• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

INCREDIBIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dodo

New member
Scor reacție
0
Am sa povestesc mai mult pe www.gfxworld.info la sectiunea paranormal.
Aici voi povesti numai un singur lucru. Ma uit la tv si este invitata dna Alexandra Mosneaga.Este renumita pentru puterile ei, a fost eleva binecunoscutei Djuna,etc.
A povestit ca a facut un experiment la o scoala de constructii din Bacau.A fost invitata de niste persoane sa predea niste cursuri.
Acolo au incercat un experiment - sa produca un cutremur.
A luat 11 persoane, fara capacitati deosebite care au avut de spus in gand o propozitie formata din 4 cuvinte.
In acelasi timp trebuiau sa isi doreasca in minte sa produca un seism local.Intre ei se afla o masa mica, pe scena si un pahar plin cu apa.
Dupa 1 minut apa a inceput sa se miste in pahar pana a sarit cu totul iar portarul aflat la parter a venit strigand disperat\"iesiti afara fratilor ca e cutremur\".
Au intrerupt imediat experimentul de teama de a nu darama cladirea.
A spus ca nu mai incearca asa ceva in sp[astiu inchis.A spus incateva cuvinte ca prin concentrare se produce un fluid care interactioneaza in acelasi timpul cu , campul universal si cel terestru.
Am ramas cu gura cascata.

Nu stiu cat de laudabil este un astfel de experiment. Bine ca nu era la o scoala de chimie sa incerce sa faca un experiment de fisiune nucleara...

Nu este vorba de asa ceva ci de puterea mintii!
Putini cred in asa ceva desi avem in jurul nostru tot felul de exemple.

INCREDIBIL !!!!!!!!!!!!!!!!.... cat de multi oameni inca cred in asa ceva..... !!!!!!!!!!! Io zic sa incercam sa ne trezim usurel usurel, altfel e vai de noi...:)):crybaby::))

Nu zic ca nu cred in puteri \"paranormale\". Chiar eu am simtit-o pe pielea mea, cand, cu o zecime de secunda inainte de seismul din oct. 2004, am intors capul spre fereastra, fiindca am avut senzatia aia, ca atunci cand trece o pasare repede prin fata geamului si te uiti ce e, sau cand ti se pare doar ca vezi ceva. Dar sa imi invit amicii la o bere si sa le spun, \"ce ziceti baieti, facem un cutremur?\", asta, vorba lu\' Sorin, e de rasul curcilor !! :)):biggrin: :)):harhar:

Ai dreptate, Emil, e de rasul curcilor...zica Dodo ce-o vrea :)):harhar::)) Nu contest neaparat paranormalul. Stiu ca esti pasionata. :)) Si eu mai citesc carti cu mistere si e fascinant, asa, sa lecturam despre fapte si intamplari inexplicabile (la prima vedere). Dar nu crezi, Dodo, ca era mai credibil daca sareau 100 de insi intr-un picior in sala de clasa si trepidau de nu se vedeau....:)) BTHW, nu ma uit la OTV, si mai ales la musiu D.D, care are niste antecedente care au frizat de-a dreptul ridicolul, draga Dodo ! :10: A bagat o tara intreaga in isterie generalizata cand l-a avut invitat, in 2000, la Tele7 Abc, pe nea Hancu, si ii tinea isonul (deci nu ca il invitase pe psihopatul ala sa debiteze verzi si uscate, ci chiar ii tinea isonul, la toate prostiile pe care le indruga personajul).
In ce ma priveste, marturisesc ca ma pasioneaza mai mult chestiunile stiintifice, bazate pe argumente serioase, si nu aiureli de orice fel. :12::harhar::12:

Eu am am incercat ce a spus Alexandra Mosneaga si mi-a dat rezultate dar nu am antrenament.Ea a explicat si de ce se produce acest seism nu stiu cum, local cumva, pe un spatiu mic.A spus ca mintea intra in rezonanta cu nu stiu ce energii.
Nu e vorba de moderator sau de altcineva din tv, aici era vorba de o persoana cu reale capacitati extrasenzoriale.
De-a lungul timpului am reusit mici experimente de acest tip dar in nici un caz ceva de genul asta, sa produc un seism.
Fiecare crede ce vrea dar eu am verificat in ani de zile ce inseamna puterea mintii.
Am simtit pe pielea mea diverse chestii.
Cine crede bine, cine nu!

