• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Eclipsa totala de Luna in noaptea de 3 spre 4 martie 2007

GeoX1

Administrator
Scor reacție
6
O eclipsa totala de Luna va avea loc in noaptea de 3 spre 4 martie 2007. Precedenta eclipsa totala de Luna a avut loc, din cate stiu, in noaptea de 27 spre 28 octombrie 2004, mai spre dimineata de fapt...:harhar::rolleyes::harhar::harhar::hypocrite: Detalii referitoare la acest fenomen puteti gasi pe site-ul observatorului astronomic \"Amiral Vasile Urseanu\", aici :
http://www.astro-urseanu.ro/eluna_mar07.html

Nu. Eu voi admira spectacolul astronomic si apoi ma duc frumusel la culcare, voi dormi linistit...:harhar::hypocrite::harhar::hypocrite::harhar:

Atunci iti urez de pe acum sa ai un somn linistit si plin de vise cu porumbei si ingerasi :harhar::hypocrite::harhar:

Multzumesc frumos...:harhar::harhar::wink::harhar:

Diseara imi fac o mica revizie la luneta. Sper sa am o pozitie buna de pe balcon ca sa vad eclipsa - este orientat spre est...

Ai putea sa faci cateva poze?

Ai putea sa faci cateva poze?
Nu am adaptor pt. aparat foto. Am incercat sa tin obiectivul aparatului lipit de ocularul lunetei si din cauza tremuratului mainilor , la o marire de peste 100 x nu pot sa fixez imaginea ca sa ii fac o poza.

Ok, o sa vad ce pot face eu cu camera video, o pun pe trepied si sa vedem cat ma va duce zoom-ul optic. Pe la ce ora o sa fie?

Totul e sa fie vremea frumoasa, sa nu fie nori.

Mi-e foarte teama sa nu avem vreo surpriza tocmai in noaptea aceasta./ In 77 a fost luna plina, acum e eclipsa... si zicea cineva aici ca in martie este o perioada in are activitatea seismica se amplifica...:harhar:

Darian, ne putem astepta oricand la cutremure moderate in zona Vrancea (magnitudini Ms=5,0-6,5-6,6). Dar nu cred ca se poate vorbi, dupa cum merg lucurile in momentul de fata, de o iminenta a unui cutremur foarte mare, pe un termen foarte scurt. Ti-am explicat dincolo, la celalalt topic, din ce motiv eu cred totusi ca seismul major \"mai asteapta\" ceva...:harhar::harhar: Repet, evenimente moderate trebuie sa fie, si sunt convins ca vor fi din cand in cand. Dar pana la \"Cel Mare\" cred ca va mai trece un timp, poate 6 luni, poate 1 an, poate 2-3 ani. Ti-am zis, trebuie sa vedem intai cum \"se misca lucrurile\" pe centura din lungul marginii de sud a placii EuroAsiatice ! In momentul in care vedem ca apar cutremure foarte mari in lungul marginii de sud a placii Euro-Asiatice, atunci trebuie sa ne punem serios problema si a unui cutremur vrancean de mari proportii ! :harhar::unsure:

Back
Sus