• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati

anda1

Administrator
Înscris
14 Mar 2013
Mesaje
7.784
Scor reacție
0
In primul rind pt ca sunt din orasul de la Dunare, sunt foarte incintata de acest topic si chiar multumesc Andei pt initiativa de a-l deschide pe acest site :D:137::D
Promit sa contribui si eu la completarea lui :137: :137:.
 
ii rog pe toti cei care au materiale sa le posteze. e un muzeu care merita promovat, sint oameni de valoare acolo.
 
Intrebarea zilei: recunoasteti locatia :p ? (prietenii stiu de ce :32: ).

In centrul ultimei imagini, se afla un lampion, plasat intr-un 'lac' (japonez dar 'bintuit de cutremure romanesti :32: ) de 1.20 m adincime, plin 'ochi' de zapada acum =)) .
 
9.jpg

8.jpg

7.jpg

6.jpg

5.jpg

4.jpg

3.jpg

2.jpg

1.jpg

10.jpg
 
Raluca, pozele tale sunt superbe!!! Ai un 'ochi' si o 'mina' de profesionist !!!!!!! Te felicit cu mult drag :32: :32: . Parca, locurile de acolo devin mai frumoase decit in realitate :8: .
Pt ca si mie mi-a placut locul unde s-a desfasurat prima zi a meet-lui din noiembrie :55:, trebuie sa ajut si eu Raluca, prin completari, stiu :) . Deci, pun la cale un 'plan de bataie' si caut poze prin PC :32:
 
Privind locul care face subiectul topicului, cu ochii cutremurofanilor care s-au intilnit aici, revin cu o noutate simtindu-ma oarecum datoare cu acest fapt si incheind, in parte doar, stiu, intentia exprimata in comentariul de mai sus.
Nu sunt un pasionat al domeniului astronomiei, altele fiind lucrurile care ma preocupa cu adevarat; si nici patriotismul local nu ma mina sa descriu cele de mai jos ci perceptia ca, in contextul actual (din multe punct de vedere), ceva se misca intr-o directie buna :114: .
In luna martie, s-a redeschis planterariumul, impreuna cu inaugurarea unui observator astronomic.
Planetariumul a functionat din 2003 pina in 2009, rulind proiectii pe un ecran plat amplasat intr-o cupola clasica de planterarium in interiorul careia parea dificil sa vezi prea curind instrumentul specific de vizualizare a programelor specifice.
Si totusi, 'minunea' s-a intimplat - si nu e un eufemism cuvintul, stim cum, multe alte lucruri, ramin neterminate si se strica sub 'vremuri'.
Ce e nou acolo, acum?
Planetariumul. Ecranul de proiectie – care desigur e semisferic – are diametrul de 7 m – nimic nou. Nou e sistemul de proiectie, 2D si HD iar proiectia pe cupola si calitatea readrii imaginii creeaza o impresie fidela de spatialitate. Iar sonorizarea e de o calitate deosebita. Filmuletul actual, de 25 min, e interesant.
Observatorul. Are instrumente de tot felul. Cel mai mare dintre cele pt observatii nocturne este unic in Romania, diametrul oglinzii prinipale are 400 mm, se pot face observatii intre 19-22 (in conditii de cer senin), montura telescopului e ecuatoriala, se poate ‘prinde’ orice colt al boltii instelate pt ca acoperisul e rabatabil. Dotarile auxiliare, permit transmiterea video si live pe net sau in sala, pe plasme, a obiectivelor surprinse de instrument.
Programul de observatii diurne se desfasoara cu alt instrument tipic, amplasat pe terasa clladirii.
Ceea ce, printr-o intimplare, am reusit sa vedem la meet, este acum la indemina oricui.
Aceasta dotare are si scop al observatiilor stiintifice.
Eu am ramas cu impresia calitatii, in majoritatea detaliilor.
Omul sfinteste locul.
La nivel de microstructura, ceva exista si ceva se petrece.
Atunci cind minoritatea care imbratiseaza calitatea (in toate aspectele vietii individuale si sociale) va deveni majoritate, atunci... .
Stop.
Aici s-a incheiat misiunea mea in acest topic urmind ca altii cu adevarat in cunostinta de cauza, sa-l dezvolte :114: .

PS A fost ziua mea de prestare :113:
 
Back
Sus