• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Diverse

Dodo

New member
Înscris
14 Ian 2005
Mesaje
3.275
Scor reacție
0
Zilele trecute a fost un cutremur in Japonia anuntat ca fiind 7.2R.
Am primit alerta de la EMSC in mail si am dat un refresh rapid harta USGS.In clipa in care am vazut patratelul rosu ce localizeaza un cutremur produs in ultima ora m-am gandit ca Japonia nu mai exista.Era ditamai patratoiul.Imi vad eu de ale mele si dupa ceva timp dau refresh si ma uit cu mirare ca a disparut cutremurul din arhipelagul nipon.Nu disparuse de fapt dar patratoiul devenise un biet patratel portocaliu :)
In final seismul a fost evaluat ca fiind 6.9 R nu 7.2.
 
A fost un documentar la tv\"Cataclisme
Cutremure\" pe National Geografic despre seisme.
Au aratat tot felul de imagini si o grafica cu subductia placii Nazca sub placa Americii de sud.
Seismul a fost de 9.5R si a facut mii de morti inclusiv in Japonia din cauza valurilor tsunami.
Spuneau ca acolo(Chile) se asteapta in viitor un seism foarte mare. Cand si cat de mare nu spuneau dar ei ziceau ca seismul din 1960 a fost un record....ce poate fi daramat...
Explicau ca placa Nazca este mare cat America de sud si intra sub cealalta. Faptul ca este atat de mare produce astfel de seisme.
Parca 200km au fost inundate...dar banuiesc ca in lungime....nu in latime.

Tot in acest film spuneau ca Mexico City se afla construit pe un fost lac si zona este \"sensibila\" la seisme de magnitudine mare.
 
Chiar daca a fost ridicat in urma cu peste 25 de secole si a fost zguduit de nenumarate seisme, Parthenonul din Atena a ramas neclintit. Prin urmare, in coloanele care il sustin, s-ar putea ascunde secretul unei tehnologii antiseismice care ar putea ajuta omenirea sa construiasca cladiri rezistente chiar si la cele mai violente cutremure, sustine un grup de cercetatori japonezi care s-au lansat intr-un studiu aprofundat la fata locului.
n prezent este cunoscut faptul ca o cladire, atunci cand este supusa unui seism, sufera o serie de torsiuni din cauza actiunii a trei tipuri de unde principale: verticale, ondulatorii si superficiale. Ingineria seismica explica faptul ca, pentru ca o cladire sa poata rezista acestui stres, este necesar ca ea sa fie deosebit de elastica, astfel incat sa se deformeze sub diferitele forme, fara sa se rupa.
Ziua
 
Back
Sus