• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Rugaminte suport

Jude

New member
Scor reacție
0
Buna ziua,

In primul rand, doresc sa imi cer scuze daca sectiunea in care am ales sa deschid acest topic nu este cea corecta.

Problema cu care ma confrunt este una majora pentru linistea mea si nu stiu incotro sa ma indrept pentru a mi se da sfaturi competente de rezolvare a problemei cu care ma confrunt.

Pe scurt, locuiesc in zona Vatra Luminoasa - Maior Coravu, in sectorul 2, Bucuresti, intr-un bloc tip P (nu stiu alte specificatii tehnice), construit la sfarsitul anului 1976 si dat in folosinta in 1977. Pana acum, cutremurele nu au lasat nici macar crapaturi prin peretii blocului. Problema majora intervine de la momentul in care pe scara blocului unde locuiesc, la parter, s-au mutat niste persoane care au facut modificari masive in apartament, inclusiv au taiat din stalpul de rezistenta cativa cm. Administratia blocului a facut anumite demersuri pe la Primaria de Sector, au venit ceva experti care au constatat cele spuse, li s-a dat amenda locatarilor de aprox 80 de mil si cam atat. Reparatii nu s-au facut si ma confrunt cu o ignoranta demna de tara in care traim. Administratia de locatari sustine ca o expertiza seismica ar fi extrem de costisitoare, iar locatarii blocului nu sunt dispusi sa dea acele sume care din spusele celor din conducerea administratiei, ar fi in jur de cateva zeci de mii de eur per apartament. Am cautat pe net informatii referitoare la aceste costuri precum si la modalitati legale de impunere de reparatii catre locatarii care au afectat structura de rezistenta, dar din pacate nu am gasit nimic concludent. Nu stiu catre ce autoritate sa-mi indrept plangerea si nevoia de primi suportul necesar. Nu stiu daca pot face ceva in nume personal sau daca imi trebuie acordul asociatiei de locatari.

De asemenea, vreau sa adaug un amanunt bizar, care nu stiu in ce masura ar putea avea legatura cu cele povestite mai sus. In apartamentul meu, desi mi-am schimbat ferestrele cu geam termopan acum mai bine de 6 ani, in toamna trecuta mi s-a crapat un intreg geam fix, fara sa fi fost vreun impact fizic asupra lui.

In speranta ca cineva ma va putea indruma catre pasii pe care as putea sa-i urmez, va multumesc pentru rabdare cu care m-ati ''ascultat'' si pentru atentie.

Cele bune,

Jude

daca as fi in locul tau m-as duce la aceeasi Primarie de Sector la care a fost depusa plingerea si i-as intreba pe cei de acolo ce e de facut.
nu stiu daca geamul spart are vreo legatura cu stilpul, inclin sa cred ca nu. am mai vazut termopane sparte dupa citiva ani, e posibil sa fie un defect de fabricatie sau o imbatrinire a sticlei.

Prin lege asociatia de proprietari are obligatia sa anunte inspectoratul de stat in constructii despre modificariu care aduca atingere structurii de rezistenta.

Asociatia probalil are o copie a sesizarii oficiale la primarie in urma careia s-a facut control soldat cu amenda. Procesul verbal in urma caruia s-a dat amenda continea si abaterile pentru care a fost sanctionat proprietarul dar si termenul in care se va efectua un alt control in scopul verificarii remedierilor impuse proprietarului.

Daca nu s-au facut remedieri... faci sesizare scrisa asociatiei cu propunerea sa sesizeze primaria (biroul disciplina in constructii) si ISC. Asociatia e obligata sa-ti raspunda. Daca e un presedinte chiaun merita sa-i dati copy paste obligatiile pe care le are mentionate in urmatoarele doua legi:

- legea 10 din 1995 (constructii);
- legea 230 din 2007 (asociatii proprietari).

Cu rabdare, determinare si meticulozitate poti face multe. Pasivitatea in Romanie e maxima. Multi isi asuma tacit rolul de "cifre" in statisticile de dupa viitorul cutremur. Din pacate prin asta n-ar fi o problema daca pasivitatea lor nu i-ar afecteaza si pe cei care nu au chef sa fie la fel de fatalisti. Traiesti ca un vierme... sfarshesti ca unul.

Multumesc mult pentru raspunsuri. Voi cauta legile respective si voi actiona intocmai.

Numai bine !

Jude

te rog tine-ne si pe noi la curent cu demersurile si cu rezolvarea

Back
Sus