cine este dl colonel, dar pe Marmureanu il mai ascult.
 
O tema de dizertatie: Efectul cutremurelor asupra scoartei cerebrale a domnului \\"colonel\\" Emil Streinu. Studiu de impact.


:)) :hypocrite: :rolleyes: :rolleyes:

Bre, tu n\'ai vazut ca Vaca l-a facut jeneral?
 
Eu m-am uitat în linkul cu articolul Libertatea şi am citit niţel la comentarii. Doamne, ce popor de nemernici, nesimţiţi, inadaptaţi, egocentrici etc. suntem! Pe mine mă sperie chestia asta mult mai mult decât un cutremur... Ruşine români! Se scutură pământul de noi...
 
Da, Romania se afla intr-o perioada in care Vrancea se misca ai mult, e adevarat.
Dar nu putem sa aruncam din Romania in haos sa reeditam faza cu hancu.
E adevarat, zona de 140-150km se misca destul de mult, probabil ceva s-a dus pe acolo si atunci putem avea oricand o bucurie, insa puternica rau in cazul asta.
Ce au scris ei cu 80 de seisme de la 1 mai pana la 1 iulie sunt copilasi :)
Totusi sa nu uitam ca articolul a aparut in Libertatea.
Toti cei din domeniu incearca sa ghiceasca ce s-a intamplat de fapt pe 25.04.2009 insa nimeni nu poate cobora la 100-140 de km sa vada.
 
Ce parere aveti despre site-ul \"earthquakepredictionbytiempe\". Nu stiu ce metode folosesc, insa am vazut ca dau pt maine \"Romania/Hunagry area ( strong)\". Cu cel din Creta au fost pe aproape ( ei l-au \"dat\" pt 30 iunie, dar s-a produs pe 1...)
 
Nu cred ca a zis Emil Streinu chiar asa, le mai infloresc astia de la Libertatea....
 
Back
Sus