• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Canicula

Dodo

New member
Scor reacție
0
Canicula love?te
Victime ?i secet? extrem?

in zilele caniculare este bine sa nu iesim afara decat daca este neaparata nevoie
sa ne acoperim capul cu o palarie,sapca,etc de culoare deschisa
sa bem multe ceaiuri de plante,sucuri naturale si apa plata
sa ne imbracam in haine usoare din bumbac si in
sa purtam incaltaminte din materiale naturale si pe cat posibil perforate
este bine sa consumam multe legume si fructe ,lactate usoare..si sa evitam pe cat posibil carnea de porc,grasimi,tocaturi,etc
este bine sa se bea cat mai putina cafea si alcool

sa ne imbracam in haine usoare din bumbac si in

As avea de adaugat: hainele sa fie albe sau o culoare cat mai deschisa..

De asemenea pt cei care merg la plaja (pe litoral...sau in alte parti) sa evite expunerea la soare in orele amiezii; de preferat plaja sa se faca dimineata pana in ora 11, iar dupa-amiaza dupa ora 16.

PS. In aceste zile, in zonele de campie, indicele temperatura-umezeala va depasi usor pragul critic de 80 de unitati, determinand starea de disconfort termic.

Nu cred ca transformatorul s-a topit din cauza caniculei.....am inteles ca era f vechi.

Referitor la canicula, prognoza meteo spune ca urmatoarele 4-5 zile vor fi cel putin la fel de calduroase, cu temperaturi chiar mai mari decat cele de astazi...se vor atinge 37 grade.

posibil sa ajunga la 40C...
cred ca ar trebui sa dormi in cada sau la subsol :)
stiu ca adori caldura :biggrin:

Aerul conditionat poate transmite boli mortale
Temperaturile ridicate din aceste zile i-au determinat pe multi sa se adaposteasca in locuri mai racoroase, respectiv in incaperi cu aer conditionat. Medicii atrag atentia insa ca si aceste instalatii pot fi deosebit de periculoase pentru sanatate.

Stiam si eu de Legionella. Din cate stiu eu doar o mica parte din populatie (parca 10%) e susceptibila sa faca legioneloza, restul sunt imuni. Iar cei care fac boala, devin imuni dupa aceea.

Au anuntat la stiri ca in zilele urmatoare vine caldura mare.
Fantanile vor merge tot timpul si strazile vor fi udate mai des.

In casa e inca bine, noaptea e chiar racoare bine...

Dupa multe zile de canicula se pare ca vine ploaia in Bucuresti. Se lumineaza cerul dar nu se aude inca nimic.
La voi cum este?

Jurnal de front:harhar:
A inceput sa bata vant destul de tare dar nu se aude nimic...si nu mai fulgera asa tare...

Momentan se lumineaza cerul spre vest si bate vantul dar nu se aud tunete si nici nu ploua.
Nici nu vreau sa ma gandesc ce prapad va face aceasta cioncnire intre aerul rece si cel cald in tara.
In bucuresti cad 3 ghivece, un pom, se strica o masina...dar la tara e grav.
Fiind teren deschis vantul isi face de cap iar culturile cu siguranta vor avea mult de suferit.

Imi amintesc de seismul din \'86 care a fost precedat de o furtuna. stiu mai multe persoane care se tem de vant dupa acea zi.
Copil fiind imi placea sa stau la geam si sa urmaresc fulgerele iar traznetele parca ma eliberau.Nu ma pricep la meteo dar ce pot sa afirm este ca acele traznete erau diferite de cele din ziua de astazi. Aveau un moment de scrasnire ciudat, ca si cum ai rupe o foaie de hartie in cateva bucati mari.
Acum bubuie de iti sar urechile din loc dar parca sunt neterminate...
Nu stiu ce ma face sa am aceasta perceptie dar cu siguranta meteorologii stiu mai bine ce si cum.
Cu multi ani in urma si norii erau altfel. Erau mai albi si mai pufosi. Nu stiu cum sa explic...dar creau niste forme ciudate, erau mai inalti si cerul era mai adanc.
De 1an sau 2 am inceput sa revad astfel de nori dar pe vremuri erau mai des.

Dodo, intelege ca fenomenele meteo NU au legatura cu seismele, mai ales cu cele de adancime asa cum sunt si cele vrancene !!!! :biggrin::worthy::biggrin:

Nu ma intereseaza cine si ce are legatura. Eu am spus ce am vazut cu ochii mei si cum unii au ramas speriati de atunci.

subscriu si eu la cea a scris sorin mai sus si anume fenomenele meteorologice nu au legatura cu seismele si mai ales in Vrancea unde se produc la adancimi mari.

Back
Sus