A trebuit sa zbor cu avionul. Fac si eu parte din cei 40% carora le e frica ca s-ar putea ca avionul sa se prabuseasca. Asa ca m-am documentat serios cat e de \"periculos\". Asa am aflat ca probabilitatea de deces in urma unui accident de avion este de aproximativ 1/8000000 (http://www.planecrashinfo.com/rates.htm). Apoi am comparat cu probabilitatea ca in urmatorii 7 ani (7? :whistling
sa mori la cutremur. Estimez ca in Bucuresti cel putin, numarul victimelor va fi de 0.1% din populatie
. Deci probabilitatea de deces in urma unui cutremur peste noapte este de 1/1000 / 7 ani / 365 zile / * 8h / 24h = 1/7665000 !!! Adica este mai periculos sa dormi noaptea decat sa zbori cu avionul
. Incredibil...
Calculul este desigur aproximativ. Se poate obiecta ca momentan nu este iminent un cutremur puternic... dar in cativa ani cel mult va fi. Se mai poate obiecta ca anumite tipuri de constructii sunt foarte sigure ... dar nu se stie unde te prinde.
Calculul este desigur aproximativ. Se poate obiecta ca momentan nu este iminent un cutremur puternic... dar in cativa ani cel mult va fi. Se mai poate obiecta ca anumite tipuri de constructii sunt foarte sigure ... dar nu se stie unde te prinde.