• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Stiri seismice

Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,1-5,2 grade pe Dorsala Carlsberg

Un cutremur moderat, cu magnitudinea mb de 5,1 grade (magnitudinea moment de 5,2 grade), s-a produs in ziua de duminica, 4 august, pe Dorsala Carlsberg (Vestul Oceanului Indian).

1691348.global.jpg

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 18h55min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat pe Dorsala Carlsberg, in Vestul Oceanului Indian.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea mb de 5,1 grade (magnitudinea 5,2 grade pe scara bazata pe moment seismic).
 
Cutremur minor cu magnitudinea de 4,1 grade in regiunea Vrancea

Un cutremur minor, cu magnitudinea locala de 4,1 grade, s-a produs in ziua de marti, 6 august, in regiunea Vrancea.

6aug2024 VR 1 INFP 2.jpg
Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 16h04min34sec (ora 13h04min34sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Muntii Vrancei, la Sud-Vest de NEREJU, judetul Vrancea (45,69 grade latitudine Nordica, 26,66 grade longitudine Estica).

1692027.local.jpg

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 133,3 km si a avut magnitudinea ML de 4,1 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de III grade pe scara Mercalli.
Un alt cutremur, cu magnitudinea ML 4,5, a mai avut loc in Vrancea in ziua de 1 august, cu epicentrul in zona VINTILEASCA-NEREJU (Muntii Vrancei). In lunile iunie si iulie nu s-au produs cutremure vrancene cu magnitudini egale sau mai mari de 4,0, dupa cele doua seisme din luna mai. Aceste seisme fac parte din seismicitatea tipica de fond a regiunii seismogene Vrancea.
 
Ultima editare:
Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,2 grade in centrul Californiei

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,2 grade, s-a produs in ziua de miercuri, 7 august, in centrul Californiei.

1692254.regional.jpg

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 4h09min UTC (ora locala 21h09min a zilei de 6 august). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean si de Serviciul American de Supraveghere Geologica (USGS), epicentrul seismului a fost localizat in centrul Californiei, la 29 km Sud de localitatea Bakersfield.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 16 km si a avut magnitudinea de 5,2 grade pe scara bazata pe moment seismic. Seismul a fost urmat de mai multe replici, dintre care unele au avut magnitudini de pana la 4,5-5,0 grade.
Miscarea seismica a fost resimtita in centrul si Sudul Californiei, inclusiv in Bazinul Los Angeles, dar nu s-au inregistrat pagube majore.
Potrivit expertilor citati de Los Angeles Times, sursa seismului a fost localizata la Nord-Vest de epicentrul cutremurului de la Kern County din 21 iulie 1952 (magnitudine moment 7,5). Seismul major din 1952 a fost generat de falia White Wolf. Cu toate acestea, seismul de azi nu a fost inca asociat cu o falie deja cunoscuta (evidentiata pe hartile geologice).
 
Ultima editare:
Cutremur major cu magnitudinea de 7,1 grade in Japonia

Un cutremur major, cu magnitudinea moment de 7,1 grade, s-a produs in ziua de joi, 8 august, in Japonia.

1692807.regional.jpg

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 7h42min UTC (ora locala 16h42min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in zona de coasta din Sud-Estul insulei Kyushu.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 20 km si a avut magnitudinea de 7,1 grade pe scara bazata pe moment seismic. Seismul a fost urmat de mai multe replici slabe.
Miscarea seismica a fost resimtita mai intens in partea estica a Insulei Kyushu. In urma cutremurului a fost emisa alerta de tsunami pentru zona de coasta a Prefecturii Myazaki. Alerta initiala de tsunami acoperea o arie mai larga, dar a fost restransa ulterior. Au fost înregistrate in unele zone valuri minore cu inaltimi de pana la 30-50 cm.
Potrivit autoritatilor locale (citate de Japan Times), in urma seismului cel putin 3 oameni au fost raniti. De asemenea, a fost raportata o alunecare de teren in zona orasului Shibushi din Prefectura Kagoshima.
Specialistii evalueaza riscul unui cutremur major in Nankai Trough. Zona de subductie Nankai Trough poate genera cutremure foarte mari (cu magnitudini Mw peste 8,0) cu perioade medii de recurenta de 100-150 de ani (90-200 de ani). Seismele majore din aceasta zona de subductie apar de obicei in perechi, cazuri in care ruperea unei sectiuni este urmata destul de repede de ruperea unei sectiuni adiacente. Se pot mentiona perechile de cutremure din 1854 (23 decembrie, Ansei-Nankai, magnitudine Mw 8,4, 24 decembrie, Ansei-Nankai, magnitudine Mw 8,4) si 1944 (7 decembrie, Tonankai, magnitudine Mw 8,1)-1946 (21 decembrie, Nankaido, magnitudine Mw 8,1-8,4).
 
