• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

HARTA DE MICROZONARE SEISMICA A MUNICIPIULUI BUCURESTI

anda1

Administrator
Înscris
14 Mar 2013
Mesaje
7.784
Scor reacție
0
[No message]
 

Atașamente

  • anexa1.jpg
    anexa1.jpg
    344 KB · Vizualizări: 102
  • anexa2.jpg
    anexa2.jpg
    362,4 KB · Vizualizări: 114
  • anexa3.jpg
    anexa3.jpg
    341,1 KB · Vizualizări: 98
  • anexa4.jpg
    anexa4.jpg
    342 KB · Vizualizări: 90
Zona Berceni, unde locuiesc eu, are cele mai mici valori ale acceleratiilor maxime. Perioada fundamentala ar fi 1,55 secunde, ceea ce foarte buna pentru genul de blocuri P+4 prefabricate din beton armat, care predomina in acest cartier. Zonele sunt mai bune sau mai rele nu asa, generic, ci in functie de cum se construieste. Nu poti trage concluzia ca zona cutare e mai buna sau mai rea, fara sa faci niste precizari despre cum ar trebui construit in zona respectiva, in functie de acesti parametri dinamici (acceleratia maxima de varf si perioada fundamentala a miscarii solului). Multumim inca o data pentru aceste informatii.

P.S.: Acum vad ca Berceniul are intensitate maxima VIII 1/2 pe scara MSK, de asemenea cea mai mica pe tot Bucurestiul !!! Repet insa, depinde de cum se construieste. Daca in zona cutare construiesti in raport cu nivelul cunoscut al parametrilor dinamici (PGA si perioada), atunci...degeaba se zice ca e rea, daca cladirea trece cu bine... Deci atentie la acest aspect.
 
pozele alea n-au nici o valoare fara a sti cum au fost proiectate cladirile in fiecare zona. sa vedeti acum rasturnari de preturi la locuinte .... poate ca trebuie facute ceva liste cu normativele dupa care s-au executat fiecare cas/bloc/cladire/ansamblu rezidential si facute publice si abia apoi, comparate cu impartirea facuta de INFP sa se poata trage o concluzie.
eu vad ca stau intr-o xona foarte rosie si cu toate astea blocul e intact, fara crapaturi insa capabil de un balans ...... mama-mama :))
 
asta e un studiu al terenului si atit. partea cu constructiile probabil ca a facut-o INCERC-ul

am uitat sa precizez ceva: materialul este un fel de raspuns la o harta aparuta in libertatea, despre care nu se stie de unde provine
 
In P100 ag pentru Bucuresti este 0.24g, daca am inteles bine echivalenta intre PGA si ag, practic in P100 PGA se ia in calcul ca fiind 237 cm/s2 pentru tot Bucurestiul. Adica cei care stau in zonele cu PGA mai mare de 237 sunt un pic descoperiti.
Dar bine avand in vedere cati coeficienti sunt in plus e totul ok din punctu asta de vedere.
 
Back
Sus