Asta a fost cred singurul cutremur pe care l-am prins si simtit mai \"ca lumea\"
La ala din 77 aveam 5 ani si nu-mi aduc aminte nimic (eram la Timisoara), la ala din 86 dormeam (eram in Constanta) si cand au venit ai mei sa ma trezeasca :87: m-am intors pe partea cealalta si le-am zis sa ma lase in pace :32: , la ala din 90 (tot in Constanta) ma intorceam de la liceu si eram in tramvai, nu stiam de ce a incetinit brusc tramvaiul desi era intre statii si nici un semafor sau alt obstacol.
Revenind, la cel din 2004 stateam de vorba in bucatarie cu un var aflat intr-o vizita tarzie. Si stateam rezemat cu spatele de un perete, pe un taburet, cu picioarele intinse dar trecute unul peste celalalt. La un moment dat au inceput sa mi se miste picioarele usor stanga-dreapta si am avut impresia ca ametesc - probabil creierul nu reusea sa raspunda la intrebari existentiale de genul de ce mi se leagana picioarele? Apoi am realizat ce se intampla. Locuiesc intr-un bloc de prefabricate, facut in 84, la etajul 6 din 8 si m-a surprins foarte tare senzatia \"gelatinoasa\" pe care o aveam cand se agita blocul. Cea mai apropiata senzatie: daca n-ati mai mers mult timp cu trenul, apoi mergeti cu unul, momentul in care se pune in miscare si incepe vagonul sa se legene usor, exact asta era senzatia. Mai multe nu stiu sa va spun, a si trecut ceva timp de atunci. Totusi nu-mi doresc un cutremur mare, imi e teama de urmari, chiar daca poate eu si familia n-om pati nimic. Insa tic-tac tic-tac...