Cutremur minor cu magnitudinea de 2,9 grade in Campia Romana/Subcarpatii Munteniei

Un cutremur minor, cu magnitudinea locala de 2,9 grade, s-a produs in ziua de vineri, 9 august, in Campia Romana/Subcarpatii Munteniei.

9august2024 MUNT INFP.jpg
Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 5h41min42sec (ora 2h41min42sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Campia Romana/Subcarpatii Munteniei. zona PLOIESTI-URLATI, judetul Prahova (44,99 grade latitudine Nordica, 26,11 grade longitudine Estica).

1693130.local.jpg

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 9,7 km si a avut magnitudinea ML de 2,9 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de III grade pe scara Mercalli.
Miscarea seismica a fost resimtita in zona de campie si subcarpatica a judetului Prahova, mai intens la Ploiesti si in localitati invecinate.
Incepand din luna noiembrie 2023 s-a intensificat usor activitatea seismica in Estul Munteniei, in corelatie cu sistemul faliei Intra-Moesica sau cu falii conectate cu aceasta. In noaptea de 5-6 februarie 2024 s-a produs cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani pe sistemul IMF, cu epicentrul in zona SLOBOZIA-URZICENI (judetul Ialomita). Cutremurul din februarie 2024 a avut magnitudinea ML 4,0.
Sistemul faliei IMF genereaza anual cutremure foarte slabe in Estul Munteniei-Campia Romana. Cel mai puternic cutremur inregistrat instrumental s-a produs la 4 ianuarie 1960 in zona POGOANELE-URZICENI (magnitudine Mw 5,4 si adancime focala 41 km). Falia Intra-Moesica este implicata in geneza seismelor puternice din zona SHABLA-KALIACRA, Marea Neagra (de exemplu seismul din 31 martie 1901, magnitudine Mw 7,2). Aceeasi falie are un rol important si in cazul cutremurelor din Fagaras-Campulung.
 
Ultima editare:
Cutremur moderat cu magnitudinea de 4,7 grade in Banat, resimtit in Vestul Romaniei

Un cutremur moderat, cu magnitudinea locala ML de 4,7 grade, s-a produs in seara zilei de sambata, 10 august, in Banat, si a fost resimtit in toata partea vestica a tarii, pana la Baia Mare.

10august2024 Banat INFP 1.jpg
Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 23h46min01sec (20h46min01sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Nord-Estul Banatului, la Nord-Vest de FAGET, limita judetelor Arad-Timis (45,99 grade latitudine Nordica, 22,03 grade longitudine Estica).

1693689.local.jpg

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la adancimea de 5,0 km si a avut magnitudinea ML de 4,7 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de VI grade pe scara Mercalli.
Cutremurul a fost resimtit pe arie larga in partea vestica a tarii, atat in judetele Arad si Timis (mai intens la Faget), cat si in Transilvania (judetele Hunedoara, Cluj, Alba, Sibiu), Crisana (in Bihor) si Maramures (la Baia Mare). In judetul Arad miscarea seismica a fost resimtita la Arad, Varadia de Mures si alte localitati. In judetul Timis seismul a fost resimtit la Faget, Lugoj, Timisoara, Sacalaz si alte localitati. In judetele Arad si Timis (partea de Nord) intensitatile au fost de IV-V pana la V-VI grade. Cutremurul a fost resimtit mult spre Nord, pana la Cluj-Napoca si Baia Mare. In Transilvania seismul a fost resimtit cu intensitati de III-IV grade (judetele Alba, Sibiu, Cluj). De asemenea, seismul a mai fost resimtit si in Oltenia- in judetul Gorj (in special la Targu Jiu).
 
Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,1 grade in Siria

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,1 grade, s-a produs in ziua de luni, 12 august, in Siria.

1694415.regional.jpg

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 20h56min UTC (ora locala 23h56min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in partea central-vestica a Siriei
Cutremurul s-a produs la adancimea de 9 km si a avut magnitudinea magnitudinea de 5,1 grade pe scara bazata pe moment seismic. Seismul a fost urmat de mai multe replici cu magnitudini de pana la 4,0-4,5 grade. Un cutremur precursor cu magnitudinea locala de 3,8 grade s-a produs in aceeasi zona la ora 18h30min UTC (ora locala 21h30min).
Miscarea seismica a fost resimtita in centrul si Vestul Siriei, inclusiv la Alepp (122 km Nord de epicentru), in Sud-Estul Turciei, in Liban dar si in Nordul Israelului.
In urma seismului s-au inregistrat avarii usoare la cladiri din orasul Hama (centrul Siriei).
Cutremurele din Siria s-au produs in contextul mai multor seisme regionale minore care au avut loc in Italia, Estul și centrul Turciei (in jurul faliei Est-Anatoliene), in Marea Egee dar si in Croatia.
 
Ultima editare:
Cutremur major cu magnitudinea de 7,0 grade in Estul Peninsulei Kamchatka

Un cutremur major, cu magnitudinea moment de 7,0 grade, s-a produs in ziua de sambata, 17 august, in zona coastei de Est a peninsulei Kamchatka.

1696425.regional.jpg

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 19h10min UTC (ora locala 7h10min a zilei de 18 august). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in apropierea coastei estice a Peninsulei Kamchatka, la 92 km Est de localitatea Petropavlovsk-Kamchatsky
Cutremurul s-a produs la adancimea de 26 km si a avut magnitudinea de 7,0 grade pe scara bazata pe moment seismic. Seismul a fost urmat de mai multe replici minore si moderate.
Miscarea seismica a fost resimtita in lungul zonei de coasta din Estul Peninsulei Kamchatka. A fost emisa o alerta de tsunami de catre Centrul National de Avertizare Tsunami pentru Oceanul Pacific (S.U.A.), anulata ulterior. Seismul a fost urmat de eruptia vulcanului Shiveluch.
Seismicitatea din regiunea Peninsulei Kamchatka este specifica "Cercului de foc al Pacificului". La 4 noiembrie 1952, un megaseism cu magnitudinea moment 9,0 s-a produs in aceasta regiune, declansand si un tsunami. De asemenea, la 17 octombrie 1737 un alt megaseism a afectat regiunea Kamchatka (magnitudine estimata Mw 9,0-9,3). La 17 mai 1841, un megaseism cu magnitudinea moment estimata de 9,0 grade s-a produs tot in regiunea Peninsulei Kamchatka. Zona a mai fost afectata si de alte cutremure foarte puternice, cu magnitudini moment de 8,0-8,5 grade.
 
Ultima editare:
Cutremur minor cu magnitudinea de 3,4 grade in Banat (judetul Timis)

Un cutremur minor, cu magnitudinea locala ML de 3,4 grade, s-a produs in seara zilei de joi, 22 august, in Banat, in extremitatea vestica a judetului Timis.

22august2024 BAN INFP.jpg
Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 17h00min40sec (14h00min40sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Sud-Vestul Banatului, zona localitatii JIMBOLIA, judetul Timis (45,81 grade latitudine Nordica, 20,75 grade longitudine Estica).

1698609.local.jpg

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la adancimea de 14,5 km si a avut magnitudinea ML de 3,4 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de III grade pe scara Mercalli.
Cutremurul a fost resimtit slab la Jimbolia si in alte localitati din apropierea epicentrului.
In ziua de 10 august, un cutremur moderat cu magnitudinea ML 4,7 s-a produs tot in Banat, la Nord-Vest de Faget, limita judetelor Arad-Timis; seismul a avut intensitatea maxima de VI grade in epicentru si a fost resimtit in partea vestica a tarii, in Banat si in Vestul Transilvaniei.
 