Pai, draga Dodo, daca ai astfel de talente, de ce nu provoci tu un cutremur de 6,8 grade ??? Ai ?? :)) Deocamdata, in lipsa unor dovezi concludente, cat de cat (asa pot sa zic si eu ca l-am facut, prin puterea mintii, pe vecinul de la 3 sa se impiedice pe scari, fara sa il ating nici cu un fir de par...:)):harhar:), nu pot sa zic nici ca e adevarat, nici fals. Vorbele sunt multe...vedem cu totii :))

Chiar daca as stii cum sa imi folosesc mintea pentru a produce un seism nu as face asa ceva.
Acum nu crezi dar intr-o zi vei descioperi ca se poate, ca poti induce anumite ganduri unor persoane, ca poti face total incredibile numai prin puterea mintii.
Trebuie sa ai antrenament, sa crezi si sa vrei.
Subiectul paranormal nu tine de acest forum.

E bine sa crezi si sa speri ca poti face lucruri fantastice, extraordinare. Dar cat timp sunt doar vorbe, imi permit sa ma declar rezervat. Repet, citesc si eu carti cu subiecte oarecum incitante, adevarate provocari pentru oamenii de stiinta si nu numai, dar nu inseamna ca iau de buna tot ce se spune...:)) Ia zi, Dodo, tu poti sa zbori ??? :)):harhar:

Sa zbor nu dar sa levitez da.Toti o putem face dar pentru asta trebuie antrenament serios, ani de zile, incredere, etc.
Eu am incercat chestii simple care imi erau la indemana deoarece nu am antrenament sau scoala in asa ceva.

Si la cati metri te-ai ridicat ? :)):harhar:

Fratzilor, nu va mai ciondanitzi:wink: Sunt multe lucruri pe care stiinta nu a apucat sa le explice, sau le-a explicat partial doar teoretic, (sunt multe exemple de dat) iar in multe cazuri lipsesc trepte peste care nu putem sa ajungem cu stiinta ca sa explicam diverse fenomene. Cum ai explica stiintific existenta bacteriilor daca nu ai fi descoperit microscopul? Sau undele radio fara electricitate? Nu ai cum. Stiinta nu a ajuns la capat fiindca in cazul asta nu ar mai exista fenomene inexplicabile. Uitati-va doar la primele episoade din StarTrek unde vedeam pentru prima data, cu multi ani inainte sa fie inventate, PDA-uri. Atunci pentru noi erau SF, acum sunt realitate.

Pe de o parte suntem tentati sa ne inchidem in lumea cunoscuta a tot ceea ce a explicat stiinta (sau cunoastem ca a explicat, fiindca multe din descoperirile institutelor de cercetari care lucreaza pentru institutii guvernamentale nu alearga sa isi faca publice descoperirile si sunt tzinute la secret) iar pe de alta parte, altii sunt tentati sa fie creduli si sa ia de bun tot ce vorbesc unu si altul la televizor (reminiscente de pe vremea impuscatului, daca se zice la tv inseamna ca e adevarat).

Personal, incercand sa aflu cat mai multe din domeniul asta stiu ca astfel de fenomene sunt posibile (si levitatia, si producerea unui cutremur). Nu stau sa conving pe nimeni, cine vrea crede, cine nu - nu, cine e curios incearca sa cerceteze. Noi avem senzatia ca traim intr-o lume stabila din punct de vedere fizic, avem o imagine despre aceasta lume, dar nu constientizam ca in ceea ce stim si vedem, si simtim, reprezinta doar o parte din ceea ce exista de fapt. Cu timpul, stiinta o sa explice multe fenomene interesante, pe care nu le putem explica prin simturile noastre, asa cum s-a explicat si existenta gazelor, a moleculelor, etc.

Problema este ca aceasta lume (ma refer la tot, inclusiv ceea ce nu cunoastem) nu este atat de stabila pe cat o credem noi. Reactioneaza in multe feluri, iar modul in care a fost condus experimentul despre care vorbea Dodo mi s-a parut cel putin inconstient. Repercursiunile cand te joci cu astfel e lucruri pot fi fantastice, de aceea am facut si comparatiua cu fisiunea nucleara.

