• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

INFP, un institut care cheltuie degeaba banii de la buget?

Si mie mi se pare normal ca fiind institutie bugetara platita din banii nostri sa-si prezinte activitatea in limba celor care platesc. E ca si cum ANM-ul ar prezenta prognoza meteo in alta limba decat cea romana.

Acum cateva zile pe camera care monitorizeaza seismograful se vedea asa ceva:

Abia dupa cateva ore au remediat. Cineva s-a jucat la setari...
 
acum sa nu fim carcotasi. Crezi ca la mine nu patesc cu preview-ul tot asa cateodata? Da, a intrat careva pe setarile camerei si a gresit.

In mod normal ar trebui ca cei de la protectia civila sa aibe o pagina web. Acolo sa se gaseasca informatii. Ar trebui ca o data la un an sa se face in orasele ce pot fi afectate de cutremur cate un exercitiu. In ziua de x la ora y se simuleaza un cutremur. Si oamenii sa se comporte ca atare, fiecare sa isi stie treaba lui.
 
Am gasit anul trecut parca site-ul unei primarii a unui oras din Statele Unite. Era un oras mititel de vreo cateva sute de mii de locuitori, probabil ceva gen Constanta sau Timisoara la noi. Orasul respectiv (am uitat cum ii zicea, dar la nevoie pot sa caut din nou) era prin California, pe langa San Francisco.

Ce am gasit la ei pe site:

1. informatii referitor la riscul seismic, arata ca este zona de risc si avea descrierea cutremurelor importante si efectele lor asupra orasului.
2. scria acolo de existenta unei scoli care asigura cursuri de prim ajutor si management a situatiilor deosebite in urma calamitatilor. cursurile erau gratuite, si daca luai nota mare in urma examenului final iti facea cadou echipament de protectie si trusa de prim ajutor.
3. era descrisa in detaliu organizatia protectiei civile din orasul respectiv. Fiecare strada avea un responsabil al protectiei civile, ales din locuitorii strazii respective si mai exista un alt \"sef\" in fiecare cartier, fiecare scolit special sa stie cum sa organizeze activitatea protectiei civile in caz de dezastru.
4. erau informatii referitor la locurile de adunare in caz de dezastru, ce unitati medicale asigura asistenta de urgenta, locurile in care se face deployment la spitale de campanie in caz de dezastru
5. pentru cei care se mutau in orasul respectiv era o lista de recomandari: sa urmeze cursurile respective, sa ia legatura cu responsabilul cu protectia civila de pe strada unde va locui, etc.
6. informatii despre ce trebuie facut in caz de cutremur, cum se pregateste locuinta pentru a nu apare avarii, cum se pregateste kit de urgenta si alte informatii asemanatoare
7. informatii despre cum sa-ti consolidezi locuinta in cazul in care casa in care stai nu corespunde ultimelor norme (plus ca dadeau lista cu firme de constructii de acolo care se ocupa de asa ceva si era un program al primariei care subventiona partial consolidarea). chestia e ca nu era vorba de cladiri cu bulina, ci cladiri rezistente. dar la ei consolidarea se referea la faptul ca cladirile trebuie sa se conformeze ultimelor descoperiri ingineresti din domeniu

M-a surprins placut felul in care primaria din acel orasel se implica in securitatea locuitorilor. La noi insa... or sa treaca multi ani pana o sa ajungem si noi sa avem astfel de programe.
 
Intr-adevar, Aschiuta, nu mi se pare deloc normal sa nu existe si o varianta in limba romana a site-ului. Lucrez si eu la un institut de cercetare, si site-ul nostru are o varianta in romana si \"oglinda\" sa in engleza, asa cum este normal.
 
Pt Carol
Din cate stiu exista o lege care spune ca pe teritoriul romaniei informatia se prezinta in limba romana. Intr-adevar spatiul virtual e mai greu de definit ca teritoriu, dar domeniul este \'.ro\'. In plus, pe site-ul lor scrie ca:
\'co-ordinated by the Romanian Ministry for Education and Research. It is mainly financed by contracts from public sources\'. Deci, daca ei aleg sa prezinte informatia intr-o limba straina, presupunand ca toata lumea din Romania stie cel putin o limba straina, unde e versiuna in rusa, franceza, maghiara samd. Pentru ca eu ii platesc si vreau sa am acces la informatie.
Oricum, va tin la curent cu ce zice OPC-ul.
 