Cutremure moderate cu magnitudini de 5,5 grade la Sud de Africa (Sud-Vestul Oceanului Indian-Oceanul Antarctic)

Doua cutremure moderate s-au produs in ziua de vineri, 23 august, la Sud de Africa (Sud-Vestul Oceanului Indian-Oceanul Antarctic).
Primul seism a avut loc la ora 4h45min UTC. Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in Sud-Vestul Oceanului Indian, la Sud de Africa. Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea mb de 5,5 grade.

1698829.global.jpg

Sursa foto: EMSC

Al doilea seism a avut loc in aceeasi zona la ora 4h48min UTC. Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea mb tot de 5,5 grade.

1698831.regional.jpg

Sursa foto: EMSC
 
Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,9 grade in Tonga

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,9 grade, s-a produs in ziua de duminica, 25 august, in regiunea Insulelor Tonga (Oceanul Pacific).

1699920.regional.jpg

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 23h29min UTC (ora locala 12h29min a zilei de 26 august). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in regiunea Insulelor Tonga, in Oceanul Pacific.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 102 km si a avut magnitudinea de 6,9 grade pe scara bazata pe moment seismic.
Miscarea seismica a fost resimtita in Insulele Tonga, dar nu s-au inregistrat pagube si nu a existat risc de tsunami.
 
Ultima editare:
Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,3-5,4 grade in Portugalia

Un cutremur moderat, cu magnitudinea mb de 5,4 grade (magnitudinea locala 5,3), s-a produs in ziua de luni, 26 august, in Portugalia, in zona coastei de la Oceanul Atlantic, la Sud de Lisabona.

1700004.regional.jpg

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 4h11min UTC (ora locala 5h11min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in Oceanul Atlantic, in apropiere de zona de coasta a Portugaliei, la aprox. 80-85 km Sud-Vest de capitala Lisabona.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 16 km si a avut magnitudinea mb de 5,4 grade (magnitudinea locala 5,3).
Miscarea seismica a fost resimtita in regiunea de coasta a Portugaliei, inclusiv la Lisabona si in mai multe orase din lungul zonei de coasta la Oceanul Atlantic. Potrivit agentiilor de presa, cutremurul a fost resimtit si in Maroc, inclusiv la Casablanca (la peste 500 km Sud de epicentru). Nu au fost raportate pagube.
 
Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,1 grade in Grecia- regiunea Insulei Creta

Un cutremur moderat, cu magnitudinea moment de 5,1 grade (magnitudinea locala 5,2), s-a produs in ziua de miercuri, 28 august, in regiunea Insulei Creta.

1700995.regional.jpg

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 16h29min UTC (ora locala 19h29min). Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean si de Laboratorul Seismologic al Universitatii din Atena, epicentrul seismului a fost localizat la Sud-de Insula Creta, la cca. 100 km Vest-Sud-Vest de orasul Heraklion (capitala insulei), in apropiere de zona de coasta.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 30 km si a avut magnitudinea de 5,1 grade pe scara bazata pe moment seismic (magnitudinea locala 5,2).
Nu au fost raportate pagube. Miscarea seismica a fost resimtita in partea sud-vestica a Insulei Creta, precum si la Heraklion.
 
Ultima editare:
Cutremur minor cu magnitudinea de 3,6 grade in regiunea Vrancea

Un cutremur minor, cu magnitudinea locala de 3,6 grade, s-a produs in ziua de vineri, 30 august, in regiunea Vrancea.

30august2024 VR INFP.jpg
Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 22h12min54sec (ora 19h12min54sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Muntii Vrancei, zona PALTIN, judetul Vrancea (45,79 grade latitudine Nordica, 26,66 grade longitudine Estica).

1701808.local.jpg

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 73,4 km si a avut magnitudinea ML de 3,6 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de II grade pe scara Mercalli.
 
Cutremur minor cu magnitudinea de 3,3 grade in Banat (judetul Arad)

Un cutremur minor, cu magnitudinea locala ML de 3,3 grade, s-a produs in seara zilei de miercuri, 4 septembrie, in Banat (judetul Arad), avand originea in zona seismului moderat cu magnitudinea ML 4,7 produs la 10 august.

4sept2024 BAN 1 INFP.jpg
Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 19h33min25sec (16h33min25sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Nord-Estul Banatului, la Nord-Vest de FAGET, limita judetelor Arad-Timis (45,99 grade latitudine Nordica, 22,04 grade longitudine Estica).

