• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Sesiuni de comunicari, simpozioane

Toate prezentarile au fost foarte interesante. As mentiona astazi prezentarea lui Sever care, intre altele, a ridicat serios problema asupra invatamintelor sau lectiilor marilor cutremure din trecut. Stiti ca noi avem un topic Mari cutremure din trecut. In ultima vreme, s-a tot vorbit mai mult despre cutremurele din ultimii 200 de ani (1802, 1838, 1940 si 1977), dar cred ca si din cutremurele mai vechi avem ce invata, fiindca exista destul de multe informatii privind manifestarile lor. Sever a subliniat in special cazului cutremurului major din 1738, seism cu efecte foarte diverse, extinse pe scara larga, efecte care par a fi fost simetrice,atat spre Moldova, cat si spre Muntenia, ba chiar si in Transilvania. Sever a punctat foarte bine aceste aspecte, aratand ceea ce a parut specific acestui cutremur foarte mare (cel mai puternic din secolul al XVIII-lea), creditat cu o magnitudine M[sub]G-R[/sub]=7,4-7,5.
Deci, ce invatam (la modul general vorbind) din cutremurele din trecut ? Dupa cum spunea Sever in prezentare, ar trebui luate in considerare si evenimentele mai vechi, fiindca ele aduc niste informatii valoroase. Cine stie cum va arata viitorul cutremur major vrancean ? Cine stie daca nu va fi ca in 1802-1940, respectiv 1838-1977, ci va fi ca in 1738 ???

Voi reveni asupra acestei probleme la topicul nostru, Mari cutremure din trecut. Deocamdata am tinut sa evidentiez aceasta problema, ridicata in prezentare.
 
Maine, la facultatea de Automatica si Calculatoare (UPB), voi prezenta un articol la conferinta


The 3-rd International Conference on
Emerging Intelligent Data and Web Technologies


September 19 - 21, 2012
University Politehnica of Bucharest, Bucharest, Romania



Link conferinta

[font=Arial, Helvetica, sans-serif]

Facultatea de Automatica si Calculatoare organizeaza in perioda 19-21 septembrie 2012 doua conferinte internationale
[/font]
[font=Arial, Helvetica, sans-serif]


In perioada 19-21 septembire 2012, Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti organizeaza conferintele internationale:
"4-th International Conference on Intelligent Networking and Collaborative Systems" (INCoS-2012) si
"The 3-rd International Conference on Emerging Intelligent Data and Web Technologies" (EIDWT-2012).
Detalii suplimentare despre cele doua conferinte puteti gasi accesând adresele web ale evenimentelor:
- http://voyager.ce.fit.ac.jp/~incos2012/
- http://voyager.ce.fit.ac.jp/~eidwt2012/

Voi ajunge la Automatica si Calculatoare pe la 10, sunt programat pentru expunere intr-o sesiune intre11-12:30 asa.
Vine cineva sa imi faca galerie ?? :98: :12:
[/font]
 
sa ai BAFTA!!!
din partea mea sa stii ca vine in galeria ta numai gandul meu bun de reusita fiindca sunt la job
 
Dragilor, vreau sa va spun ca in perioada urmatoare se va organiza la Muzeul Geologic din Bucuresti, in zilele de week-end, o serie de conferinte deschise publicului larg, pe tema complexa a seismelor si problematicii acestora. Conferintele urmaresc o mai buna informare a oamenilor obisnuiti, urmarind insa si scopuri mai aparte privind pregatirea populatiei pentru astfel de evenimente care in mod sigur nu ne vor ocoli, in viitor.
Deocamdata programul general al conferintelor nu este definitivat. Pot insa sa va spun urmatoarele lucruri:
-sesiunile (deschise publicului, la liber, fara nici o plata) vor avea loc sambata sau/si duminica;
-vor participa specialisti din domeniu, geologi, seismologi, factori responsabili in domeniul ingineriei seismice a constructiilor si in ceea ce priveste hazardul seismic al Romaniei;
-prezentarile vor acoperi chestiuni de ordin tehnic, stiintific, dar formulate intr-un mod care sa fie accesibil si usor de inteles de oameni din afara domeniului si din diferite categorii de varsta.
Nu va ascund ca mi s-a propus sa sustin si eu niste prezentari, deja mi-am selectat 2 teme in cadrul caruia intentionez sa vorbesc. Si nu o voi face ca sa ma dau mare cu nu stiu ce, ci ca sa contribui si eu cu ceva la mai buna informare a oamenilor in materie seismica. Pana luni urmeaza sa definitivez teme mai concrete pe care le voi expune.
Cand va fi definitivat programul mai exaxct al sesiunilor, il voi expune aici.
Dar pana atunci, va adresez invitatia de a lua parte la aceste sesiuni, atat voi cat si cei dragi, prieteni, pe care mai stiti ca ar fi bine sa inteleaga niste lucruri. Imi mentin parerea ca un om informat e cel putin pe jumatate mai bine protejat.
Primele date preliminare ale sesiunilor sunt: 22,23 februarie; 22,23 martie; 27 aprilie; 24, 25 mai; 21, 22 iunie; 20,21 septembrie; 25, 26 octombrie; 22, 23 noiembrie.

