• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

gradele de urgenta

sorinv

New member
Scor reacție
0
Salut,

Multe informatii interesante pe acest forum. Totusi nu am reusit sa gasesc un raspuns la ce ma intereseaza pe mine.

Intrebarea mea e referitoare la lista de pe situl primariei cu cladirile cu risc seismic. Acolo cladirile sunt incadrate in grade de urgenta (cele expertizate inainte de '96 cred). Sint totusi unele cladiri care sunt expertizate, dar nu apare nici un grad de urgenta. Exemplu: "Strada COSTACHE NEGRI 6-8". In luc de U1 - U3 apare doar o liniuta.

Stie cineva ce inseamana asta? Nu prezinta risc?

In caz ca raspunsul este pozitiv, are sens sa cumpar un apartament intr-o cladire din '59, de 3 etaje? (dpdv al riscului seismic). E vorba de cladirea din poza atasata.
[attachment=8961:eek:pera.jpg]

Multumesc,
Sorin

sorinv a spus:
In caz ca raspunsul este pozitiv, are sens sa cumpar un apartament intr-o cladire din '59, de 3 etaje? (dpdv al riscului seismic).

Multumesc,
Sorin
eu te sfatuiesc sa cauti ceva mai nou, cam de dupa 1980. o sa reiau argumentele prezentate in alta parte.
betonul folosit acum 50 de ani nu era ca cel din zilele noastre, iar daca e caramida, e posibil sa se fi deteriorat in timp.
cladirea are deja 50 de ani, daca mai stai si tu in ea inca 10, nu cred ca mai ai vreo sansa sa o vinzi.
normele de constructii au fost refacute dupa cutremurul din 1977.

Sunt puncte valide, multumesc. Din pacate am niste probleme cu spatiile disponibile in cladirile facute dupa '80 :32: . S-au facut cam mici. Sau daca sunt mai mari sunt in zonele unirii / decebal sau piata victoriei, care sunt foarte aglomerate.

Asa ca am ajuns sa includ pe lista si cladiri mai vechi.

Nu mai zic nimic despre cladirile noi. Am vazut niste chestii de speriat. Grinzi prin care bagai degetul prin beton printre armaturi (turnate prost), etc. Asta nu inseamna ca le exclud din start. Dar inca nu am gasit nimic sa imi placa.

S-ar putea ca bloculetul de 3 etaje sa fie o afacere buna. Daca iti permiti apartamentul in zona aia sigur te descurci sa gasesti 1-2 ingineri structuristi sau din domeniu care sa vina sa isi dea cu parerea ochiometric. S-ar putea sa te surprinda pozitiv metodele constructive ... mai ales in comparatie cu ce ai vazut nou.

Back
Sus