• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Poate trece metroul pe sub bloc?... Sau daca nu, cat de aproape?

Statiile de metrou initial aveau usi pneumatice la camerele de refugiu, pentru a compensa efectul de piston al ramei in galerie, ce se inchideau automat in caz de cutremur sau alarma aeriana!

Eu am lucrat la tot metroul din Bucuresti si va pot spune ca este de mica adancime(cca.14 m) , ca ocoleste fundatiile blocurilor si ca pentru a diminua efectele trepidatiilor provocate de rame, s-a renuntat la prinderea rigida a sinelor de traversele de beton si s-a trecut la cea elastica!

Multumesc, Old DG, este prima inside information :hypocrite: E bine ca-i asa, chiar daca normal probabil ar fi fost ca galeria sa fie mai departe de blocuri. Bun insa si asa...

Alex, eu ma gandesc ca ar putea sa faca un metrou de suprafata pe linia de tren ce inconjoara Bucurestiul. Din cate am vazut la IMGB deja ar exista o legatura cu linia de tren (sau e fff aproape). Cred ca ar fi ideal. Si in punctele de legatura sa existe parcari subterane. AaaaaH! Ce frumooooos ar fi! Dar bineinteles, visez!

O zona sensibila la un viitor cutremur major este Magheru , unde s-a lucrat cativa ani la tronsonul Unirii-Piata Romana si blocurile sunt vechi.

Back
Sus