Alex, sa stiu ca eu chiar citesc carti cu subiecte de genul asta...nu inseamna ca le consider ca fiind 100% reale sau 100% false...intamplarile descrise acolo. De fapt, nici nu ma pretind indreptatit, si nu le contest neaparat. Mai vorbesc eu asa, sa vad ce zice Dodo...:)):harhar::)):harhar:
Dar in ceea ce priveste predictia cutremurelor, aici sunt mai ferm si ma bazez pe numeroasele esecuri d epana acum (mult mai multe decat succesele). Si oricum, continui sa combat afirmatia (foarte simplista) ca \"seismele pot fi prevazute\". O astfel de alegatie practic pune in aceeasi oala cutremurele din Vrancea cu cele din China sau cu cele din California, lucru care evident ca nu poate fi valid. Procesele generatoare sunt diferite. Nu poti sa bagi in aceesi oala cutremurele de suprafata produse prin alunecare/culisare intre flancurile marilor falii DIN SCOARTA TERESTRA cu seismele profunde prin COMPRESIUNE ! Chiar si in cazul seismelor de suprafata cercetarile de predictie ale unor colective de savanti renumiti nu au dus la rezultate concludente. Necum la cele profunde...Unde intervin, oricum, procese mai complexe. In manta nu mai vorbim de falii crustale, clar ! E ca si cum s-ar afirma ca toate bolile existente (infectioase, neinfectioase, ereditare, etc.) pot fi tratate cu acelasi medicament !!!:))

Nu am timp sa iti explic acum sorin dar putem discuta mult pew aceasta tema dincolo.
Daca vei incerca mici experimente vei ramane uimit.

Abia acum am descoperit si eu thread-ul asta...
Dodo, se stie data exacta a \"cutremurului\" respectiv? Ca se poate verifica pe aparate daca a fost sau nu cutremur.
Nu de altceva, dar simturile pot fi usor inselate...

Bogdan

Imi pare rau ca nu va pot aduce secvente din arhiva televiziunilor , unde Alexandra Mosneaga i-a facut pe operatori sa filmeze doar in colturi, da, asa au filmat, tavanele , camerele,tampenii,numai imagini cu persoanele prezentate in emisiune, nu. A fost un experiment , erau acolo cativa ministrii, sunt sigura ca dupa emisiune au vazut imaginile. Alexandra Mosneaga a fost impreuna cu sora sa Lidia Fecioru in emisiune, as fi curioasa daca din arhiva acelei emisiuni poate extrage cineva aceste secvente,va spun ca sunt bestiale sa vezi paianjeni pe pereti in loc de mutrele ministrilor. Lectie domnule a fost, lectie.
de altfel nu trebuie sa o recunoastem noi, o recunosc mai marii nostrii sa nu uitam ce facultate a terminat, noroc , ca este un om cu scaun la cap, ca altfel la puterile pe care le are nu le-ar strica unora, un pic de urecheala.

Toti avem astfel de capacitati dar nu stim sa le folosim, nu suntem pregatiti sa le folosim, nu am invatat sa le folosim. etc.,..
Puterea este in noi si ne-a fost data insa multi vor dovezi..ei bine nu se poate.
Levitatia poate ramane inregistrata, poate ramane in poze, in mintea unora dar stiinta nu stiu daca este in stare sa explice ce si cum.
Stiinta de fapt traduce pe intelesul tuturor dar ...sa nu uitam ca poate gresi grav. Totul este in permanenta descoperire...

Dupa cum am zis-o si in alte dati: circoteca cu \"hai sa ne aratam capacitatile si puterile\" live la TV sau in diverse adunari mi se pare jenibila ca sa nu vorbesc de pericolul in sine. Output-ul la chestia asta este unu singur: \"wooooooaaa... uite la aia ce poa sa faca!!!! ce tare e!!!\". Ca la balci. Pierdere de vreme. Egal cu zero.

Nici pe mine nu ma impresioneaza circari de teapa individei respective, care, evident, vrea sa se dea mare pe la tv , cica vibreaza biroul si madama declanseaza cutremurul. Ha, ha, ha ! Rad si curcile, nu altceva. Cat priveste \"garantia\" reprezentata de cutare sau cutarica \"dom\' ministru\", care paroleaza pe onoarea dumisale de nemaipomenitele calitati ale doamnei in cauza, eu nu zic decat atat: SA FIM SERIOSI ! Sa fim seriosi !!!

Eu nu neg ca a provocat un cutremur sau ca a fortat niste operatori sa filmeze aiurea. Poate fi adevarat, la fel de bine pe cat poate fi si fals. Dar nu am cum sa ma pronunt neavand probe care sa dea o valoare de adevar acestor intamplari. Deci pe mine nu ma intereseaza sa discut mai departe daca au fost lucruri reale sau nu. Si daca au fost adevarate, si daca au fost niste inscenari, mi-e totuna. Cunosc destul domeniul ca sa nu ma dea pe spate reprezentatiile astea.

Dar pot sa imi exprim parerea referitor la \"iesirea la rampa\". Intrebarea ramane: cui folosesc astfel de demonstratii?

Back
Sus