• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

cutremur marti 13 decembrie 2005

Oaaaaaaaa.....azi a fost un cutremur asa de puternic?

Asta e un fel de spam... Sper ca nu deranjez pe nimeni, pentru ca vad ca e multa monotonie pe aici.

Dodo a ratat cutremurul si sa stii ca nu e parasit site-ul :)
Dodo ghicise de aseara ca e posibil sa ne zguduim un picutz..caci cutr. din Afganistan a fost f. adanc (230km) si pe 15 a luna plina.

se pare ca da, si asta e cica doar inceputul, ce e mai rau de abia acum va veni.

the end it`s here.

da.Eu nu uit ce a spus Marmureanu.Anul trecut sau mai de curand?!? spunea ca din 2006 incepe sa se miste placa dinspre est care da cutr. peste 6R

eu cred ca foarte curand...poate de revelion ... poate mai repede, pregativi-va pentru ce este mai rau.

the end is here

ce te face sa crezi asa ceva?trebuie sa ai dovezi sau capacitati extrasenzoriale verificate in timp.nu e bine sa panichezi oamenii caci unii pot face atac de panica, atac de cord,etc

o sa vezi ca vine a`l mare de 7 grade.

vine curand, marmureanu stie.

the end is here.

7R a fost si in \'90 dar nu s-a intamplat nimic.
problema este cat de adanc va fi, cat de mult va dura si ce magnitudine.
nu e chiar asa simplu sa indeplineasca toate aceste conditii.
Marmureanu mi se pare un individ echilibrat si pana acum a avut dreptate in ce a afirmat.

Irina a spus:
Oaaaaaaaa.....azi a fost un cutremur asa de puternic?

Sa inteleg ca tu nu l-ai simtit? :)

Nici eu nu l-am simtit. Eram la coada la Udriste, aglomeratie mare...si totusi se pare ca nimeni nu a simtit nimic.
PS. Alex, mi-am schimbat masina. :biggrin:

o sa vezi ca vine a`l mare de 7 grade.

vine curand, marmureanu stie.

the end is here.

Ovidiu, eu de vre-o 3 saptamani am atacuri de panica, stari de groaza continue, nu dorm, nu mananc, cum intru in casa (bloc din 77, et 9) incepe calvarul, ma gandesc serios sa merg la psihiatru. Asa ca nu te juca cu vorbe d\'astea gen Hancu. Daca ai un motiv serios sa spui asta, e ok ca sa stim sa fugim pe luna, dar altfel, doar ca sa te distrezi nu e prea bine.
Deci...???? Zi, astept argumente.

Iti voi raspunde eu.Nu trebuie sa iti fie teama caci mai presus de toate exista Dumnezeu.
In \'77 a fost un cutremur de care imi amintesc f bine si am povestit la un moment dat pe forum.
Blocurile care au cazut atunci aveau diferite hibe care se datorau inconstientei oamenilor sau nerespectarii unor norme de constructie.
Sa nu iti imaginmezi ca un seism dureaza o vesnicie(desi tu ai impresia ca timpul se opreste in loc), nu trebuie sa te panichezi si sa alergi pe scari caci scarile nu sunt proiectate sa reziste(trebuie sa permita elasticitate), nu tipi caci nu castigi absolut nimic(ii sperii pe cei din jur).
Trebuie sa faci cativa pasi scurti si logici: inchizi imediat gazele daca ai aragaz sau centrala in functiune(se pot produce explozii!!!), te asezi langa usa de la intrare sub toc daca in jur sunt grinzi sau pereti de rezistenta(beton), (cea mai solida zona este casa liftului caci este proiectata sa reziste la vibratii), aperi un copil batran,etc (il iei in brate sa il protejezi) si incerci pe cat posibil sa iti pastrezi cumpatul.In loc sa te gandesti ca ajungi la parter peste vecina ta cea sexy :) incerci sa te gandesti ca totul va fi bine si va trece repede.
Daca te gandesti ca o sa fie rau si pice blocul nu faci altceva decat sa te ingrozesti singur.
Am simtit destule cutremure ca sa te pot asigura ca nu este chiar infern sau tsunami care matura totul in cale.Te mai asigur ca blocurile construite inainte de \'89 chiar daca nu par sunt destul de solide.

Multumesc mult Dodo, si eu incerc sa ma autosugestionez ca nu e sfarsitul lumii si ca oricum nu rezolv nimic daca traiesc in spaima si ca oricum toti astia care zic ca ba va fi, ba nu va fi, de fapt habar n-au ce vorbesc si tot cum vrea Dumnezeu o sa fie. Doar ca odata cuibarita groaza in suflet, cu greu se lasa alungata.

In fiecare zi sunt zeci de accidente si nu numai.Din acest motiv trebuie sa nu mai mergem pe strazi?Trebuyie sa iti infrangi teama si sa ai convingerea ca destinul tau nu este sa apari in lumea asta si sa dispari cu usurinta.
Oricum ar fi Vrancea nu produce tsunami, nici explozii vulcanice si plus de asta in\'77 au murit multi plecati in vizite, alergand pe scari ,etc.
Am auzit de cateva cazuri incare x a plecat sa ia tigari sau isi astepta iubita si nu a patit nimic caci era pe strada.Destin?!

Ovidiu e tare curajos ...asa si trebuie sa fim ma intreb cu a reactionat un cardiac cand a vazut asta ...............:)))))

Prezicatorul Ovidiu a ratat seismul.
Ar fi culmea sa ma apuc de ghicit in bobi sau in cafea ( va trebui sa iau lectii intensive sa nu ma prinda seismul cu lectia neinvatata) si sa va spun eu data viitorului seism:harhar:
Dupa ce ne vom zgudui cu totii pe Pamant vom descoperi probabil si cum sa prevedem seismele dar pana atunci traim viata la maxim:)

Astazi se implineste 1 an de la cutremurul din 13 decembrie 2005, ultimul seism vrancean cu magnitudinea mai mare sau egala cu 5,0 !!!
Ce-mi aduc acum aminte e ca seismul s-a produs dupa-amiaza, cam pe la 2 si un sfert, asa ceva. Eram la servici, ca tot omul \"muncitor\" si constiincios :tongue::32::wink:, nu ca pasaretul chiulangiu si lenes...:harhar::harhar::tongue: Fireste ca l-am simtit, am sesizat miscarea orizontala timp de 4-5 secunde, pe directia est-vest. Cateva doamne de la Contabilitate au vociferat nitzelush, dar nu le-am luat in seama...:ack::biggrin::hypocrite: Mi-am zis, in sinea mea:\"Io-te, al treilea cutremur de magnitudine peste 5 din anul asta\". Eram convins ca a fost mai mare de 5,0 ! L-au simtit si ai mei acasa, avem in sufragerie o biblioteca inalta, sensibila, cu geamuri, care vibreaza la cel mai mic soc! Cam asta am acum in minte...Nu, nu m-am speriat, am considerat ca nu e cazul sa ma agit pentru asa un flecustetz...:wink:

dodo cumpara negrese si nu s-a zguduit:harhar:

Back
Sus