• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

blocuri noi in Bucuresti

Aldrine

New member
Înscris
29 Iul 2008
Mesaje
1
Scor reacție
0
Buna tuturor,

Mi s-ar parea interesant sa existe discutii deschise despre proiecte imobiliare noi din Bucuresti, mai ales ca unele par destul de indraznete daca te gandesti la cat de puternic pot fi resimtite cutremurele in aceasta zona. De exemplu, au aparut mai multe proiecte care includ blocuri turn cu peste 15 etaje. Au si avantaje, daca vorbim de etajele superioare - ai panorama sau macar ai sanse sa inhalezi mai putine noxe si praf, iar nivelul de zgomot e mai redus.

Personal, ma gandesc tot mai serios sa imi cumpar un apartament intr-unul dintre turnurile ansamblului Asmita Gardens (sunt 7 turnuri in constructie, cu regim de inaltime P+16, P+20, P+24, situate pe Splaiul Unirii, intersectia cu Calea Vacaresti, langa lacul Vacaresti, sunt sigura ca ati auzit sau le-ati vazut). Arhitectul e Westfourth, constructorul e Strabag, proiectul pare foarte serios, insa ramane evident intrebarea daca aceste cladiri vor rezista la seism. Din cate mi s-a spus, constructia se bazeaza pe piloni ingropati la o adancime de 15 m, pardoselile sunt din placa din beton armat, peretii exteriori din beton armat. Nu am vazut insa nimic care sa semene cu o grinda orizontala... impresia la prima vedere e ca acele placi de beton se sprijina direct pe stalpi. Atasez o poza cu unul din turnuri in constructie. Poate cineva cu un ochi mai experimentat (sau care stie mai multe despre acest proiect) sa imi spuna daca e o structura sigura? In plus, conteaza etajul la care iti alegi apartamentul - e mai bine mai sus, mai jos, la mijloc?

In plus, unii mai carcotasi spun ca in zona nivelul panzei freatice e ridicat, chiar ca ar fi locul unei foste mlastini. Dezvoltatorul sustine ca fundatia e supersolida si ca au izolat bine, insa la ce te poti astepta? Si mai ales, in cat timp?

Va multumesc pentru informatii.
[attachment=692:post_697_1217319705.attach].
 
Poza nu e foarte clara, oricum cred ca e vorba de piloti pana la 15 m adancime, pardoselile nu sunt din beton (pardoseala se refera la ce se pune peste placa din beton). Nu cred ca nu exista grinzi pentru o structura asa inalta, dar se poate si fara.
 
Si eu stiu ca zona are o panza freatica foarte aproape de suprafata. Au fost probleme si pe vremea raposatului cand au fost ridicate blocurile de pe marginea soselelei vacaresti. Blocurile au suferit si sufera si acum de instabilitatea terenului si au crapat fara sa fie chinuite de vreun cutremur... Insa eu nu sunt specialist, asa ca trebuie sa ii credem pe cuvant pe specialistii care au ridicat acele turnuri... =)) Oricum le-am urmarit de-a lungul perioadei de constructie si ma miram de cat de dese erau armaturile folosite la ridicarea staplilor si cat de desi si apopiati erau etrierii.
 
Salve,
am primit un studiu, legat de comportamentul unei cladiri inalte (foarte inalte) la diferite acceleratii. Metoda folosita : Hazus 96. Surpriza a fost mare....Cladirea sufera doar cateva avarii-minore in cazul unei acceleratii de 0,35g (ceea ce ar corespunde unui cutremur cu magnitudine de peste 8 grade Richter). Studiul a analizat doar structura de rezistenta, dar bonusul a facut referire si la finisaje (din punct de vedere al costurilor de reparatie). Ma asteptam la ceva mai multe pagube, constructia in cauza s-a proiectat conform P100 din 96, si finalizata in 2002, iar rezultatele studiului sunt mai mult decat imbucuratoare.
Mitul solurilor cu probleme ar trebui regandit. Poate ar fi problema finisajelor exterioare (multa sticla!!!).
 
La asmita am vrut eu sa iau, nu m-au lasat ai mei, zona aia candva se scursese in lacul Vacaresti, alunecase.
Stau in zona, stiu zona aia perfect, nu prea e ok, acolo au turnat peste lac, ca nu era chiar mlastina, tone intregi de pamant adus din Oltenitei.
Ala batranu al meu lucreaza la Bouygues , un santier tare de afara, si am fost cu el sa vedem Asmita de 2-3 ori, nu i-au placut calitatea lucrarilor.
Bine, o sa spuneti, la Bouygues fac apartamente de 350-1 milion euro, la Asmita mult mai ieftine, dar totusi.
Daca era bloc pana in 10 etaje ar mai fost poate ok, dar in turnurile alea nu mi-as lua nici mort.

Decat Asmita mi-a luat tot in zona, peste strada, in alea de la strada cu 8 etaje, apartamente imense pt 1988 sau cand sunt construite, aveau alea cam 80mp 2 camere , dar sunt usor crapate, poate de la sol cum spunea Razor74.
 
Back
Sus