Cutremurul este un fenomen complex, cu implicatii sociale mult prea vaste pentru a fi neglijat sau pentru a fi lasat in seama ziarelor si telviziunilor de scandal, precum si a tot felul de impostori de duzina, care colporteaza prostii din diferite interese.
Va astept cu drag, sper sa ne vedem la prezentari, si aduceti cu voi, care puteti si aveti disponibilitate, rude, prieteni, pe cine mai stiti voi ca i-ar fi utile astfel de informatii.

Repet, acest ciclu de conferinte, cu tema generala CE STIM SI CE NU STIM DESPRE CUTREMUR, se va desfasura la Muzeul de Geologie din Bucuresti, cu sediul pe Kisseleff, la intrarea in Piata Victoriei, vis-a-vis de Antipa.

Si va rog nu ezitati daca aveti propuneri privind tematica si alte categorii de sugestii. Va multumim si sper sa...ne vedem la conferinte, pentru a discuta la modul serios, non-alarmist si realist, despre cutremure si impactul lor. Se va sublinia si rolul voluntariatului in acest domeniu.
 
Un prim anunt promotional pentru conferintele de la Muzeul Geologic al Romaniei:



Vezi atașament 9
 

Atașamente

  • 1779225_634059203296816_1377090714_n.jpg
    1779225_634059203296816_1377090714_n.jpg
    85,1 KB · Vizualizări: 12
Hmmm nu e corect! Pentru cei ce nu sunt din Bucuresti, ar trebui sa faca cineva un rezumat dupa conferinta...!:p
 
GeoX a spus:
Sambata, 15 martie

Interesant, adica va fi vorba de un invitat surpriza, mai facut curios :d . Va mai fi prezent si Mihai la conferinta ?
 
Dansul nu prezinta in fiecare saptamana, totusi. O sa vedeti despre ce e vorba, in functie insa si de eventualele modificari de program.
 
Sambata, 15 martie, la ora 11:30, la Muzeul National de Geologie din Bucuresti va avea loc a doua sesiune din ciclul anual CE STIM SI CE NU STIM DESPRE CUTREMUR.
Tema sesiunii de sambata va fi: Voluntariat in domeniul seismologiei. Cutremurul in viziunea unui seismolog amator.
Se va discuta si despre site-ul nostru, evident. Cand spun site, ma refer la cele 2 componente: portalul de stiri seismice si forumul.
 
Maine, la ora 11:30, dezbatere la Muzeul National de Geologie de pe Kiseleff nr. 2, vis-a-vis de Antipa, despre Voluntariat in seismologie si alte lucruri importante. Va asteptam cu drag, care puteti veni. :)
 
Astazi a avut loc a doua sesiune publica pe tema CE STIM SI CE NU STIM DESPRE CUTREMUR. In cadrul acesteia s-a facut, pentru inceput, o enumerare a punctelor principale care vor fi atinse in cadrul intregului program anual de dezbateri publice; speram ca se vor realiza si niste aplicatii demonstrative pentru cei din generatia tanara, care nu au prins nici macar seismul din 2004.
In contextul discutiei despre rolul voluntariarului, am prezentat site-ul si forumul nostru, dar am si discutat cu cei prezenti, pe chestiuni legate de tema propusa pentru azi, si nu numai. Remarc ca cei prezenti au constientizat faptul ca ce apare in presa este puternic deformat.
Pe parcursul sesiunilor planificate pana la sfarsitul anului vor fi prezenti si diversi specialisti din domeniu, nu doar in seismologie, dar si in constructii, intrucat tematicile abordate acopera atat aspecte pur teoretice, de cercetare fundamentala, cat si aplicative pe zona de protectie. Sigur ca se va discuta si despre predictii, despre sistemele de avertizare, si nu numai.
 
Uitasem sa spun ca in asistenta s-a aflat, pentru o anumita perioada, si responsabilul proiectului ROEDUSEIS (INFP)

http://www.roeduseis.ro/

La urmatoarele sedinte se anunta si participarea unor specialisti din seismologie, constructii si inginerie seismica. Evident ca programul expus mai poate suferi unele variatii, este posibil ca in functie si de cerintele publicului sa se mai repete unele lucruri. Asteptam sugestii pe care le puteti formula aici:

Ce stim si ce nu stim despre cutremur. Program lunar de informare publica
 
Ma bucur pentru voi, daca puteti constientiza populatia!
 
Back
Sus