• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

SECETA 2007

JustMe

New member
Înscris
17 Apr 2007
Mesaje
2
Scor reacție
0
Expertii avertizeaza ca seceta din 2007 este mai mare decat cea din 1946. Recolta de grau este afectata. Producatorii isi pun problema importurilor si spun ca painea se va scumpi.
Specialistii din cadrul Academiei de stiinte Agricole si Silvice \"Gheorghe Ionescu Sisesti\" (ASAS) si cei de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) spun ca in multe zone situatia este \"extrem de grava\" si ca seceta prin care trecem acum este mult mai mare decat cea din 1946. Atunci Romania a fost amenintata de foamete.
Lipsa de apa din sol este mult mai mare ca urmare a precipitatiilor nemaiintalnit de scazute. Elena Mateescu, sefa laboratorului de Agrometeorologie de la ANM, ne-a declarat ca din septembrie 2006 si pana in prezent au cazut, in medie, 200-350 mm de precipitatii, spre deosebire de perioada 1945-1946, cand au fost 200-600 mm. Potrivit datelor culese, in judetul Buzau de exemplu au cazut in zece luni doar 212 mm, in conditiile in care necesarul de apa pentru culturile agricole ar fi fost de cel putin 600-700 mm.
In perioada imediat urmatoare nu sunt sperante de ploaie. Mai mult,
temperaturile vor fi extrem de ridicate, putand ajunge si la 38 de grade la umbra. Pe de alta parte, Elena Mateescu ne-a spus ca temperaturile masurate marti la nivelul solului au depasit in unele zone valoarea de 65 de grade. Un exemplu in acest sens este Calarasi, unde s-au inregistrat 65,4 grade. \"Pe fondul temperaturilor mari, a insolatiei puternice si deficitului de apa din sol, fenomenul de seceta se va amplifica in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si jumatatea sudica a Moldovei\", a mai adaugat Mateescu. Specialistii sunt pesimisti si estimeaza ca deficitul de apa din sol nu va fi acoperit chiar daca vor mai fi precipitatii.
Intr-un raport intocmit acum aproape doua luni de academicianul Cristian Hera, presedintele ASAS, inaintat Ministerului Agriculturii si ramas fara raspuns, erau propuse mai multe masuri avand in vedere \"seceta instalata pe mari areale, cu efecte care pot capata caracter deosebit de grav pentru economia nationala\". Potrivit academicianului Cristian Hera, ar fi trebuit luate \"masuri de economisire a apei in toate domeniile si analizata necesitatea decretarii starii de urgenta in agricultura\". Acum, \"tot ce se mai poate face pentru cerealele paioase e sa recoltam fara pierderi. Pentru a salva recolta de toamna e nevoie de irigatii\", dar potentialul acestora e extrem de redus, pentru doar cateva zeci de mii de hectare dintr-un total de aproape doua milioane.
In mai multe zone ale tarii secerisul a inceput mult mai devreme, iar rezultatele sunt cu mult sub asteptari. Adrian Radulescu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, este de parere ca recoltele sunt aproape compromise, obtinandu-se mai putin de jumatate din cantitatile asteptate.
(ELIZA ROIBU - Romania Libera)

Seceta...

Asa cum acum cativa zeci de ani in urma sa intamplat....pe vremea cand eu (din fericire) nu existam...

Si cand ma gandeam mai bine....

Am ajuns si eu pe vremea mea ..... sa traiesc aceste clipe de cosmar....

Ca sa nu zic ca afara e insuportabil..... iar in casa pot spune cu mana pe inima ca e un IAD !!!

Cine si dc , cum si ce , dc si cand......

Intrebari fara raspuns clar...

Oamenii nu stiu decat sa distruga...

Si se mai intreaba unii: de unde aceasta incalzire globala.... cand unii tzipa prin diverse emisiuni pe la tv de ani de zile ca au inceput ghetzarii sa se topeasca...si sunt pericole de seceta....inundatii......schimbari climatice.....uragane.....etc etc etc

Unde vom ajunge Doamne iarta\'ne , dupa ce ca avem si asa o viata destul de mizerabila...... ne mai trebuia si infometarea.......

Ce vor face bietzii pensionari .... bolnavii .... chiar si noi cei tineri....... cum o sa ne mai descurcam cand o sa sara toate preturile in aer......

Astept dezbateri , reclamatii , sugestii PRO si CONTRA !!!


Copy Right Powered by me....... JustMe !!!
 
