• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Dunarea

Dodo

New member
Scor reacție
0
Stim cu totii ca Dunarea a dat pe afara rau de tot, ca toate satele sau orasele din apropiere sunt in stare de alerta si presa anunta zilnic date noi.Am inteles ca asa ceva nu s-a mai intamplat de peste 100 de ani.
Am inteles ca se asteapta zilele viitoare ca viitura sa ajunga in zona orasului Galati(unde portul este patial inundat\') si ca debitul va depasi 16.000 de metri cubi pe secund?.
Multe diguri au cedat si apa creste vazand cu ochii.
Guvernul a decretat stare de alert?

La stiri se tot zice ca Dunarea nu va depasi debitul record de 15.900mc/s.

La stiri am auzit si eu ca va depasi. Nivelul apei este in crestere pana marti.

De fiecare data cand sunt inundatii oamenii dau vina la guvernanti si foarte putini dintre ei participa la protejarea localitatilor in care stau.
Sunt de acord ca platim taxe si impozite si ca cei de la Putere ar trebui sa se ocupe serios de multe chestii dar ne-am invatat sa asteptam fara sa facem nimic.
Oare de ce locuitorii din zonele inundabile nu fac nimic sa se protejeze? De ce nu au facut diguri din timp, deoarece se stie de cateva luni ca Dunarea va avea un debit foarte mare in acest an?
Trebuie sa se dea legi pentru asa ceva si sa fie amenzii serioase ca sa ne miscam?

:ack:Nimeni nu e interesat de inundatii?
Dunarea a mai rupt un dig si viitura din Serbia se asteapta peste cateva zile.

Dodo, prostia omeneasca e mare in tara asta. Nu faci agricultura in Luna Dunarii pe terenuri natural-inundabile, e la mintea cocosului !! :)):ack: Nu faci case pe malul apei, in imediata vecinatate a albiilor raurilor sau fluviului ! Si cate si mai cate alte exemple se pot da care arata cate prostie e in tara asta. Situatia de la Ocnele Mari de exemplu (desi nu e in topicul asta) arata UNDE POATE DUCE PROSTIA OMENEASCA ! :)):ack: Unde esti tu, Nica ??? :)):10::))

Ai dreptate dar este si foarte multa delasare!
Toti vor dar nimeni nu face nimic.
Vremea s-a schimbat si trebuie sa ne adaptam.
Ne temem de seisme dar anual sunt inundatii , vijelii, etc.
Suntem culmea.

Asa suntem noi, romanii, draga Dodo...n-avem ce face. Dar nu toti. Pai in Harghita, anul trecut, toata lumea a pus mana sa repare, gospodareste. N-au asteptat mura-n gura para malaiata in gura lui natafleata. In schimb, in jud. Galati, taranii, chiar la 40-45 de ani, in putere, stateau cu sticla de bautura in mana, la crasma, si se uitau cum pompierii si jandarmii le curatau casele de apa !!! Pai asta-i treaba ? :)):ack::)):ack::))

Ma gandeam aseara in timp ce urmaream stirile....
Putini oameni bogati ajuta in caz de nenorociri iar restul si sa vrea nu au cum sa faca asa ceva lunar sau anual.
Cat de greu este sa intelegi asta?

Am vazut la stiri, intr-un sat jandarmi si cativa localnici mai batarni munceau din greu sa faca un dig pt ca venea viitura, iar cei tineri, in putere, erau toti la carciuma, morti de beti.

Cica platesc taxe si impozite. Asteapta sa vina Dunarea peste ei dar orgoliu este prea mare ca sa puna mana pe lopata.
Multe locuinte se afla in zone inundabile, fara aviz de constructie.

E ieftin sa construiesti in zonele inundabile. Si cum noi romanii suntem optimisti din cale afara, zicem \"Lasa, are Dumnezeu grija\" si nu ne gandim serios la inundatii. Cand ne loveste plangem, plangem iar, zicem \"Asa a vrut Dumnezeu!\", cersim, suferim, muncim mai mult ca n-avem incotro si apoi in 2-3 ani uitam.:ack:

Asa este. Ai perfecta dreptate.
Pana la urma ne adaptam dar in general asteptam sa faca altii pentru noi.

Sute de g?l??eni au r?mas f?r? curent electric
Pe larg
Este normal??????????????:ack:
Au oprit curentul electric dar nu au anuntat populatia!!!!!!!!!!!!!
Vi se pare corect ce se intampla?

E in stilul heirupist si fara cap, tipic romanesc...:ack::ack::harhar: Am auzit ca in Dolj au fost inundate intentionat 3 sate ca sa se protejeze ferma unei consiliere judetene !!!! :36::ack::35::ack::10::ack::51:

Nu stiam.Nu ma mai mira nimic.Totul e haotic si ma mir ca rezistam nervos.

Iti dai seama ce va fi in situatia unei calamitati de alta factura, nu, Dodo ??? :35::10::harhar::36::ack:

Am incredere in Dumnezeu. Fie vorba intre noi meritam ce ni se da: suntem rai, delasatori, etc

Am incredere in Dumnezeu. Fie vorba intre noi meritam ce ni se da: suntem rai, delasatori, etc

hoti, pt aia care trebuiau sa faca niste amarate de diguri de beton...

ce bun ar fi un nea nicu\' acum pt vreo 2 secole sa puna tara pe picioare....

Iti dau dreptate Earthquake.
Se pare ca noi romanii avem nevoie de cineva care sa stea cu bata si sa ne coordoneze ca pe oi, caci altfel nu facem nimic.
O sa treaca si perioada asta....

Back
Sus