Chestia cu limba engleza e chea mai mare injurie care putea fi adusa romanilor de catre INFP.

INFP este un institut de stat. E in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii. Adica primeste bani de la buget. Adica cei de acolo isi iau salariul din banii pe care eu, tu si ceilalti romani ii platesc la impozite. Cu toate acestea ei considera ca nu este cazul sa se adreseze romanilor, ci doar persoanelor vorbitoare de limba engleza (a se citi isi baga picioarele in ei de romani).

Pe de o parte o astfel de situatie este normala (evident, din punctul lor de vedere): ei nu se adreseaza bizonilor platitori de impozite, ci elitelor cunoscatoare de limba engleza. De ce sa inteleaga ceva maica-mea care nu stie engleza si intra pe site-ul lor? Informatia (incluzand aici si rezultatul cercetarilor pe care ei nu le fac publice ci le prezinta doar in cercuri restranse) inseamna putere, iar ei stiu sa se foloseasca de acest lucru.

Dupa cum am mai spus in mai multe ocazii, INFP este o gaura neagra. Acolo se duc bani de la buget fara a exista nici un output. Noi, romanii, i-am angajat sa faca cercetari si cu toate acestea rezultatul este zero, fiindca rezultatele cercetarilor lor sunt tinute la secret. E ca si cand tu ai avea un angajat caruia ii platesti un salariu dar care nu-ti ofera nici un rezultat.

Si daca urmariti cu atentie site-ul lor, observati ca noi ii platim si pentru a face predictii. Au avut si rezultate in domeniul acesta. Dar, bineinteles, toate sunt tinute la secret iar Marmureanu spune de fiecare data ca nu dom\'le, n-ai cum sa faci predictii si nici nu se ocupa cu asa ceva.

MWSnap016.jpg


Bataia de joc si nesimtirea la adresa romanilor care ii platesc este majora si se desfasoara la un nivel extraordinar de mare. La nici un institut nu am mai vazut o astfel de desconsideratie la adresa populatiei.
 
Site-ul INFP merge iar ca vai de el in dimineata asta. Nici nu ma mira, la capacitatile nemaipomenite ale INFP nu putem avea pretentii. Altceva as mai nota. Ca la fiecare editie a Salonului National al Cercetarii, cand lumea trece si pe la standul INFP, maharii INFP incep, invariabil, prin a-si barfi cu nerusinare concurenta de la IRSA. Fratilor, trec oamenii obisnuiti sa intrebe ceva, dar dumnealor in primul rand incep sa arunce cu venin in cei de la IRSA !!!! Nu spun ca ceea ce fac cei de la IRSA e fantastic, ca nu as avea ceva de reprosat. Dar nici in halul asta...Sigur, inteleg ca barfirea concurentei e universal valabila, totusi, nu cred ca cei de la INFP sunt atat de performanti incat sa dea lectii celor de la IRSA, macar in ceea ce priveste capacitatea de a intretine un site mai acatarii, cat de cat.
La editia de anul trecut a respectivei manifestari, am fost de fata la asa ceva: oamenii intrebau ceva, dar primeau ca raspunsuri barfe ordinare la adresa IRSA ! N-am mai vazut asa ceva !!!
 
Un pic - un pic au reusit sa obtina cei de la INFP ceva, le-au bagat pumnul in gura celor de la IRSA cu contractul acela care nu mai permite IRSA sa mai faca publice prognozele...

Sorine, noi inca suntem in situatia tarilor din America Latina sau a celor in care comunismul inca mai este in floare... Imi dau seama ca anumite persoane care perpetueaza aceasta stare de fapt in institutele noastre si referitor la grija fata de cetateni si-ar face perfect treaba in Coreea de Nord sau Cuba, drept pentru care, in cazul in care doresc, sunt dispus sa le ofer un bilet de avion doar pe ruta dus intr-una din aceste tari. Au mentalitatea perfecta pentru astfel de regime si de aceea consider ca ar fi mai folositori acolo, decat aici. Atentie, sunt dispus sa le platesc biletul la Business Class! Doritorii sa ma contacteze si promit ca le organizez si o plecare oficiala, cu fanfara si presa. Dupa ce au plecat, petrecerea masa si dansul vor fi de asemenea organizate, pe cheltuiala mea :hypocrite:
 
Back
Sus