• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Cutremurele din GALATI - precursori ai unui seism major ?

mgabriel

Banned
Înscris
10 Dec 2012
Mesaje
40
Scor reacție
0
Buna ziua,

Pot fi cutremurele din Galati niste precursori ai unui seism major in Vrancea ?

Pun aceasta intrebare pentru ca in Vrancea este liniste totala: din data de 26.Sep.2013 NU A MAI FOST NICI MACAR UN CUTREMUR. de obicei cam erau la 2-3 zile cate c.p. un cutremur de 2-3 grade.USGS: http://www.usgs.gov
EMSC: http://www.emsc-csem.org
 
Mgabriel, nu se poate spune nimic sigur in acest sens. Sigur ca si pe mine ma mira linistea pronuntata din Vrancea, totusi pe termen scurt un cutremur vrancean mai important ar trebui sa fie precedat de o intensificare mai mult sau mai putin rapida a activitatii seismice subcrustale, mai ales in cazul cutremurelor mai adanci (h > 120 km). Vom vedea, anul 2013 are oricum o activitate seismica mai slaba in Vrancea, dar asta nu da nici o certitudine in nici un sens.
 
Mai, exista variatii anuale ale activitatii seismice vrancene, sunt ani cu activitate mai crescuta si ani cu activitate mai slaba. In principiu, cat timp sunt putine cutremure subcrustale, nu ar fi probleme deosebite. Atentie la nuanta: nu ar fi...Fiindca eu pastrez o rezerva in sensul ca nu se poate baga mana in foc ca dupa o liniste din asta mult prea lunga, nu se produce o accelerare relativ rapida a activitatii seismice subcrustale conducand in final la un cutremur mai semnificativ. Dar nu e regula asta, si chiar daca ar fi asa, nu se poate sti cand anume s-ar putea deteriora situatia.
Indiferent de asta, noi trebuie sa fim pregatiti pentru ca orice s-ar spune, mai devreme sau mai tarziu tot va veni un cutremur mare in Vrancea (MGR > 6,7) undeva in adancime...Nu se stie cand, dar la un moment dat va veni, e singura certitudine. Momentul si magnitudinea...sunt cu mare semn de intrebare.
 
Nu obligatoriu. Sunt perioade caracterizate si prin activitate mai scazuta. Sigur ca ar fi de asteptat sa mai apara ceva cutremure in octombrie-noiembrie. Pana acum am avut doar 6 cutremure de magnitudini 4,0-4,5 in 9 luni, ceea ce este destul de putin.
 
Ca sa glumim putin, Vrancea nu da seisme, deoarece seismologii sunt ocupati cu cele din Galati si n-ar mai avea cine sa se ocupe si de cele vrancene. =))

Revenind la subiect, nici mie nu mi se pare ceva anormal ca in Vrancea e liniste. In 2013 au fost si perioade cu activitate mai intensa si probabil ca acum se reechilibreaza situatia, ca sa spun asa.

Asa cum asa a spus si GeoX, in curand, e de asteptat sa se termine acalmia seismica si sa mai apara si seismele obisnuite cu magnitudini de pana la 4 grade sau putin peste. Si de ce nu, chiar si un seism in jur de 5 grade. A trecut ceva timp de la ultimul si ar cam fi cazul sa apara.
 
mgabriel. te-am avertizat ca nu facem reclama la centre neautorizate care nu se compara cu EMSC si USGS. Din acest moment te pun in moderare si iti intra postarile dupa ce vor fi verificate de un moderator.
Si inca ceva: te rog fara amenintari si atacuri personale la adresa unui moderator, ca zbori imediat de aici. Clar ? Cand intri intr-o casa, nu insulti gazda, desi aceasta ti-a aratat explicit ca sunt niste reguli. Daca nu iti plac regulile, esti liber sa te duci pe Luna. Punct.
 
GeoX a spus:
mgabriel. te-am avertizat ca nu facem reclama la centre neautorizate care nu se compara cu EMSC si USGS. Din acest moment te pun in moderare si iti intra postarile dupa ce vor fi verificate de un moderator. Punct.

BAI OMULE TU NU VEZI CA ESTI VARZA IN MATERIE DE CUTREMURE ?


ESTI COPIL TAMPIT ? MACAR AI PUTIN RESPECT FATA DE MINE DUPA CE AM DESCHIS POSTUL ASTA ACUM CATEVA ZILE.
 
Din acest moment, avand in vedere lipsa celor 7 ani de acasa, ai ban definitiv de pe acest forum.

ESTI COPIL TAMPIT ?

Inteleg ca o ceri ? O primesti.
 
Am fost nevoit sa il banez pe acest domn pentru ca l-am rugat de n ori niste chestii, si dumnealui raspunde cu insulte. Intri intr-o casa, da, atunci respecti ce te roaga gaza. Asteptam putin bun simt, totusi. Dar daca nu ai de la cine, asta e.
 
omul isi promova siteul, unde varsa in continuare laturi. sa stea acolo. nu inteleg de ce tine neaparat sa stea pe aici. ma bufneste risul! cica face predictie dar nu poate spune locul, magnitudinea si data exacta a unui posibil cutremur.
 
Probabil se plictiseste singur pe acolo, si vroia parteneri de conversatie. Insa cand il rog de 2 ori niste chestii, si cand mi se raspunde cu tampitule si idiotule, nu mai stau de vorba.
 
Back
Sus