Folosești un browser învechit. Se poate să nu afișeze situl acesta sau alte situri corect. Ar trebui să actualizezi sau să folosești un browser alternativ.
Vulcanul este intens monitorizat, fireste, fiindca desi este adormit, nu si-a pierdut caracterul activ. Ultima eruptie dateaza din anul 1950. Interesant este ca la 6 ani dupa acest fenomen, la 9 iulie 1956 s-a produs si un cutremur major de magnitudine 7,7 care a afectat sever Santorini.
Da, dar nu pot sa imi incarc geamantanul si cu bolovani, e destul de greu si asa, am si laptopul. O sa vad. Doua chestii extrem de mici, cel mult. Ieri am stat pe acolo cam o ora si ceva, de fapt urcat si coborat plus opriri relativ scurte in anumite puncte intermediare, pentru poze si cateva explicatii. Sigur ca as fi vrut sa fi stat macar 2-3 ore.
Frige! Ma cam joc cu focul. Totusi focul subteran pare cumintel in prezent.
Camera magmatica se afla cam la 3-5 km adancime. E destul de sus totusi. In 2011-2012 au existat niste semne care sugerau inceputul uneri miscari ascensionale a magmei, dar se pare ca treaba s-a stabilizat deocamdata pe la 4 km adancime.