Folosești un browser învechit. Se poate să nu afișeze situl acesta sau alte situri corect. Ar trebui să actualizezi sau să folosești un browser alternativ.
17 August Nu sta la masa omului zgarcit si nu manca mancarea lui, caci el zice ia, mananca, iar inima lui nu-i pntru tine si iti numara bucatile pe care le mananci.
18 August Ce sa-i cerem lui Dumnezeu?
Doamne, nu imi da prea multa bogatie ca sa nu ma mandresc si sa uit de Dumnezeu.
Nu-mi da nici prea multa saracie ca sa nu ma apuc de furat, ci da-mi numai painea care-mi este de trebuinta.
19 August Trei lucruri, trei naravuri, trei patimi il saracesc pe om si il fac de poarta zdrente: lenea, betia, distractia.
Deci sa nu fii printre lenesi, printre betivi si printre cei care se distreaza.
22 August
Plictiseala. De ce, in toiul fericirii pamantesti noi ne plictisim si simtim un gol in sufletus nostru?
Pentru ca un glas expresiv al inimii ne spune: Omule, nu cauta bunatatile satisfacatoare pe pamant,
in aceasta vale a desertaciunii si pieirii, fericirea ta nu e decat in Unicul Dumnezeu.
23 August Daca ai de unde, cerceteaza si bucura pe saraci prin milostenie, cu bucate, cu haine, cu bani si din toate darurile ce ti-a dat Bunul Dumnezeu.
Asemenea si cu cuvinte bune povatuieste pe cei nestiutori pe calea Domnului.
25 August De trei feluri de oameni se scarbeste Dumnezeu si toata lumea inteleapta:
omul bogat si mincinos, omul sarac si mandru, omul batran si desfranat.
1 Septembrie In tot momentul pune-ti intrebarea si da raspunsul. Cine esti, ce esti, de unde vii si unde te duci ?
Esti un muritor, esti un pacatos, vii de la Dumnezeu si te intorci tot la Dumnezeu.