1703566.local.jpg

Sursa foto: EMSC

Seismul s-a produs la adancimea de 5,0 km si a avut magnitudinea ML de 3,3 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de III grade pe scara Mercalli.
Miscarea seismica a fost resimtita slab in zona epicentrala, in localitati apropiate de zona limitrofa a judetelor Arad si Timis. Seismul a fost o replica a cutremurului moderat din 10 august.
 
Cutremur crustal cu magnitudinea de 3,8 grade in OItenia-Nord-Vest de Targu Jiu (Gorj)

Un cutremur crustal, cu magnitudinea locala de 3,8 grade, s-a produs in dimineata zilei de sambata, 7 septembrie, in Oltenia, la Nord-Vest de Targu Jiu (judetul Gorj).

7sept2024 OLT 1 INFP.jpg
Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 9h06min22sec (6h06min22sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat la 17 km Nord-Vest de TARGU JIU, judetul Gorj (45,13 grade latitudine Nordica, 23,10 grade longitudine Estica).

1704460.local.jpg

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 16,9 km si a avut magnitudinea locala ML de 3,8 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima in epicentru a fost de aproximativ IV grade pe scara Mercalli.
Miscarea seismica a fost resimtita in mai multe localitati din judetele Gorj, Hunedoara si chiar Mehedinti, cu intensitati de la II-III la III-IV grade.
Cutremurul din aceasta dimineata a fost cel mai puternic seism produs in Oltenia in acest an si urmeaza secventei seismice din anul 2023. De asemenea, seismicitatea din Oltenia (judetul Gorj) se coreleaza cu cea din Banat, dovada fiind si recentele cutremure din judetele Arad si Timis.
 
Cutremur puternic cu magnitudinea de 6,5 grade in regiunea Insulelor Queen Charlotte-Vestul Canadei

Un cutremur puternic, cu magnitudinea moment de 6,5 grade, s-a produs in ziua de duminica, 15 septembrie, in regiunea Insulelor Queen Charlotte (Haida Gwaii)-Vestul Canadei.

1707723.regional.jpg

Sursa foto: EMSC

Seismul a avut loc la ora 22h22min UTC (ora locala 15h22min in Vestul Canadei) Potrivit datelor publicate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, epicentrul seismului a fost localizat in regiunea Insulelor Queen Charlotte (Haida Gwaii)-in apropiere de zona de coasta din Vestul Canadei.
Cutremurul s-a produs la adancimea de 10 km si a avut magnitudinea de 6,5 grade pe scara bazata pe moment seismic. Nu s-au inrergistrat pagube.
 
Cutremur moderat cu magnitudinea de 5,4 grade in regiunea Vrancea

Un cutremur moderat, cu magnitudinea locala de 5,4 grade, s-a produs in ziua de luni, 16 septembrie, in regiunea Vrancea.

16sept2024 VR 1 INFP 1.jpg
Sursa foto: INCDFP

Seismul a avut loc la ora locala 17h40min22sec (ora 19h12min54sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in Muntii Buzaului, zona GURA TEGHII-GURA SIRIULUI, judetul Vrancea (45,53 grade latitudine Nordica, 26,35 grade longitudine Estica).


1708018.local.jpg

Sursa foto: EMSC

Cutremurul s-a produs la adancimea de 126,8 km si a avut magnitudinea ML de 5,4 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de V grade pe scara Mercalli.
Seismul a fost resimtit pe arie larga in Muntenia, Moldova, Sud-Estul Transilvaniei. In orasele mari din Sudul si Estul tarii miscarea seismica a fost resimtita cu intensitati de cca. IV grade, pana la IV-V grade pe scara Mercalli. Cutremurul a mai fost resimtit in Bulgaria, Ucraina si in Moldova la Chisinau.
Cutremurul a fost cel mai puternic eveniment cu originea in Vrancea din ultimii 2 ani. Precedentul cutremur vrancean cu magnitudinea ML egala sau mai mare de 5,0 a avut loc la 3 noiembrie 2022 in Muntii Buzaului, zona GURA TEGHII-LOPATARI (adancime 149 km, magnitudine ML 5,4).
 
Back
Sus