Desi corpul omenesc poate rezista in conditii de efort fizic redus fara hrana peste 30 de zile, o masa creste moralul foarte mult.
Hai sa presupunem ca are loc o calamitate si avem novoie de hrana.
Prima optiune ar fi frigiderul. Cati dintre noi avem in frigider hrana pentru mai mult decat cateva zile?
A doua optiune, magazinul din colt sau supermarket-ul. Dar, in caz de urgenta, aceste locuri, daca vor fi disponibile, vor fi locuri pe care este de dorit a fi evitate. Mai mult ca sigur vor practica preturi mult crescute si mase de oameni le vor lua efectiv cu asalt (nu numai pentru mancare, cat si pentru apa).
A treia optiune, restaurantele si fast-food-urile. Dar, in caz de catastrofa, cate din ele vor putea sa faca fata cererii, cu posibilitati de aprovizionare reduse?
Urmatoarea optiune, centrele de distributie a mancarii organizate de IGSU si de alte organisme ale statului. Dar cati dintre noi stiu unde se afla acestea?
Dupa ce aceste optiuni vor fi epuizate, daca este cazul, sa nu uitam ca inclusiv in marile orase, exista surse neconventionale de hrana. Multi pomi din parcuri au fructe comestibile. In Gradina Botanica intotdeauna gasesti plante comestibile. Lacurile si raurile au mai mult sau mai putin peste (stii sa pescuiesti?). In orase traiesc diverse pasari, care in caz de nevoie, pot constitui o sursa de hrana (stii sa prinzi astfel de pasari?). Ma refer aici la porumbei, gugustiuci, pescarusi, ciori.
Bineinteles, si alte surse de proteine se gasesc in orase, si povestile de supravietuire de la asediul Leningradului sau cele cu supravietuitori din diverse alte orase ni le prezinta.
Eu as merge de la inceput pentru o pregatire multilaterala. In primul rand, rezerve de hrana in casa/masina. Mancarea pe care o mancam in mod obisnuit poate constitui o baza buna de plecare. Dar, in paralel cu aceasta, m-as pregati sa recunosc cateva plante comestibile care traiesc in jurul meu, as invata sa pescuiesc, si, de ce nu, as invata sa prind pasarile din orase.
Voi ce pareri aveti?
Bogdan
Hai sa presupunem ca are loc o calamitate si avem novoie de hrana.
Prima optiune ar fi frigiderul. Cati dintre noi avem in frigider hrana pentru mai mult decat cateva zile?
A doua optiune, magazinul din colt sau supermarket-ul. Dar, in caz de urgenta, aceste locuri, daca vor fi disponibile, vor fi locuri pe care este de dorit a fi evitate. Mai mult ca sigur vor practica preturi mult crescute si mase de oameni le vor lua efectiv cu asalt (nu numai pentru mancare, cat si pentru apa).
A treia optiune, restaurantele si fast-food-urile. Dar, in caz de catastrofa, cate din ele vor putea sa faca fata cererii, cu posibilitati de aprovizionare reduse?
Urmatoarea optiune, centrele de distributie a mancarii organizate de IGSU si de alte organisme ale statului. Dar cati dintre noi stiu unde se afla acestea?
Dupa ce aceste optiuni vor fi epuizate, daca este cazul, sa nu uitam ca inclusiv in marile orase, exista surse neconventionale de hrana. Multi pomi din parcuri au fructe comestibile. In Gradina Botanica intotdeauna gasesti plante comestibile. Lacurile si raurile au mai mult sau mai putin peste (stii sa pescuiesti?). In orase traiesc diverse pasari, care in caz de nevoie, pot constitui o sursa de hrana (stii sa prinzi astfel de pasari?). Ma refer aici la porumbei, gugustiuci, pescarusi, ciori.
Bineinteles, si alte surse de proteine se gasesc in orase, si povestile de supravietuire de la asediul Leningradului sau cele cu supravietuitori din diverse alte orase ni le prezinta.
Eu as merge de la inceput pentru o pregatire multilaterala. In primul rand, rezerve de hrana in casa/masina. Mancarea pe care o mancam in mod obisnuit poate constitui o baza buna de plecare. Dar, in paralel cu aceasta, m-as pregati sa recunosc cateva plante comestibile care traiesc in jurul meu, as invata sa pescuiesc, si, de ce nu, as invata sa prind pasarile din orase.
Voi ce pareri aveti?
Bogdan