• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Donatii pentru cutremur.net

Alex

Administrator
Scor reacție
95
Intrebare: este obligatoriu sa donez bani pentru cutremur.net?
Raspuns: nu, nimeni nu are obligatia sa doneze.

Intrebare: de ce este nevoie de donatii?
Raspuns: donatiile vor scadea presiunea financiara asupra actualului finantator (eu) si vor ajuta dezvoltarea infrastructurii hardware si software pe care se bazeaza site-ul nostru.

Intrebare: daca nu vor fi obtinute destule fonduri din donatii cutremur.net va fi oprit?
Raspuns: nu, cutremur.net va functiona chiar daca nu vor fi obtinute fonduri din donatii. Exista un fond de rezerva care este pastrat pentru situatii deosebite (fonduri indisponibile, schimbari de servere in caz de avarie, etc) si care poate sustine site-ul chiar daca nu exista donatii.

Intrebare: cei care doneaza vor avea numele mentionat pe site?
Raspuns: donatiile sunt anonime in cazul in care persoana care doneaza nu specifica faptul ca doreste ca numele sa fie mentionat pe site. Daca cel care doneaza doreste ca numele sa ii apara pe site trebuie ca acesta sa specifice acest lucru in momentul in care face donatia. In caz contrar suma donata va fi afisata pe site intr-o sectiune speciala cu specificatia: donatie anonima.

Intrebare: cum se pot face donatiile?
Raspuns: donatiile se pot face prin Paypal catre adresa de email [email protected]

Intrebare: ce suma trebuie sa donez?
Raspuns: nu este o suma fixa, dar suma minima acceptata de Paypal este 5$

Intrebare: pot folosi un card de debit/credit pentru a face o donatie?
Raspuns: nu, pentru siguranta nu putem folosi decat Paypal.

In cazul in care aveti alte intrebari, le puteti scrie aici ;)

De ce nu puneti reclama pe acest site si forum?

Macar iese ceva maruntis pentru hosting si plata domeniului/domeniilor pe langa donatii.

Alex,
Nu poti face niste link-uri directe pentru PayPal? de 5,10,15 dolari?
Nu de altceva, dar eu nu ma pricep sa dau de la mine din cont bani decat cu link ;)
Mercic.
Bogdan

Ha! Dar crezi ca eu ma pricep? ;) o sa mai sap asta seara sa vedem cum se face =))

;) =)) =)) credeam ca eu sint singura care nu stie cum se face

De ce nu puneti reclama pe acest site si forum?

Macar iese ceva maruntis pentru hosting si plata domeniului/domeniilor pe langa donatii.

Hostingul e 60$ / luna si din pacate nu ies atatia bani din publicitate.. am facut cateva incercari in sensul asta, nu este rentabil (sau cel putin nu inca).

La Paypal ideea e ca poti plati din contul de Paypal cu comanda Send Money (si acolo introduci adresa de email la care trimiti si suma). O sa vad asta seara cum se face sa imi construiesc un buton de ala cu Donation ;)

La Paypal ideea e ca poti plati din contul de Paypal cu comanda Send Money (si acolo introduci adresa de email la care trimiti si suma). O sa vad asta seara cum se face sa imi construiesc un buton de ala cu Donation =))

Ce este \"paypal\"? O adresa de web? Nu intreb despre sistemul din spate ci unde gasesc chestia asta? Sper ca alimentarea (donatia) sa fie confirmata pe o adresa data de mine....Hai sa vedem cum merge...Stii tu, revin la o intrebare mai veche transmisa privat....;)

am gasit \"jucaria\" ...sa vad cum functioneaza, poate diseara...

Paypal este un sistem de plata pe internet, iti deschizi un cont si poti plati / primi bani. Pentru plati poti folosi card atunci cand iti deschizi contul Paypal.

Asta este un serviciu destul de raspandit, functioneaza de muuuuulti ani, dar Romania nu fusese acceptata pana acum doi ani, de-abia de 2 ani au extins serviciile si pentru Romania.

Avantaje: taxe mult mai mici mai ales pentru transfer international decat prin banca, western union sau moneygram. In plus transferul este instant. Majoritatea comerciantilor accepta Paypal ca sistem de plata (eu de ex platesc serverul prin paypal).

\'Alex\' pid=\'18338\' dateline=\'1229604450\' a spus:
La Paypal ideea e ca poti plati din contul de Paypal cu comanda Send Money (si acolo introduci adresa de email la care trimiti si suma). O sa vad asta seara cum se face sa imi construiesc un buton de ala cu Donation =))

Ce este \"paypal\"? O adresa de web? Nu intreb despre sistemul din spate ci unde gasesc chestia asta? Sper ca alimentarea (donatia) sa fie confirmata pe o adresa data de mine....Hai sa vedem cum merge...Stii tu, revin la o intrebare mai veche transmisa privat....;)

Da, toate donatiile vor fi confirmate de mine =))

Costa foarte mult! Daca e un server dedicat, pretul e ok, dar pentru hosting simplu e foarte mult. In sfarsit... discutia devine offtopic.

VPS full managed, max 15 users/server

A încercat Alex şi mai ieftin şi i-a ieşit pe nas, nu-i aşa, şefu? (\'trăiţi, era s-aveţi o scamă.)

A încercat Alex şi mai ieftin şi i-a ieşit pe nas, nu-i aşa, şefu? (\'trăiţi, era s-aveţi o scamă.)

;) Chiar ca mi-a iesit pe nas... cred ca am testat vreo 7 sau 8 firme de hosting cu preturi cuprinse intre 8-25$ / luna... la toate am avut probleme =))

P.S. Ca sa evit situatii de genul: \"vai, v-am sters din greseala site-ul\" sau \"hard-ul pe care era site-ul dvs a crapat si nu aveam back-up-uri\" (ca vorba aia, traim la romanica si daca primeste cineva un telefon mai de sus se poate impiedica de vreun router si sa-mi taie site-ul) nu gazduiesc site-ul in RO si nici nu il voi gazdui pe viitor (cunosc cazul unui admin de la un ISP mai micutz care avea obiceiul sa citeasca mail-urile clientilor si le copia pe dvd-uri pe care apoi le lua acasa).

Sa nu uit... ca eu m-am lovit de asta acum ceva timp...
Cardul de debit/credit care se foloseste pentru a folosi PayPal-ul trebuie sa aibe activata optiunea de plata in afara Romaniei (la fiecare banca se numeste altfel). Aceasta optiune se activeaza, la majoritatea bancilor, in scris, la sucursala ce a emis cardul.
Eu personal folosesc PayPal de vreo 2 ani (pentru plati exclusiv) si nu am avut nici o problema cu el. Pe adresa de mail cu care te inregistrezi iti vin mailuri pentru fiecare plata ce se efectueaza, iar daca este o plata facuta aiurea, se poate returna in 30 de zile, cu un click pe un link (fiecare plata vine insotita de un astfel de link).

Bogdan

PS Pentru cel ce plateste nu sunt comisioane. Dar la cel ce incaseaza ajunge suma platita minus comision.

La pensia din ianuarie, caci acum suntem mai stramtorati, va dau si eu nuste bani, dar vreau un MP unde sa-i pun ca noi nu avem carduri si nici plati electronice nu stim sa facem! ( vorbesc de pensionari)

Back
Sus