• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Blocul OD 15, Compozitorilor

Simynoc

New member
Scor reacție
0
Buna-ziua,

As dori sa stiu si eu mai multe informatii despre blocul Od 15 de pe Bd. 1 mai, nr 30 (fost Compozitorilor). Este din 1963.
Am vazut ca este expertizat tehnic si incadrat in categoria de urgenta U3 si clasa de importanta 3.

Este sigur blocul la un cutremur?
Cum sunt construite aceste blocuri??

Intentionez sa cumpar un apart in od 15, sa renunt la idee?

:harhar:

Aveti idee unde pot gasi mai multe informatii despre constructia/structura Od-urilor?

10x

Dar ce au asa \"special\" blocurile astea? In afara de blocul od16 care s-a daramat in \'77?

nimic, in afara de vechime si mai ales de faptul ca nu au fost proiectate sa reziste la cutremure mari. asa erau normele pe atunci...

U3 insemna ca blocul trebuie consolidat in maxim 10 ani parca (nu bag mana-n foc). Oricum, impartirea in categorii de urgenta nu mai e in vigoare din 1996 (de asta sunt sigur).
Oricum ar fi, intr-un bloc din 63 nu m-as muta, mai ales daca cel de langa a picat la cutremur (inteleg ca OD 16 care a picat e langa OD 15).

OD 16 picat nu e lângă OD15. Sunt numerotate aiurea blocurile astea. OD 16 era în Militari, OD 15 de care întreabă el este în alt cartier, în Drumul Taberei. Ca o curiozitate, în Drumul Taberei sunt două blocuri OD5, amândouă suferinde (categoria a doua de risc seismic).

Od-ul de care zic este in drumul Taberei. Dar am auzit ca aceste blocuri au greseala de proiect si implicit rezistenta scazuta.
Este un od 5 pe compozitorilor parca..

Cat despre consolidare: expertiza si incadrarea in U3 au fost facute in 1996, dar consolidarea...la sfantu asteapta.

Eu personal n-as lua un calcul investitia intr-un apartament dintr-un bloc mai vechi de 20-30 de ani... si nu de frica ca s-ar pravali cu mine ci de frica ca peste alti 10-15 ani n-as mai putea sa-l vand.
Valoarea blocurilor vechi o sa scada mult dupa viitorul cutremur.

Oferta de apartamente noi e foarte mare acum dar din pacate majoritatea judeca apartamentele ieftine noi dupa finisaje... care nu reprezinta decat 5% din valoarea apartamentului si nu 30% sau peste cate era acum 5-7 ani. Luai un apartament cu 16 mii si mai bagai 5-7 mii in renovari.

Sigur nu iei apartamentul pe credit... si tind sa cred ca banii au venit asa \"din senin\"... si de aceea nu prea judeci din perspectiva investitiei.

Lucurile se schimba in asa hal, de la o zi la alta, ca nu ai nici o garantie cu nimic, in ziua de azi. Si daca la urmatorul cutremur vor pica mai multe blocuri \"noi\" (\'80-\'95), decat vechi??? Sau chiar cele construite in ultimii 3 ani. Cate blocuri \"noi\" au fost expertizate? Blocul in care locuiesc eu, e din \'92 si arata mai rau decat multe blocuri construite inainte de \'77. Cel putin fatada, e incredibil si ingrijorator de deteriorata.
Cat despre treaba cu creditul, uneori esti asa de constrans de anumite situatii, ca nu prea-ti permiti sa iei in considerare toate aceste criterii. Cel putin romanii chiar nu-si permit acest lux, de a alege.
Eu personal n-as lua un calcul investitia intr-un apartament dintr-un bloc mai vechi de 20-30 de ani... si nu de frica ca s-ar pravali cu mine ci de frica ca peste alti 10-15 ani n-as mai putea sa-l vand.
Valoarea blocurilor vechi o sa scada mult dupa viitorul cutremur.

Oferta de apartamente noi e foarte mare acum dar din pacate majoritatea judeca apartamentele ieftine noi dupa finisaje... care nu reprezinta decat 5% din valoarea apartamentului si nu 30% sau peste cate era acum 5-7 ani. Luai un apartament cu 16 mii si mai bagai 5-7 mii in renovari.

Sigur nu iei apartamentul pe credit... si tind sa cred ca banii au venit asa \\"din senin\\"... si de aceea nu prea judeci din perspectiva investitiei.

Banii nu au venit asa din senin. Am o garsoniera pe care intentionez s-o vand si sa cumpar un apartament cu 2 camere. Doar ca pretul de vanzare al garsonierei+ diferenta de bani pe care o am nu-mi permite sa cumpar un apartament ff scump. Iar acest apartament, in Od15 imi era mai acceptabil ca pret. Doar ca e din 1963 si intr-adevar, s-ar putea sa nu mai reusesc vreodata sa-l vand.

Back
Sus