Stii ce e culmea, Justy ? Ca in 2005 ne plangeam de prea multa ploaie, erau ploi de nu se mai opreau, ceva de groaza. 7 valuri de ploi generalizate, din primavara pana in toamna, pamantul gemea efectiv de atata apa...:whistling::sad::unsure: Acum am cazut in extrema cealalta, seceta e cumplita, la tara oamenii fac rugaciuni impreuna cu preotii pentru ploaia cea binefacatoare, ca altfel mor de foame ! :wink::unsure::unsure:
 
ANM: 2007 este un an mai secetos decât 1945

Elena Mateescu, directorul Laboratorului de Agrometeorologie din cadrul ANM, a declarat, în cadrul emisiunii 3 X 3 de la Realitatea Tv, că anul acesta este mai greu decât anul 1945 - 1946 care este un an reper din punct de vedere al secetei.

Reprezentantul ANM a anunţat că ne putem aştepta şi în lunile iulie şi august la zile caniculare.

Realitatea TV

2005 an cu inundatii catastrofale, generalizate si repetate.
2006 an cu revarsarea Dunarii
2007 an cu seceta cumplita
2008 ????
:whistling::unsure::unsure::unsure:

Mai devreme sau mai tarziu va veni si acel cutremur mare, nu cred ca vom scapa. Ca doar le avem pe toate, seceta, inundatii, cutremure...:unsure::sad:
 
Centrala de la Cernavoda ar putea fi oprita din cauza secetei

Sistemul energetic va functiona la parametrii normali in luna iulie, insa o scadere a debitului Dunarii dupa data de 15 august ar putea face ca centrala de la Cernavoda sa fie inchisa, deoarece nu va fi suficienta apa pentru racirea reactorului unu, a declarat marti Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Comertului.

Ca masura de preventie ar putea fi infiintat, pana saptamana viitoare, un mecanism prin care o serie de producatori de energie vor primi finantari pentru a produce energie atunci cand pe piata apare un deficit.

Hotnews

In 2005 ne-am plans de ploi care nu se opreau, in 2006 se revarsa Dunarea, acum in 2007 avem seceta mare...:unsure::ack: Asa zic si eu ani antagonici...:unsure::whistling:
 
Oficialii Organizaţiei Naţiunilor Unite responsabili pentru Programul Alimentar Mondial avertizează asupra milioanelor de oameni afectaţi de secetă pe continentul african.

Seceta care transformă regiuni întregi în deşert, inundaţiile şi furtunile violente din ce în ce mai dese vor afecta un număr din ce în ce mai mare de oameni, atenţionează experţii ONU.
Realitatea
 
HotnewsPrimul roman ajuns la Polul nord:
\'\'Romania se desertifica si noi vorbim despre topirea ghetarilor\'\'

Teodor Negoita este primul roman care a atins Polul Nord, avand la activ 14 expeditii in cele doua regiuni inghetate ale planetei. Conduce singura baza romaneasca de cercetare din Antarctica si avertizeaza ca fenomenul de incalzire globala ar putea afecta iremediabil o zona de o valoare stiintifica inestimabila.

Pentru Romania, una din solutii este - in opinia lui Negoita - o lege care sa oblige fiecare cetatean sa planteze un copac.
 
Premierul Tariceanu a negat informatiile de presa potrivit carora ar fi interzisa publicarea prognozelor meteorologice de catre Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), precizand ca autoritatile sunt interesate ca astfel de date sa fie cunoscute, pentru reducerea riscurilor de accidente. Un cotidian central a relatat, ieri, ca Administratia Nationala de Meteorologie are interdictie de la SRI sa anunte adevaratele prognoze pentru iulie si august, motivatia fiind legata de \"canicula ucigatoare care va lovi Romania in urmatoarea perioada\", transmite Mediafax.
Ziua
 
Specialistii anunta intrarea intr-o noua faza: seceta hidrologica
Canicula seaca panza freatica
Caldura sufocanta si seceta puternica pun stapanire pe Romania. Temperaturile vor depasi frecvent 37 de grade Celsius. Meteorologii au emis o avertizare cod galben in toata tara incepand de astazi pana duminica. Aceasta este dublata, joi si vineri, de o atentionare cod portocaliu pentru noua judete si pentru municipiul Bucuresti. Mai mult, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, ne-a declarat ca ar putea fi emis si codul rosu in cazul in care termometerele vor arata mai mult de 40 de grade la umbra.
R Libera
 
