• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Inregistrarea cutremurelor

GeoX1

Administrator
Înscris
8 Dec 2012
Mesaje
27.321
Scor reacție
4
Aici punem informatii despre instrumentele si tehnicile folosite pentru captura, transmisia si prelucrarea datelor seismice.
Incep cu niste poze. Prima dintre ele este o seismograma preluata de pe inregistratorul de la Muntele Rosu (nu ceea ce vedem pe camera MOBOTIX, care se afla la Bucuresti). A doua reda centrul de date de la INFP-Magurele (sediul nou).
 
Nu asta e helicorder-ul pe care\'l vedem noi zilnic ?
 
Salutare tuturor! si FELICITARI!!! echipei care administreaza acest site!
Lucrand in domeniu, am mai aruncat din cand in cand cate “un ochi” la cele scrise aici si zic eu ca faceti o treaba foarte buna. Inca o data, felicitari!
Totodata insa, am observat si unele “infiltrari” hai sa le spun neautorizate d.p.d.v stiintific. M-am gandit ca ar fi mare pacat atat pentru site in general, dar si pentru useri in particular ca aceste asa zise opinii stiintifice lansate de asa-zisi specialisti in domeniu sa se perpetueze si sa creeze false imagini despre ceea ce este de fapt un cutremur de pamant. Daca am locui intr-o zona linistita d.p.d.v seismic, mai treaca-mearga, acele opinii asa zis stiintifice ar mai putea fi trecute cu vederea , insa, din pacate, nu e asa; asta e, nu e vina noastra, avem ceva cutremure…
Afirmatii de genul “ unda electromagnetica iese prin cosul vulcanului”, unda electromagnetica iese din pamant precum aburul prin crapatura unui cozonac,…- saracul Maxwell… - sunt hilare intr-o prima faza, insa ulterior pot induce in mintea cititorului convingeri absolute ca asa e! Poate nici acum nu ar fi atat de grav daca aceste afirmatii nu ar fi pur si simplu “ejectate” fara nici o contributie neuronala de catre profesionisti care desigur, fiind profesionisti sunt si credibili in cele ce afirma ( a se citi profesionisti cu ghilimele).
Dar, dincolo de respectul pentru cei ce s-au chinuit sa emita teorii stiintifice, mult mai grav este faptul ca acei profesionisti in ale seismologiei isi doresc cu ardoare un cutremur de 7,7. O astfel de dorinta ar trebui investigata d.p.d.v. psihiatric. Personal l-as fi trimis pe acel cineva in Haiti, Sumatra, Chile, dupa cutremur! Gratis.
In acelasi context mai exista o problema: practic desconsiderarea INCDFP-ului, punerea total nejustificata sub semnul intrebarii a credibilitatii acestui Institut, din cauza acestui personaj.
O experienta de 20 de ani mi-a aratat ca oamenii vor sa stie cat mai mult despre cutremure, ca, …, considera seismologia ca fiind extrem de interesanta si chiar misterioasa – si chiar asa si este!:55: -, dar ca ei nu stiu cat ar vrea sa stie.
M-am gandit ca poate ar fi interesante ceva informatii generale vis-à-vis de cum se inregistreaza un cutremur, cum se poate vizualiza pe o seismograma. Sunt informatii cu caracter general, desi in ultima parte a lucrarii “se intra” ceva mai mult in chestiuni de electronica. Daca nu intereseaza, nu-i nici o problema, poate le stiti.
Scuze pt. eventualele greseli de ortografie si de editare; e o lucrare mai veche, necorectata, in forma bruta.
 
Cristian, in primul rand bine ai revenit pe aici :) :32: :55: :32: :32: N-ai mai fost cam demult, de la prima ta postare in care ne explicai si treaba cu radonul, stii, de la discutia avuta pe MOBOTIX acolo :32:
In al doilea rand, iti multumim pentru material :55:
Cat priveste acea persoana care tot repeta obsesiv si pe aici ca isi doreste un cutremur de 7,7 grade noaptea pe la 3, eu zic ca nici nu mai merita sa ii dam atentie...
 
cristian, ma bucur si eu ca ai revenit printre noi. te mai asteptam cu o parere, cu o informatie, cu ce crezi ca ne ajuta. (parca am vazut materialul asta si pe blogul persoanei care dorea cutremur de 7.7 dar a disparut de acolo. oare de ce?)
 
si uite ca exista si oameni seriosi, care ne invata cite ceva fara pretentia de a fi specialisti in domeniu, desi sint. :55:
 
Cristian a spus:
Continuare \"TEHNICI2\"


haaaaaaaaaaaa, acum inteleg si eu ce e cu semnalul. l-am intrebat pe p24 intr-o seara ce e cu semnalul ala si mi-a spus numai prostii, abia acum realizez cit de mari!!! :55: :55: :)
 
acum am inteles si cum e cu modularea si cu discriminatorii. p24 incerca sa ne bage pe git ceva cu canalul28, care vad ca nu avea nici o legatuta cu semnalul. multumesc pentru lamuriri Cristian :55:
 
Buna,Cristian,bine ai revenit :55: :55: ,am auzit numai cuvinte frumoase despre tine :)
 
Da, ii multumim lui Cristian pentru materialele extrem de interesante :55: :55: :)
 
Pacat ca nu dispunem si de o schema concreta pentru asa ceva
 
N-ai avea ce face cu ea...:113:. Ca s-o faci tu, ti-ar lua timp si trebuie sa stii ceva electronica.
Chiar si asa, daca nu ai seismometrul (pe care nu ai cum sa-l faci),...
Partea electronica se poate face, insa seismometrul nu!, asa ca,...
Sunt informatii cu caracter general pentru a "va face" o idee despre cum "stau treburile" la nivelul anilor
'85. Echipamentele sunt profesionale, functioneaza si acum ireprosabil. Echipamentele actuale sunt adaptate
cerintelor de comunicatii si procesare de date, miniaturizare, insa principiile sunt aceleasi. Sigur, sunt mai complexe d.p.d.v electronic insa fiabilitatea ramane mare. Teledyne Geotech si Kinemetrics raman inca lideri mondiali in domeniu.
 
Back
Sus