Este a doua mare secetă din 2003.
Tin minte ca in 2003 nivelul Dunarii ajunsese in asa un hal incat se vedeau insulite, dar nu de soeranta, ci de disperare!
Dupa 2004 s-a produs un reviriment, care dupa o vara ploioasa ca in 1991, zic eu cu ploi mai abundente, a revenit pe fagasul secetei cumplite.
Problema este ca la ora actuala, poate si in trecut natura se autoechilibreaza prin seceta intr-o regiune in paralel cu ploi abundente in alte regiuni, de obicei Occident.
Trebuie insa sa luam in consideratie ca terenul, mai ales in Tara Romaneasca este propice unor asemenea fenomene. Interventia malefica a omului este maxima tocmai in acest spatiu sensibil atat din punct de vedere climatic cat si seismic.
Cine a studiat putin astrologia va vedea cum elementele perturbate - pamant (constructii, defrisari), apa(desecari, poluare inacceptabila chiar criminala) si foc (soare)se razbuna formand un trio al reactiei de feed-back a regiunii noastre, nu vreau sa ma refer la intreaga planeta.
Efectul caldurii se amplifica prin poluare.
Poluarea creste de la o zi la alta.
Degradarea terenurilor, chiar epuizarea lor sporeste continuu.
Este ca intr-o lupta. Luptatorii trebuie sa beneficieze pentru recuperare de pauze. Acestea devin tot mai scurte sub asaltul neincetat al imediatismului, profitului. Se lauda ca au cap pentru afaceri.
Iata ca nu-l au pentru ceea ce se numeste VIATA.
VIATA pentru ei, ca şi LUMINA, sunt notiuni abstracte pentru acesti exploatatori fara o viata dedicata vietii adevarate.
Ei uita si de urmasii lor care daca vor mai avea chip uman ii vor blestema.
Ei uita ca orice clipa este trecatoare si orice stare actuala apartine deja trecutului. Viitorul este prezentul.
Ei uita ca traiesc intr-o societate. Aceasta fara ei se descurca, dar ei nu, deoarece ei castiga de pe urma comunitatii umane din care nu fac parte decat cu numele.
Dar revenind la raspunsul prompt al naturii, la poluare, omul in loc sa aplice tehnologii care exista deja de zeci de ani si sa interzica folosirea a tot ce distruge iremediabil minunatia care se numeste TERRA.
Nu ei au creat TERRA si orice ar invoca, nu au nici cel mai mic drept s-o distruga. Iar daca sunt porniti pe distrugere, barbarii erau chiar protectori ai naturii pe langa acesti avortoni, ei stiau sa respecte un pom , o oaie, o floare, un munte.
Impaduriti defrisatorilor pamantul ca acesta sa se imbrace in umbra binefacatoare a radacinilor ei tamaduitoare!!!
Iata acesta este un mesaj care ar trebui facut public!
Sa se refaca armonia elementelor apa-aer-foc-pamant, sunt resurse!
Atat cat timp nu se va impune vointa ortodoxa (in sens filozofic, adica cea a caii armoniei, calea cea dreapta) si se va recurge la sisteme de aer conditionat, la fuga in natura care a mai ramas oarecum virgina, la dispretul pentru locul unde locuim, ma refer la satele si orasele in care locuim, aici trebuie igienizat si curatat, plantat, purificat, armonizat, atat timp cat nu se educa si nu se iau masuri concertate in tara sau aiurea, atat timp cat exista la carma un pirat si nu un marinar(acestea nu sunt aluzii ci metafore) atata timp cat un om munceste cinsitit si nu are parte decat de privatiuni si dispret din partea smecherilor cu carte sau fara, nu va fi PACE pe pamant!!!
Pana atunci sa speram ca va mai ploua sau ca va mai exista o toamna aurie, o primavara cu miresme si nu cu miasme de gaze de esapament, ierni de vis , blande şi veri in adevaratul sens al cuvantului.
Sursele majore de poluare:
1. auto
2. constructiile
3. subcultura
4. lipsa de educatie si manipularea
5. controlul mintii si al resurselor
6. goana dupa aur si petrol
7. nimicirea adversarului care vrea sa traiasca linistit, cinstit
8. nimicirea naturii
9. alte activitati mai mult sau mai putin subterane
Atat vreme cat nu se face curat la nivelul mintii si sufletului omului si nu se va merge pe calea luminii, natura care nu poate fi suprimata ca un biet cetatean care devine incomod tocmai prin cinstea pe care o afiseaza, nu ma refer neaparat la o suprimare pe fata, ci la privarea de catre pitecantropi a omului onest de un trai decent, VA REACTIONA din ce in ce mai violent.
Natura va raspunde intr-o zi oriunde prin seisme(element pamant frustrat, constructii interminabile, nenecesare si defrisari), aer infuriat (poluarea atmosferica), apa (poluarea acestora) - inundatii si foc (vulcani, soare, energie atomica nesupravegheata).
 
Pocaiti-va. Sfarsitul e aproape.












:ack::3::crybaby::crybaby::harhar:
 
Ai pus punctul pe I, Apollo ! :ack::clapping:
 
Back
Sus